Parcul stațiunii balneare Băile Govora este o zonă potrivită pentru relaxare, acesta este înțesat de diferite specii de plante, arbori și arbuști, pe teritoriul său fiind dispuse o serie de monumente arhitectonice și comemorative, precum: bustul medicului Nicolae Popescu-Zorileanu, a medicului Haralambie Botescu și bustul omului politic liberal Ion C. Brătianu, cel care a dispus să se facă primele cercetări ale izvoarelor din stațiune. Parcul balnear măsoară o suprafață de 20,5 hectare, aici fiind ridicat, între anii 1882-1884, primul stabiliment de băi și primele unități de cazare și anume: 3 hoteluri numerotate de la 1 la 3 (Hotelul Statului Nr.1, Hotelul Statului Nr.2 și Hotelul Statului Nr.3). În prezent, pe teritoriul stațiunii mai funcționează doar două dintre cele trei hoteluri. Medicul Nicolae Popescu-Zorileanu a dispus în perimetru parcului o ambulanță militară rurală, formată dintr-o campanie de veterani ai Războiului de Independență (1877), care și-au vindecat rănile prin intermediul apelor minerale de la Govora. Pentru a se putea capta și înmagazina apele minerale, vegetația forestieră a fost defrișată, operațiunile desfășurându-se sub conducerea inginerului minier de origine franceză Hiranlic Bochet și a inginerului C.M.Mironescu.
Inițial pe teritoriul parcului au fost amenajate doar câteva alei, care asigurau legătura între hoteluri, băi și șoseaua care ducea în comuna Păușești. Din loc în loc au fost amplasate și câteva bănci de mesteacăn alb. Accesul în parc se făcea prin intermediului unei porți confecționate tot din lemn de mesteacăn, pe care era încripționat „Băile Govora”. După circa 30 de ani, poarta de lemn a fost înlocuită cu una din fier. Tot din mesteacăn au fost confecționate inițial și gardurile, dar și câteva pergole, dispuse din loc în loc. În anul 1923, gardurile de mesteacăn au fost înlocuite cu garduri de stejar și fag.
În apropiere de intrarea în parc este amplasată sonda nr. 2, una dintre primele sonde pentru extragerea iodului. Parcul a fost complet reamenajat și revigorat după anul 1910, odată înființată Societatea Govora-Călimănești. Astfel, arhitectul peisagist A. Pinard a redesenat aleile, a dispus aranjamente florale, de asemenea, fiind plantate numeroase specii de arbuști și arbori ornamentali și de agave. Societatea a construit și o seră, pentru a putea astfel înnoi anual speciile de plante și pentru a depozita speciile sensibile în timpul anotimpului rece. În perioada 1930-1950, au fost plantate și aclimatizate specii de arbuști, care, nu doar că aveau rol estetic, ci trebuiau să contribuie și la ionizarea climatului și la crearea unui mediu sanogen. Astfel, pe teritoriul parcului au fost plantați numeroși molizi, pini, ienuperi, castani etc. În zona de agrement a parcului au fost plantați chiparoși de baltă, agave, salcâmi galbeni și salcâmi japonezi. Climatul blând a zonei a permis ca pe teritoriul parcului să se aclimatizeze și alte specii de arbuști ornamentali, precum liliacul, trâmbița, glicina și magnolia. De-a lungul aleilor au fost prevăzute garduri vii, iar aleile abrupte au fost amenajate cu trepte de lemn. În aceeași perioadă, pe cuprinsul parcului au fost dispuse elemente tradiționale, printre care: vase de lut ars de diferite dimensiuni, cărora, mai apoi, li s-au adăugat vaze și ghivece de beton, îmbrăcate în mozaic de diferite culori. Aleile au fost marcate și numerotate, iar pacienții beneficiau de cure de teren, medicii recomandându-le ca în funcție de afecțiuni să se plimbe pe anumite alei.
Parcul balnear Băile Govora a fost reamenajat între anii 2007-2013, fiind refăcute aleile, iluminatul public. S-a decis reabilitarea chioșcului de muzică, a fântânii arteziene și a statuilor. În continuarea fântânii arteziene a fost amenajată o cascadă artificială, precum și un mini amfiteatru, unde se organizează diferite spectacole și activități. De asemenea, au fost plantate noi specii de flori, arbuști și arbori.