Cele mai populare atracții turistice ale Craiovei

   Turiștii care plănuiesc o călătorie în orașul Craiova vor putea vizita și o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se și Palatul Jean Mihail. Palatul a fost construit între anii 1889-1907, fiind proiectat de către arhitectul francez Paul Gottereau și a aparținut lui Constantin Mihail, președinte al Consiliului Județean Dolj și unul dintre cei mai bogați craioveni ai timpului. La construcția edificiului s-au folosit materiale dintre cele mai calitative, clădirea fiind decorată cu stucatură, oglinzi venețiene, picturi pe plafoane, candelabre de cristal de Murano, scări de marmură de Carrara, coloane, pereți tapițați cu mătase, feronerie și mobilier stil. Omul politic Constantin Mihail a încetat din viață în anul 1908, palatul revenind fiului acestuia, Jean Mihail, care l-a donat statului. În prezent aici funcționează Muzeul de Artă din Craiova și chiar dacă exponatele din  muzeu nu vă interesează în mod deosebit, noi credem că se merită să admirați măcar arhitectura clădirii.

 Oltenia Craiova poza

     Pasionații turismului religios pot vizita, în timpul sejurul în Craiova, Mănăstirea Bucovăț (Coșuna). Conform pisaniei, mănăstirea a fost construită în anul 1572, de către Ștefan biv vel Clucer și de fiul acestuia, Parvu Clucer. Lăcașul de cult este situat în cartierul Mofleni și se situează printre cele mai vechi lăcașe de cult de pe teritoriul României. În anul 1656, Paul Alep descria mănăstirea ca fiind: "un mare edificiu de piatră zugrăvită frumos în toate părțile". La fel ca multe alte mănăstiri, Mănăstirea Coșuna a traversat și momente vitrege. Astfel, în anul 1781, biserica a fost pustiită, iar în 1834, clopotnița sa a fost dărâmată de apele Jiului. În anul 1848, călugării au părăsit-o, urmând ca până în anul 1896 să servească drept biserică de mir. A fost restaurată în anul 1929, iar din anul 1934 a servit din nou ca mănăstire. A fost pictată pentru prima dată în anul 1574, peste acest prim strat de pictură suprapunându-se încă 3 straturi. Vizitând mănăstirea, pe peretele de nord al naosului veți avea ocazia să admirați o cronică murală unică în Țara Românească. 

      Turiștii vor putea vizita și Catedrala Metropolitana Sfântul Dumitru, care este una dintre cele mai vechi monumente din patrimoniul orașului Craiova, datând din anul 1651. În anul 1690, biserica era refăcută de către Petre Obedeabu, urmând ca în anul 1724 să fie restaurată de către fiul acestuia, Constantin Obedeanu. Pe locul bisericii actuale, a funcționat o biserică din secolul al XV-lea, care era ctitorie a boierilor craiovești.  Biserica este cunoscută și drept Biserica Domnească, deoarece a fost construită de domnul Matei Basarab, sau Băneasa, deoarece juca un rol important în economia orașului. Biserica a fost puternic avariată în urma cutremurului din anul 1838. Acestea au dus la dărâmarea sa în anul 1889, fiind apoi reconstruită după planurile arhitectului Lecomte de Nouy. Biserica Sfânta Treime este ctitoria Dumitranei Știrbei, a fost construită între anii 1765 -1768, în stil pur brâncovenesc. Biserica atrage atenția datorită picturii sale impresionante, în curtea lăcașului de cult putându-se admira statuia lui Barbu Știrbei. Lăcașul de cult a fost reconstruit în perioada 1901-1906, de către principii Alexandru și Dimitrie Știrbei. 

 Oltenia Craiova poza

     Turiștii care doresc să petreacă timp în natură, pot vizita Parcul Romanescu, cea mai mare zonă verde urbană, de pe cuprinsul României. De-a lungul existenței sale, parcul a fost cunoscut și drept Parcul Independenței, Parcul Bibescu sau Parcul Poporului. A fost numit Parcul Bibescu, deoarece se întinde pe locul în care, în secolul al XIX-lea, se afla domeniul familiei Bibescu. Grădina Bibescu a fost amenajată la dorința marelui logofăt Ioan Bibescu, iar pe cuprinsul său existau pavilioane, sere și numeroase bănci. În cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, grădina se afla într-o puternică stare de degradare. Astfel, magistratul orașului s-a gândit să o cumpere și să o amenajeze sub forma unei grădini publice, unde locuitorii orașului să se poată recrea. În anul 1897 începeau lucrările de amenajare ale parcului, urmând ca acesta să fie inaugurat în 1903, în prezența regelui Carol I. În prezent parcul dispune de mai multe lacuri, de debarcader, restaurante, stadion, teatru de vară, hipodrom, de o grădină zoologică și de multe alte atracții. 

 Oltenia Craiova poza

      Un alt obiectiv turistic de pe cuprinsul orașului Craiova pe care vă sfătuim să nu-l ratați este și Biserica Madona Dudu, cunoscută și sub numele de Catedrala Maicii Domnului din Craiova. Lăcașul de cult a fost construit între anii 1750-1756, fiind refăcută în anul 1844, deoarece suferise mari distrugeri în timpul cutremurului din anul 1831. Pictura interioară a fost realizată de către Gheorghe Tătărescu. Biserica găzduiește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost descoperită de un negustor evreu într-un dud, pe locul dudului fiind apoi construit altarul. Un alt edificiu reprezentativ al orașului Craiova este Palatul Administrativ. Clădirea a fost construită în stilul arhitecturii neoromânești, pe durata anilor 1907-1912. Până în anul 1945, aici a funcționat sediul Prefecturii Dolj, apoi Comitetul Regional, iar din anul 1968 sediul Comitetului Județean. În prezent, aici își au sediile Prefectura și Consiliul Județean Cluj. 

 

Scurtă prezentare a celor mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul orașului Craiova

Turiștii care doresc să viziteze orașul Craiova pentru a-i descoperi atracțiile, persoanele care călătoresc în interes de afaceri sau cei care se afla în trecere prin oraș vor putea alege dintr-o gamă variată de unități de cazare. Agenția noastră vă propune o serie de hoteluri de patru și trei stele, care dispun de numeroase facilități, astfel încât turiștii să se bucure de o ședere cât mai confortabilă și plăcută.

Citeste mai mult.