Oferte Cazare - City Break Baia Mare, Maramures, Romania la hoteluri de 4* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Baia Mare la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Baia Mare ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Baia Mare dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Baia Mare ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

City Break Baia Mare la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Maramures din Romania.

In Baia Mare sunt 2 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Baia Mare

Filtre City Break Baia Mare la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Baia Mare pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Baia Mare pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Baia Mare de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur interesant în Baia Mare

    Prin urmare, locuitorii orașului Baia Mare aveau dreptul să-și aleagă judele, jurații și parohul, dreptul de a judeca „toate pricinele ce se ivesc între ei, deopotrivă cele mari ca și cele mici”, libertatea vămii, libertatea individuală, dreptul de a organiza un târg pe parcursul anului, dreptul de desfacere liberă a vinului și dreptul de a fortifica orașul. O categorie aparte de privilegii erau legate de activitatea minieră. Astfel, anual trebuia să se aleagă un jude al minerilor, care împreună cu judele și jurații, avea sarcina de a supraveghea activitatea din mine și de a judeca problemele legate de această activitate. Tot în sarcina judelui și a juraților cădea și alegerea de supraveghetori ai minelor, care erau nevoiți „să cerceteze toate hruble și lucrările de mină și să se îngrijească de venitul urbei”. Toate aceste prevederi nu fac decât să ne indice faptul că la mijlocul secolului al XIV-lea, Baia Mare era deja un oraș destul de bine structurat și organizat, care se bucura de o autonomie destul de ridicată. Situația s-a menținut astfel până în anul 1876.  În documentele vremii, orașul Baia Mare apare sub diverse denumiri, precum castrum sau castellum  Rivuli Dominarum, Bagna, Asszonypataka, Nagibánya, Frauenbach, Welka-Bánya sau Neustadt.

    Se crede că începând cu secolul al XIV-lea, în Baia Mare funcționa o monetărie, aceasta a fost însă menționată documentar în anul 1411, perioadă în care s-a impus ca principala monetărie din Transilvania și Ungaria. Acest lucru poate fi dovedit prin veniturile obținute, astfel, dacă monetăria din Buda obținea anual circa 8.000 de florini, monetăria din Baia Mare obținea un venit net ce se ridica la suma de 20.000 de florini anual. La mijlocul secolului al XV-lea, orașul Baia Mare a intrat în posesia familiei Huniazilor. Începând cu această perioadă orașul s-a dezvoltat vertiginos sub raport economic și edilitar.  Vechile privilegii au fost reînnoite și întărite, mineritul și monetăria fiind sprijinite. În anul 1446, Ioan de Hunedoara, voievod al Transilvaniei a vizitat orașul și a decis construirea unui edificiu pentru soția sa, clădire cunoscută și astăzi sub denumirea de Casa Elisabetei. Tot Ioan de Hunedoara a dispus și construirea turnului clopotniță la Biserica „Sfântul Ștefan”. Turnul a fost finalizat de către Matia Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara, în prezent fiind unul dintre simbolurile orașului Baia Mare. În epocă Turnul lui Ștefan cel Mare sau Turnul Mare, era un loc perfect de unde se putea supraveghea orașul. De asemenea, în primele decenii ale secolului al XVII-lea, turnul a căpătat și o altă funcționalitate, aici fiind montat un orologiu.  O altă decizie care a adus la dezvoltarea orașului a fost diploma emisă în data de 7 mai 1472, când regele Matia a permis orașului Baia Mare să perceapă vamă pentru căruțele care mergeau la târgul săptămânal ce se organiza în oraș. Veniturile astfel obținute trebuiau folosite la curățirea și pavarea străzilor. Regele Matia a fost preocupat și de dezvoltarea orașului Baia Mare, în data de 12 mai 1458 întărind privilegiile anterioare acordate orașului.  În data de 25 iunie 1484, orașul a primit dreptul juridic de a condamna la moarte, „ius gladii”.  Printre cele mai importante privilegii ale orașului se numără și privilegiul din 9 noiembrie 1469, prin care se acorda dreptul ca orașul să fie înconjurat de ziduri, pentru ca astfel să fie apărat de atacurile locuitorilor din Moldova. Prin urmare, vechiul sistem de apărare, format din valuri de pământ și trunchiuri de copaci așezați pe orizontală, a fost înlocuit cu un sistem de apărare din piatră și cărămidă, întrerupt pe alocuri de bastioane. Din sistemul de fortificații a orașului, în prezent se mai poate vizita Turnul Măcelarilor, care datează de la începutul secolului al XVI-lea.  Turnul mai este cunoscut și drept Bastionul de Muniții, deoarece aici se păstrau munițiile necesare pentru apărarea orașului. Accesul în interiorul orașului fortificat se realiza prin intermediul mai multor porți, printre cele mai cunoscute situându-se Poarta Maghiară (Poarta de Sud) și Poarta Podului (Poarta de Nord). Acestora două li se adăugau și porțile din Est și Vest.

