Oferte Cazare - City Break Ploiesti, Muntenia, Romania la hoteluri de 3* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Ploiesti la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Ploiesti ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Ploiesti numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Ploiesti poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

City Break Ploiesti la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Muntenia din Romania.

Vezi hoteluri Ploiesti

Filtre City Break Ploiesti la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Ploiesti pe baza numarului de stele:

    Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Ploiesti pentru anul 2025

    Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Ploiesti de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

    Cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita în Ploiești

        Dacă alegeți să vizitați orașului Ploiești în timpul toamnei, credem că ar fi păcat să nu vizitați Cramele din Ploiești. Vă veți putea delecta cu cele mai rafinate vinuri și veți putea gusta din cei mai delicioși struguri. Printre cele mai populare crame din zona Ploieștiului se numără: Crama Budureasca, Conacul Belu, Conacul Urlățeanu, Domeniile Tohani și Crama RotenbergPentru cei care tânjesc după atmosfera din epocile trecute, o vizită a Muzeului Casei de Târgoveț poate fi asemenea unei călătorii în timp. Muzeul cuprinde elemente care datează din secolele XVIII-XIX, cuprinzând și obiecte ce au aparținut lui Hagi Prodan, dar și obiecte vechi de acum trei secole ce au aparținut negustorilor din zonă. Astfel, turiștii vor putea admira măsuțe de sidef, vase în care se ardeau mirodenii, perne înflorate, lădițe de zestre, scaune în stil florentin și altele. Piesa de rezistență a muzeului este însă o icoană adusă de la Ierusalim. Muzeul Casa de Târgoveț este primul muzeu de pe cuprinsul orașului Ploiești, fiind înființat imediat după Primul Război Mondial. Muzeul funcționează într-o clădire cu o arhitectură impresionantă, care datează de la începutul secolului al XVIII-lea.

    poza Cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita în Ploiești

      Muzeul Petrolului este un muzeu cu totul impresionant, care se compune din mai multe săli cu exponate și o curte în aer liber. În cadrul acestui muzeu veți putea admira diferite instrumente de foraj, hărți, felinare cu petrol, unelte de minerit, o machetă a Fabricii de Gaz din 1856 și altele. Muzeul Petrolului a fost inaugurat în anul 1961, cu ocazia centenarului industriei petroliere românești, în prezent, muzeul ajungând să numere mai mult de 8000 de exponate. Muzeul Ion Luca Caragiale a fost inaugurat în anul 1962, la 110 ani de la nașterea scriitorului. Muzeul cuprinde mai multe expoziții, prin intermediul cărora veți putea afla amănunte interesante și mai puțin cunoscute despre viața și opera dramaturgului român. Vizitatorii vor putea admira fotografii de epocă, piese de mobilier, cărți și alte obiecte personale.  În timpul unei simple plimbări prin Ploiești veți putea veți remarca o serie de clădiri ce datează din perioada interbelică și care se bucură de arhitecturi dintre cele mai interesante. Într-o astfel de clădire funcționează Muzeul de Artă, clădirea a aparținut în trecut unui bancher. Muzeul a fost înființat în anii ´30, la baza sa stând colecțiile lui Ion Ionescu Quintus și Toma Socolescu. În prezent, în cadrul muzeului veți putea admira operele unor artiști naționali de renume, precum Octav Lecca, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Nicolae Pătrașcu, Oscar Han și alții.

    poza Cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita în Ploiești

       Schimbând registrul vă recomandăm să vizitați Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul”. Acesta este cel mai impunător lăcaș de cult de pe teritoriul orașului Ploiești. Între anii 1810-1812, în vestul orașului Ploiești a fost construită o bisericuță din lemn, cu hramul Sfântul Ioan. Cu trecerea timpului biserica a început să se degradeze, iar locuitorii din mahalaua Sfântul Ioan au colectat banii necesari construirii unei noi bisericii, aceasta fiind construită între anii 1841-1842. Noua biserică a fost construită din cărămidă, dar pe structură de lemn. În perioada interbelică, s-a luat în calcul amplasarea unei clopotnițe monumentale, care să fie dedicată soldaților căzuți pe durata Primului Război Mondial. Lucrările la clopotniță au debutat în data de 18 noiembrie 1923, piatra de temelie fiind pusă de Principele Carol al II-lea. Interesant este faptul că la construirea clopotniței s-au folosit materiale de pe câmpurile de luptă, precum: blocuri de piatră de la Oituz, pietriș de la Doaga și cărămidă de la Mărășești. Lucrările de construcție s-au finalizat în anul 10 mai 1939. Impresionantă este și Biserica "Sfânta Vineri", care a fost construită în timpul domniei lui Carol I. Biserica impresionează datorită picturii interioare, realizată de pictorul Nicolae Tătărescu.

    poza Cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita în Ploiești

       La circa 12 kilometri de centrul orașului Ploiești este situat Conacul lui Constantin Stere. Conacul a fost construit de către omul politic basarabean, care a trăit aici până în anul 1936, când a încetat din viață. În prezent, în cadrul conacului funcționează Muzeul Memorial Constantin Stere. Turiștii vor putea admira aici mai multe obiecte personale ce au aparținut acestuia, obiecte de familie, precum și piese de mobilier interbelic impresionate. La acestea se adaugă litografii în care sunt reprezentate scene de război, orașe din Vechiul Regat și numeroase obiecte de artizanat. O vizită la acest conac nu doar că vă va îmbogăți din punct de vedere cultural, ci se poate dovedi o activitate extrem de relaxantă, deoarece pe fostul domeniu veți descoperi o grădină zoologică și un minunat parc de agrement. Vă veți putea bucura de plimbări cu barca pe lac, iar în cazul în care vizitați locul împreună cu copiii, aceștia se pot distra în locurile de joacă de aici.