Oferte Cazare - Munte Azuga, Valea Prahovei, Romania la hoteluri de 5* stele 🌄 2024

Cazare - Munte Azuga la hoteluri de 5* stele 2024

Hotelurile de 5 stele din Azuga au un standard de calitate extrem de ridicat si ofera servicii si facilitati dintre cele mai exclusiviste. In plus, acestea functioneaza, de regula, in cladiri cu designuri extrem de atractive. Hotelurile de cinci stele sunt amplasate, de cele mai multe ori, in centrul orasului sau a statiunii, ceea ce inseamna ca oaspetii sai vor avea acces facil catre toate atractiile din zona. Camerele din cadrul hotelurilor de 5 stele sunt moderne, cu un aspect placut si sunt foarte bine dotate, pot cuprinde noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii, telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. De asemenea, acestea au dimensiuni mai mari decat camerele hotelurilor de 4 si 3 stele din Azuga, masurand aproximativ 18 mp. Hotelul dispune de receptie cu program non-stop, personalul de la receptie fiind vorbitor de mai multe limbi straine, parcare privata, lift, aer conditionat, internet si altele. Hotelurile de 5 stele pot dispune de piscina exterioara sau interioara, sala de fitness, centre spa si wellness, salon de infrumusetare, camara de bagaje, spalatorie, curatatorie, restaurante, baruri, cafenele, cluburi si camere de relaxare. In plus, hotelurile de 5 stele din Azuga pot fi dotate si cu centre de afaceri si sali de evenimente.

Munte Azuga la hoteluri de 5* stele 2024 face parte din regiunea Valea Prahovei din Romania.

Vezi hoteluri Azuga

Filtre Munte Azuga la hoteluri de 5* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Azuga pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 5* stele in Azuga pentru anul 2024

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Azuga de 5* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Stațiunea Azuga - Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe la munte

    Se crede că hanul ar fi fost zidit între anii 1720-1725, fiind ars și distrus de mai multe ori de către turci. Hanul Căciulata Mare se crede că a fost prima construcție din zonă, iar mai apoi, datorită vieții pastorale intense, în zonă s-au construit și alte locuințe. Hanul se afla în locul în care astăzi se înalță Biserica Ortodoxă din Azuga. După cum bine se știe, primii locuitori care s-au așezat în zonă au fost păstorii de vite, astfel că primul locuitor al localității Azuga a fost ciobanul Gheorghe Zangor. Acesta deținea o turmă de 500 de oi, iar în jurul anului 1800 a început să-și construiască o casă în Azuga. În anul 1884, localitățile Azuga, Predeal, Bușteni și Poiana Țapului au format comuna Predeal. Cinci ani mai târziu sediul primăriei s-a mutat de la Predeal la Azuga, unde a funcționat într-o clădire pusă la dispoziție de către Carol I.

   La dezvoltarea localității au contribuit și numeroasele fabrici care au funcționat aici, avem în vedere fabrica de sticlă, construită în anul 1830 de către Asan, care a funcționat însă o scurtă perioadă de timp. În anul 1879,  S. Grunfeld construia o nou fabrică de sticlă, aici desfășurându-și activitatea circa 250 de angajați, în mare parte din Boemia. În anul 1882, în Azuga se inaugura o fabrică de cașcaval, în 1885, o fabrică în cadrul căreia se producea var hidraulic, în 1885, se puneau bazele unei fabrici de ciment, urmând ca doi ani mai târziu să se înființeze și o fabrică de postav. Acestea au fost urmate de o fabrică de cherestea, construită în anul 1888, o fabrică de șampanie (1892) și o fabrică de șamotă ce avea să funcționeze începând cu anul 1908. Cea mai importantă fabrică care a funcționat pe cuprinsul stațiunii Azuga a fost fabrica de bere. Aceasta a fost proprietatea germanului Grundt  și a fost ridicată între anii 1898-1900. 

poza Stațiunea Azuga - Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe la munte

     După cum am menționat, pe locul uneia dintre hanurile din zonă, între anii 1902-1903, a fost construită biserica închinată Sfintei Treimi. La construirea lăcașului de cult a contribuit și familia regală a României. Ctitorii lăcașului de cult, regele Carol și regina Elisabeta, și-au dorit ca biserica să fie înfrumusețată de vitralii multicolore. Acestea au fost comandate unui meșter german de către cuplul regal. Turiștii care vizitează stațiunea pot face un popas și la cimitirul eroilor căzuți în Primul Război Mondial. În oraș veți mai întâlni și o serie de clădiri și case cu sute de ani vechime, precum: casa cu parter comercial Ion Vasilescu, care datează din anul 1910; casa Lucian Marcu; casa Petre Țibeică;  casa Ion Seu; casa parohială, construită undeva la începutul secolului al XX-lea; cășeria lui Ghimbășanu și altele. 

