Locuri instagramabile din Sighișoara

       Orașul Sighișoara este în sine extrem de instagramabil, clădirile sale istorice, colorate în nuanțe vii, fiind extrem de fotogenice în orice perioadă a anului. Sighișoara, supranumită Cetatea Mureșului, a fost atestată documentar pentru întâia oară în anul 1280, iar de atunci își încântă locuitorii și vizitatorii cu frumusețea și istoria sa. 

     Turnul cu Ceas este unul dintre locurile pe care nu le puteți rata atunci când aveți în plan să realizați poze drăguțe pe cuprinsul orașului Sighișoara.  Turnul cu ceas era poarta principală de intrare în cetatea Sighișoarei. Până în anul 1575, în Turnul cu Ceas a funcționat primăria orașului, mai apoi judecătoria, iar din anul 1899, acesta găzduiește Muzeul de Istorie. Turiștii care doresc să se bucure de o priveliște panoramică asupra orașului, trebuie doar să urce în foișorul ce înconjoară edificiul. Ceasul din turn este unicat în spațiul românesc, are un diametru de 2,4 metri, iar alături are un mecanism format din șapte figurine de lemn, care reprezintă cele șapte zile ale săptămânii.  Cele șapte figurile sunt întruchipări mitologice sau diverse simboluri celeste și din alchimie. Astfel, ziua de duminică este reprezentată de o siluetă feminină cu o coroană aurie, care simbolizează aurul, lunea este reprezentată de zeița Diana, marțea de zeul Marte, miercurea de zeul Mercur, zeul comerțului, ziua de joi este zeul Jupiter,  vinerea este zeița Venus, iar sâmbăta zeul Saturn.  Ceasul este dispus în mijlocul a patru turnulețe, acestea fiind simbolul autonomiei jurisdicționale, al cărui sfat putea aplica pedeapsa capitală. 

     Odată ajunși în Sighișoara, turiștii nu pot rata Piața Cetății. În Evul Mediu, Piața Cetății era un important spațiu comercial, iar casele vechi de pe cuprinsul său amintesc de grandoarea pe care o avea orașul acum câteva sute de ani. În zilele însorite, Piața Cetății este cu adevărat fermecătoare și veți putea realiza fotografii demne de cele mai frumoase conturi de Instagram. 

 Transilvania Sighisoara poza

      O altă locație instagramabilă de pe cuprinsul orașului Sighișoara este Turnul Cositorarilor. Alături de Turnul cu Ceas, acesta este unul dintre cele mai impozante turnuri ale cetății Sighișoara.  Turnul a avut foarte mult de suferit în decursul timpului, motiv pentru care în anul 1583, a fost supus unei ample reconstrucții.  Turnul este construit pe o bază dreptunghiulară, are o înălțime de 25 de metri, iar ultimul său etaj este lărgit pe console. De asemenea, în ultimul etaj al zidului de apărare sunt dispuse gurile de aruncare și deschizăturile pentru arhebuze și puști.  Fotografiile reușite  cu  Turnul Cositorarilor veți putea realiza mai ales vara și toamna, când peisajul înconjurător creează un contrast plăcut cu sobrietatea zidurilor. 

 Transilvania Sighisoara poza

      Ne-am gândit să introducem în topul celor mai fotogenice locuri din Sighișoara și Scara Acoperită - Scara Școlarilor. Scara datează din anul 1642 și numără nu mai puțin de 300 de trepte. S-a decis acoperirea sa pentru a-i proteja pe școlarii , care urcau pe aici pentru a ajunge la Liceul Joseph Haltrich. Cu puțină imaginație, aici veți putea realiza fotografii dintre cele mai interesante. 

 Transilvania Sighisoara poza

        Mulți turiști aleg să fotografieze și Casa cu Cerb. Aceasta este una dintre cele mai vechi clădiri din Piața Cetății, a fost construită undeva în preajma anului 1300, iar pe unul dintre colțurile sale sunt dispuse niște coarne falnice de cerb, de unde și numele imobilului.  Casa a fost recondiționată cu ajutorul Fundației Messershmidt, iar acum găzduiește un muzeu. 

       O altă casă superbă de pe cuprinsul orașului Sighișoara este Casa Venețiană. Acest imobil datează din secolul al XVII-lea, iar în secolul al XIX-lea a fost renovată, luând aspectul actual.  Casa este numită astfel datorită ferestrelor sale, în stil neogotic. 

 Transilvania Sighisoara poza
     

      Sighișoara se mândrește și cu lăcașuri de cult dintre cele mai frumoase, în rândul acestora regăsindu-se și Biserica Ortodoxă Sfânta Treime.  Lăcașul de cult este situat pe malul nordic al râului Târnava Mare, a fost construit între anii 1934-1937, în stil neo-bizantin.  Biserica este atât de fastuoasă încât mulți cred că este o catedrală.  Cupolele sale albe și peisajul înconjurător sunt extrem de fotogenice, astfel că ar fi păcat să nu le imortalizați. Zona este extrem de liniștită, astfel că veți putea petrece câteva clipe în comuniune cu divinitatea și cu natura. 

 Transilvania Sighisoara poza