Recăpătați-vă sănătatea și buna dispoziție petrecând un concediu în Ocna Șugatag
În anul 1777, în Ocna Șugatag începeau să funcționeze ocne propriu-zise, în acest scop Imperiul Habsburgic aducând aici mineri specializați, de origine germană, maghiară, poloneză și cehă. Conform documentelor existente, între anii 1799-1822, în Ocna Șugatag a funcționat ocna Bogdan, iar în perioada 1802-1853, este consemnată o ocnă numită Mihai, de unde se exploata o sare extrem de curată. Începând cu anul 1921, în localitate a funcționat ocna Dragoș. În anul 1950, din cauza infiltrațiilor de apă dulce, ocnele au fost închise, pe locul acestora formându-se ulterior lacuri sărate.
Din punct de vedere geografic, localitatea Ocna Șugatag este amplasată în Depresiunea Maramureș, la o altitudine de 490 metri, la poalele Munților Țibleș și Gutin. Localitatea este situată la 20 de kilometri distanță de Municipiul Sighet. Datorită apelor cloro-sodice, comuna Ocna Șugatag reprezintă o importantă stațiune balneară din regiunea Maramureșului. Turiștii vin aici pentru a-și trata afecțiunile reumatice, pentru a-și ameliora stările de astenie și surmenaj, dar și pentru a combate procesele inflamatorii cronice. În plus, turiștii care aleg să petreacă un concediu în această stațiune se vor bucura și de peisaje deosebit de frumoase, aer curat, vor putea descoperi o parte din obiceiurile și tradițiile locului, printre cele mai populare situându-se Tanjaua, sărbătorirea primul gospodar ieșit la arat. Săptămânal, în Ocna Șugatag, se organizează un târg de vite care merită vizitat, amintind, în parte, de atmosfera de acum zeci de ani în urmă. Turiștii vor putea gusta din atmosfera specifică Maramureșului și în timpul unei simple plimbări pe străzile din Ocna Șugatag, unde vor descoperi clădiri construite într-un stil autohton.
Pe
cuprinsul stațiunii balneo-climaterice Ocna Șugatag, turiștii vor descoperi
trei bazine cu apă minerală, pentru băi și aerohelioterapie; instalații cu
aerosol; instalații pentru electroterapie; bazine cu apă minerală încălzită;
instalații pentru practicarea fizioterapiei; duș subacvatic și băi galvanice; instalații
pentru împachetări cu parafină. În ceea ce privește unitățile de cazare, noi vă recomandăm: Hotel Pension Teleptean, Pensiunea Popasul din Deal și Hotel Craiasca. Hotelurile de pe cuprinsul stațiunii dispun de baze de tratament moderne, săli de sport, bazine în aer liber, bazine acoperite, plaje, spații de agrement, parcuri, spații comerciale și alte facilități.