    Atracția principală a stațiunii Azuga este însă reprezentată de pârtii, aici turiștii având la dispoziție pârtii pentru orice nivel ( începător, mediu și avansat). Azuga este o o alegere potrivită pentru turiștii care nu sunt foarte familiarizați cu sporturile de iarnă, deoarece este o stațiune ceva mai ieftină și mai puțin aglomerată decât rivalele sale de pe Valea Prahovei. Cu toate acestea, pârtiile de ski sunt bine întreținute, iar regulile sunt stricte, astfel încât schiorii să nu fie puși în pericol. În plus, instructorii de ski din stațiune sunt experimentați, astfel încât dacă vreți să vă învățați juniorul să schieze sau dacă dumneavoastră sunteți acela care vreți să deprindeți tainele acestui sport, Azuga este o alegere fericită. Stațiunea Azuga numără 7 pârtii de ski, care au împreună o lungime de 7 kilometri. Stațiunea este deservită de 7 instalații de cablu, ce însumează o lungime de 4 kilometri. Micuții dumneavoastră vor putea învăța să schieze pe Pârtia Babyski Cazacu. Aceasta are un nivel de dificultate minim și măsoară 150 de metri lungime. Turiștii care stăpânesc tainele sportului alb vor putea să schieze pe Pârtia Cazacu Teleski, care are o lungime de 400 de metri, dificultate medie și o diferență de nivel de 115 metri. Dificultate medie prezintă și Pârtia Cazacu-Variantă, aceasta având o lungime de 1920 metri și o diferență de nivel de 530 metri. Pârtia Sorica măsoară 2100 metri, are dificultate medie și o diferență de nivel de 561 metri. Ultima pârtie din stațiunea Azuga, Pârtia Sorica Teleski, se întinde pe o suprafață de 700 metri lungime, are nivel mediu de dificultate și este iluminată nocturn. 

poza Stațiunea Azuga - Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe la munte

    Oferta hotelieră nu este la fel de variată ca în marile stațiuni de pe Valea Prahovei, însă turiștii vor avea la îndemână hoteluri pentru toate preferințele și bugetele. În topul unităților de cazare recomandate de către noi se situează: Hotel Lux GardenHotel Cabana Schiorilor Predeal, Hotel Carpat Inn, Hotel Casa Ferica, Hotel Flora Alpina, Hotel Azuga Ski Bike Resort, Hotel Casa Azugeana, Hotel Conacu Dascalu și altele. 

Bucurați-vă de schi și distracție pe pârtiile din stațiunea Azuga

Azuga este una dintre cele mai potrivite stațiuni pentru turiștii care doresc să învețe să schieze, deoarece nu este o stațiune foarte aglomerată, în comparație cu celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei. Pârtiile de aici sunt foarte bine întreținute, iar turiștii trebuie să respecte un set de reguli stricte, ceea ce înseamnă că siguranța dumneavoastră nu va fi pusă în pericol.

Citeste mai mult.

Top hoteluri și pensiuni din stațiunea Azuga

Stațiunea Azuga este o stațiune cea a intrat relativ recent pe piața destinațiilor de vacanță ale României, însă începe să capete tot mai multă popularitate. În timpul anotimpului cald turiștii vor putea parcurge traseele turistice sau se vor putea bucura de diferite activități în aer liber, precum plimbări cu ATV-ul, paintaball, ciclism, alpinism și escaladă. Iarna, turiștii pot lua cu asalt pârtiile de ski și se pot relaxa în cadrul unităților de cazare dotate cu centre spa. În acest sens, ne-am gândit că ar fi potrivit să vă prezentăm pe scurt principalele unități de cazare de pe cuprinsul stațiunii.

Citeste mai mult.