Cele mai impresionante atracții turistice din apropierea stațiunii Băile Herculane

   Deși este cea mai veche stațiune balneară de pe teritoriul României și una dintre primele stațiuni balneare din lume, Băile Herculane nu reprezintă doar o destinație potrivită pentru cei care au nevoie de tratamente, turiștii vizitând stațiunea și pentru a se bucura de relaxare și drumeții. În apropierea stațiunii Băile Herculane, se află Masivul Domogled, care vă va impresiona cu crestele sale de peste 1100 de metri altitudine. Turiștii vizitează această stațiune în toate cele patru anotimpuri, fiind atrași de aerul curat, dar și de posibilitățile de relaxare. Stațiunea Băile Herculane reprezintă un punct de plecare către numeroasele obiective turistice din împrejurimile stațiunii. La o distanță de 47 de kilometri de Băile Herculane, puteți vizita Cetatea Medievală a Severinului. Construcția acestei cetăți a debutat în anul 1233, aceasta fiind dispusă peste ruinele Cetății Dobrogea. În perioada medievală, Cetatea Severinului era cea mai importantă redută, ținând față turcilor, tătarilor, a ungurilor și a bulgarilor, care doreau să atace Oltenia. Cetatea este dispusă pe malul Dunării, iar o legendă vorbește despre existența unui tunel, care traversează Dunărea. În aproximativ 20 de minute veți putea ajunge în orașul Orșova, unde veți putea vizita Mănăstirea Sfânta Ana. Această mănăstire a fost construită în anul 1936, iar în prezent este o mănăstire de maici. În cadrul complexului mănăstiresc funcționează și un atelier de croitorie, Muzeul Pamfil Șeicaru, precum și o bibliotecă. Cazanele Dunării reprezintă o destinație spectaculoasă, care ar trebui vizitată cel puțin o dată în viață. Cazanele Mari și Cazanele Mici se întind pe o suprafață de 215 hectare și începând cu anul 1980, fac parte din Rezervația Naturală Porțile de Fier.
  Pe malul stâng al Dunării, între Cazane, este dispusă Mănăstirea Mraconia. Mănăstirea a fost construită în anul 1532, ctitorul său fiind banul Nicola Garlișteanu, lăcașul de cult fiind închinat Sfântului Prooroc Ilie. După construirea Termocentralei Porțile de Fier I, vechiul lăcaș de cult a fost demolat, iar ruinele sale au fost inundate de apele Dunării. În anul 1995, s-a construit un alt lăcaș de cult numit Mănăstirea de sub ape.

 Banat Baile Herculane poza

  În Golful Mraconia turiștii vor putea admira și chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră de pe teritoriul Europei. Sculptura este cu adevărat spectaculoasă, astfel că vă sfătuim să nu o ratați. Iubitorii de istorie veche pot vizita și ruinele Cetății Drencova. Acesta datează din secolul al XV-lea și este dispusă pe malul Dunării, în apropiere de localitatea Cozla. În Evul Mediu și Epoca Modernă, cetatea avea rol de apărare și de supraveghere a traficului pe Dunăre. În prezent se mai pot admira doar câteva ziduri, care străbat apele. Menținându-ne în același registru, vă amintim faptul că la 3 kilometri distanță de localitatea Svinita, veți descoperi ruinele fortificației medievale Tricule. Acesta avea rol defensiv, apărând zona de atacurile otomanilor. Cetatea număra trei tunuri, însă unul dintre ele a fost distrus de ghețuri. Turnurile care au rezistat măsoară circa 11 metri înălțime.

 Banat Baile Herculane poza

Cele mai populare facilități de care dispun unitățile de cazare din stațiunea Băile Herculane

Opțiunile de cazare din stațiunea balneară Băile Herculane sunt destul de variate, turiștii putând alege dintre hoteluri de la patru stele la două stele. Ținând cont de specificul stațiunii, amintim faptul că marea majoritate a hotelurilor din această stațiune dispun de centre de tratament și centre spa proprii, la acestea adăugându-se multiple alte facilități.

Citeste mai mult.