Oferte Cazare - Munte Baile Tusnad, Transilvania, Romania la hoteluri de 4* stele 🌄 2025

Cazare - Munte Baile Tusnad la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Baile Tusnad ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Baile Tusnad dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Baile Tusnad ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Munte Baile Tusnad la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Transilvania din Romania.

Vezi hoteluri Baile Tusnad

Filtre Munte Baile Tusnad la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Baile Tusnad pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Baile Tusnad pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Baile Tusnad de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Băile Tușnad - stațiunea balneară supranumită Mica Elveție

    Stațiunea nu vă va impresiona doar la nivel vizual, ci aici veți avea prilejul să petreceți câteva zile într-un  aer deosebit de pur, încărcat de ioni negativi. Ionii negativi contribuie la crearea unui sentiment de eforie, astfel încât buna dispoziție va fi cuvântul cu care veți descrie sejurul petrecut în Băile Tușnad. Stațiunea este străbătută de râul Olt, iar în scop turistic, în mijlocul stațiunii s-a creat Lacul Ciucaș. Datorită emanațiilor de CO2 și prezenței izvoarelor minerale, în Băile Tușnad se efectuează tratamente terapeutice, fapt ce a condus la creșterea popularității stațiunii balneoclimaterice. În stațiunea Băile Tușnad izvorăsc numeroase izvoare minerale, mezotermale și mofete, aici putându-se organiza cure pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardio vasculare, urinare sau a celor care se confruntă cu probleme ale sistemului nervos. Stațiunea Băile Tușnad se bucură de prezența a 44 izvoare naturale, dintre care, în prezent, sunt utilizate doar 6. Patru izvoare ( Stănescu, Apor, Ileana și Mikes) sunt folosite în cadrul curelor externe. Curele externe se recomandă persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, cu probleme la nivelul sistemului circulator, a celor care suferă de afecțiuni la nivelul sistemului locomotor, a celor cu probleme reumatice sau a persoanelor care trec prin perioade de suprasolicitare. Celelalte două izvoare se folosesc la cure interne, prin intermediul cărora se pot ameliora și trata diverse afecțiuni de la nivelul sistemului digestiv, a afecțiunilor metabolice sau neuro endocrine. În cadrul bazei de tratament a stațiunii, turiștii vor putea bucura de băi cu apă minerală caldă, hidroterapie, fizioterapie, electroterapie, tratamente pe bază de parafină și programe de gimnastică. Baza de tratament dispune de 40 de vane, în care pot avea acces zilnic până la 800 bolnavi.

poza Băile Tușnad - stațiunea balneară supranumită Mica Elveție

 

    Se crede că istoria stațiunii Băile Tușnad debutează în anul 1842, când un cioban ar fi descoperit izvoarele cu proprietăți curative din Câmpul Vorbirii, așa cum aer numită atunci zona.  Vestea s-a răspândit rapid, în scurt timp trecând granițele comunei Tușnad. Trei ani mai târziu, Élthes Lajos punea bazele unei societăți cu șase acționari din satele din împrejurimi și concesionează terenul timp de 99 de ani. Cu timpul numărul acționarilor crește și se recurge la construirea primelor unități de cazare și anume un număr de 40 de vile. Între anii 1848-1849, în contextul revoluției ce a cuprins Europa, dezvoltarea stațiunii este stopată. Deoarece autoritățile au interzis locuitorilor din zonă să folosească băile minerale, aceștia au decis să-și facă dreptate dând foc stabilimentelor din stațiune.  În 1852, împăratul Franz Joseph a dispus reamenajarea stațiunii, cu această ocazia construindu-se o serie de vile cu aspect elvețian, care au dat stațiunii supranumele de Mica Elveție. În anul 1866, apa din 6 izvoare din Băile Tușnad a fost analizată de către chimistul Dietrich Gustav. În urma analizelor, s-a constat că apa din izvorul principal Stănescu  avea proprietăți asemănătoare cu apa din Borsec, care era deja cunoscută la nivel internațional.  În scurt timp apa începe să fie îmbuteliată, însă debitul izvorului scade, astfel că la 1900 se stopează îmbutelierea. În anul 1868, între vilele elvețiene se construiește o alee acoperită, care în prezent leagă Cofetăria Veverița de Restaurantul Laleaua. În anul 1872 se construiește pavilionul Ludmilla.  În anul 1890, pe cuprinsul stațiunii Băile Tușnad, se construiește primul edificiu balnear, numit Ștefania. Acesta număra patru piscine interioare, 14 vane de porțelan, 4 băi reci, precum și instalații de hidroterapie. Stabilimentul a funcționat până în anul 1975. Începând cu anul 1891, în stațiune se amenajează parcuri, se construiesc alei și se recurge la captarea izvoarelor. În acea perioadă stațiunea număra 103 rezidenți. În anul 1897 este finalizată calea ferată care asigura legătura între orașul Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, fapt ce duce la sporirea numărului de vizitatori.  În anul 1897, s-a construit și un salon de cură balneară, care era dotat cu sală de dans și scenă. Acesta a fost distrus în întregime în urma incendiului din anul  1913. 

poza Băile Tușnad - stațiunea balneară supranumită Mica Elveție

    În perioada 1882-1894, s-a amenajat lacul artificial Ciucaș, în anul 1920, aici s-a amenajat un ștrand exterior. În 1912, pe lac s-a amplasat un complex de agrement ce cuprindea un restaurant, cazinou, teatru, cinema și sală de festivități. La începutul secolului al XX-lea stațiunea avea un efectiv de 700 locuri de cazare și a fost vizitată de 2000 turiști.  În anul 1928, în urma subscripțiilor publice se construiește în stațiune o capelă catolică. Între anii 1933-1935, Experszid construiește în stațiune o vilă, tot el fiind cel care pune în funcțiune prima stație de energie electrică care asigura energia stațiunii între orele 19-24. În anul 1938, încep lucrările de construcție la biserica ortodoxă din stațiune, însă sunt sistate pe durata războiului și reluate abia în anul 1955. Lucrările au fost finalizate abia în anul 1977. Sub conducerea comunistă, stațiunea Băile Tușnad se dezvoltă rapid, vilele de vacanță și localurile  fiind naționalizate. În anul 1980 se inaugurează Restaurantul Laleaua. În același an se construiesc și complexul Ana și Restaurantul Moara de Făgădău. Toate vilele din stațiune sunt renovate și remobilate, marea lor majoritate dispunând de încălzire centrală și apă caldă. După revoluție, vilele din stațiune au fost reamenajate și s-au construit unități de cazare moderne.