Oferte Cazare - Munte Muntii Apuseni, Romania la hoteluri de 4* stele 🌄 2025

Cazare - Munte Muntii Apuseni la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Muntii Apuseni ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Muntii Apuseni dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Muntii Apuseni ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Regiunea Munte Muntii Apuseni la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din Romania.

In regiunea Muntii Apuseni sunt 4 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Muntii Apuseni

Filtre Munte Muntii Apuseni la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Muntii Apuseni pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Muntii Apuseni pentru anul 2025

In Albac sunt 4 hoteluri de 4* stele , din care 2 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Muntii Apuseni de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur Munții Apuseni: Descoperiți frumusețea unui tărâm de basm

      Există o legendă romantică legată de Casca Vălul Miresei. Se crede că  acum mulți ani în urmă o mireasă a căzut de pe stâncile abrupte, iar vălul său a rămas agățat de crestele montane. În loc să petreacă la nuntă, nuntașii s-au oprit și au început să-o plângă pe tânără, astfel formându-se cascada. Există și teorii conform cărora cascada a fost numită astfel, deoarece se aseamănă foarte bine cu un voal de mireasă. Pe cuprinsul Munților Apuseni se revarsă și Cascada Șipote, care este situată în Munții Trascăului,  pe Valea Arieșului. 

Clima din Munții Apuseni este temperat continentală moderată, însă se înregistrează și influențe oceanice.  Temperatura medie anuală se situează între 6 și 10º C. În ceea ce privește vegetația, în Munții Apuseni predomină pădurile de conifere și foioase. În aceste păduri viețuiesc mamifere precum: lupul, vulpea, ursul, jderul, căprioara, veverița și cerbul. În Munții Apuseni densitatea este redusă, însă aceștia sunt cei mai populați munți de pe teritoriul României. La poalele Munților Apuseni sunt dispuse sate micuțe, risipite, numite crânguri. Gospodăriile sunt despărțite de pășuni și fânețe. Datorită reliefului carstic, a florei și faunei extrem de bogate, Munții Apuseni au fost declarați Rezervație Naturală. Zona Munților Apuseni nu doar că se bucură de peisaje dintre cele mai frumoase, ci este și o zonă în care obiceiurile și tradițiile sunt foarte bine conservate. Oamenii zonei sunt numiți moți și sunt renumiți pentru confecționarea obiectelor din lemn, pe care le folosesc și astăzi în gospodărie. 

poza Sejur Munții Apuseni: Descoperiți frumusețea unui tărâm de basm

        Apusenii se mândresc cu atracții naturale dintre cele mai spectaculoase, printre acestea situându-se și Groapa Ruginoasă din Bihor. Groapa Ruginoasă este amplasată în partea sud-estică a județului Bihor, zona aparținând din punct de vedere administrativ orașului Nucet.  Groapa Ruginoasă este o vale cu versanți abrupți, ce s-au format prin eroziune. Șuvoaiele ravinare au dus la formarea straturilor cuarțite, în culori roșii violacee, fapt ce face ca peisajul natural să fie absolut spectaculos. 

poza Sejur Munții Apuseni: Descoperiți frumusețea unui tărâm de basm

     În Munții Apuseni veți descoperi sate care par încremenite în timp. Acesta este și cazul comunei Gârda de Sus, comună care se întinde pe cursul superior al Arieșului Mare. Comuna cuprinde cătune cu câteva gospodării. În anul 2017, Comuna Gârda de Sus se întindea pe o suprafață de 8.211 hectare și număra 17 sate. Comuna Gârda de Sus este amplasată în apropierea celor mai interesante obiective turistice din Munții Apuseni, pe cuprinsul său existând 10 locuri ce au fost declarate Rezervații Naturale. De asemenea, pe teritoriul comunei veți descoperi numeroase peșteri și chei. Turiștii vor putea vizita Peștera Ghețarul Scărișoara, unde se întâlnește cel mai însemnat depozit de gheață fosilă din țară. Peisaje spectaculoase, care sunt o încântare pentru simțuri, veți descoperi și în Sălciua și Lupșa

poza Sejur Munții Apuseni: Descoperiți frumusețea unui tărâm de basm