Oferte Cazare - City Break Targoviste, Muntenia, Romania la hoteluri de 4* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Targoviste la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Targoviste ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Targoviste dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Targoviste ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

City Break Targoviste la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Muntenia din Romania.

Vezi hoteluri Targoviste

Filtre City Break Targoviste la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Targoviste pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Targoviste pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Targoviste de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Târgoviște -Descoperiți frumusețile unui oraș încărcat de istorie

    De altfel, pe durata perioadei medievale, Târgoviște era un târg de importanță europeană, unde se realizau schimburi între produsele locale și mărfuri aduse de comercianți de pe trei continente. Orașul este menționat documentar pentru prima data în anul 1396, de către cruciatul bavarez Johann Schiltberger, care a vizitat orașul înainte de lupta de la Nicopole. Domnitorul Țării Românești, Mircea cel Bătrân, și-a instalat la Târgoviște principala reședință domnească. Tot în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân a fost refăcută și Curtea Domnească, din care în prezent se mai păstrează câteva ruine, care împrejmuiesc Turnul Chindiei. Începând cu anul 1418, Târgoviște este atestat drept oraș și capitală a Țării Românești. Acest statut privilegiat făcea ca orașul Târgoviște să fie principalul centru economic și cultural al Țării Românești. În anul 1424, în timpul domniei lui Dan al II-lea, comerciații locali beneficiau de numeroase privilegii și drepturi. În anul 1456, pe tronul Țării Românești urcă Vlad Țepeș, care s-a înscris în cartea istoriei datorită bătăliei contra sultanului Mehmet al II-lea, din anul 1462. Domnitorul Radu cel Mare reclădește Biserica “Sfântul Nicolae din Deal”, însă nu reușește să o finalizeze, fapt ce se întâmpla în timpul domniei lui Vlad cel Tânăr. Lăcașul de cult a fost pictat în timpul lui Matei Basarab. Conform cercetărilor, în Târgoviște a activat Macarie, primul meșter tipograf din Țara Românească. Începând cu anul 1508, acesta a tipărit primele trei cărți în limba slavonă și anume: Liturghierul (1508), Octoihul(1510) și Evangheliarul( 1512). Activitatea lui Macarie este continuată de ucenicul său, Dimitrie Liubavici, care tipărește: Molivelnicul (1545) și Apostolul (1547). În timpul domniei lui Mihai Viteazul, orașul Târgoviște a fost ocupat de către turcii lui Sinan Pașa, fiind eliberat de către trupele domnitorul, în colaborare cu trupele creștine ale Ungariei. Cu toate acestea, orașul a suferit mari pagube.

poza Târgoviște -Descoperiți frumusețile unui oraș încărcat de istorie

  Este bine cunoscut faptul că Matei Basarab era un important susținător al culturii. În timpul domniei sale, fortificațiile orașului sunt extinse și întărite, bisericile vechi sunt restaurate și sunt construite multe altele noi. O perioadă înfloritoare avea să cunoască orașul Târgoviște și în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, care pentru un sfert de secol a asigurat stabilitatea Țării Românești. După cum bine se știe, acesta a murit ca un martir, refuzând să renunțe la credința ortodoxă. În timpul lui Brâncoveanu, reședința permanentă s-a mutat la București, la Târgoviște aflându-se reședința de vară, fapt ce a dus la scăderea importanței orașului. Cu timpul, vechea cetate este părăsită, iar zidurile sale sunt serios avariate, parte a acestora fiind folosite de către localnici la construirea propriilor locuințe. Deși își pierduse statutul de capitală, orașul Târgoviște avea încă să joace un rol important, aici fiind masacrat Tudor Vladimirescu și o parte a eteriștilor săi. În amintirea acestui eveniment, în fața bisericii Mitropoliei a fost amplasată o cruce de piatră. Locuitorii orașul au luat parte și la Revoluția din 1848, susținând proiectul unioniștilor. După unirea Moldovei cu Țara Românească, Alexandru Ioan Cuza a vizitat orașul, la data de 17 iunie 1859. În perioada modernă, orașul Târgoviște s-a bucurat de un mare avânt economic, în anul 1863, orașul fiind iluminat și deservit de calea ferată. În această perioadă s-a înființat și rafinăria de petrol. Locuitorii orașului au luat parte la toate marile bătălii ale națiuni. Astfel, în Războiul de Independență s-au remarcat numeroși comandanți și soldați târgovișteni, iar în Primul Război Mondial, Regimentul III Dâmbovița, nr.22 a fost decorat cu Ordinul “Mihai Viteazul”, acesta fiind o răsplată pentru curajul dovedit în timpul campaniei din anul 1916, din Transilvania, și în timpul Bătăliilor de la Mărăști, Mărășești și Oituz.  În anul 1968, orașul a fost declarat municipiu, fiind reședința județului Dâmbovița. În prezent, orașul numără circa 99.000 de locuitori.

poza Târgoviște -Descoperiți frumusețile unui oraș încărcat de istorie