poza Petreceți un sejur interesant în Baia Mare

    Deși activitatea minieră era aceea care aducea cele mai multe venituri orașului, între secolele XIV-XVIII, în Baia  Mare exista și un mare număr de meșteșugari, care fie își desfășurau activitatea în mod individual, fie erau organizați sub formă de bresle. Organizarea sub formă de bresle s-a păstrat până în cea de-a două jumătate a secolului al XIX-lea, în anul 1872 luând naștere asociațiile industriale.  Piața orașului Baia Mare juca rol de târg și piață, aici fiind organizat și târgul anual. După anul 1541, odată cu formarea Principatului autonom al Transilvaniei, orașul Baia Mare a intrat sub stăpânirea principilor ardeleni.  Aceștia au decis arendarea minelor, atât către particulari, cât și către instituții publice. În secolul al XVI-lea, pe fondul răspândirii Reformei Protestante, în Baia Mare se înființează o școală medie superioară, Schola Rivulina. În anul 1694, orașul Baia Mare a intrat sub jurisdicție austriacă. Noul regim s-a impus  cu mare dificultate, această perioadă fiind caracterizată de instabilitate socială. Cu prilejul răscoalei antihabsburgice condusă de către principele Francisc Rákóczi al II-lea, în Baia Mare s-au desfășurat diverse operațiuni militare. În aceste lupte și-a găsit sfârșitul haiducul Grigore Pintea Viteazul, care comanda trupele lui Rákóczi. Către sfârșitul secolului al XVIII-lea orașul Baia Mare era locuit de 3.580 locuitori și număra 705 locuințe.  În secolul al XVIII-lea s-au construit lăcașuri de cult pentru diversele confesiuni, între anii 1717-1720, s-a construit Biserica romano-catolică „Sfânta Treime”, iar în perioada 1792-1809, s-a construit Biserica Reformată.

    În secolul al XIX-lea Baia Mare s-a dezvoltat sub aspect urbanistic. Populația orașului a crescut în mod vertiginos, astfel că dacă în anul 1820 orașul număra 3744 locuitori, se ajunge ca în anul 1896 orașul să aibă 9089 locuitori.  În anul 1910 în Baia Mare se inaugurează Hotel Ștefan, edificiu impunător construit peste ruinele unui hotel distrus în urma unui incendiu. În aceeași perioadă s-a organizat și parcul orașului, acesta fiind suprapus peste grădina publică a orașului. La 16 iunie 1930, Baia Mare a fost declarată stațiune climatică, fapt important în procesul de dezvoltare a orașului. Turiștii care veneau să-și petreacă concediile aici puteau vizita Parcul Central „Regina Maria”, precum și Colonia de pictură, Hotelul Ștefan și Sanatoriu Wagner.

poza Petreceți un sejur interesant în Baia Mare




Câteva restaurante în care puteți lua masa în timpul sejurului în Baia Mare

 Baia Mare este un oraș cochet, pe cuprinsul căruia veți descoperi numeroase obiective turistice, care vă vor face să doriți să reveniți. Dintre principalele ingrediente ale unui sejur plăcut nu au cum să lipsească restaurantele.

Citeste mai mult.