Oferte Cazare - City Break Valea Oltului, Romania la hoteluri de 3* stele 🌆 2024

Cazare - City Break Valea Oltului la hoteluri de 3* stele 2024

Hotelurile de 3 stele din Valea Oltului ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Valea Oltului numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Valea Oltului poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Regiunea City Break Valea Oltului la hoteluri de 3* stele 2024 face parte din Romania.

In regiunea Valea Oltului sunt 22 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Valea Oltului

Filtre City Break Valea Oltului la hoteluri de 3* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Valea Oltului pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Valea Oltului pentru anul 2024

In Baile Olanesti sunt 13 hoteluri de 3* stele , din care un hotel de 4 stele, 10 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
In Calimanesti Caciulata sunt 13 hoteluri de 3* stele , din care 3 hoteluri de 4 stele, 9 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.
In Ramnicu Valcea sunt 7 hoteluri de 3* stele , din care 3 hoteluri de 4 stele, 4 hoteluri de 3 stele.
In Baile Govora sunt 5 hoteluri de 3* stele , din care 2 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Valea Oltului de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Câteva atracții care vă vor convinge să vizitați Valea Oltului

  Mănăstirea Cozia este una dintre cele mai populare obiective turistice din Valea Oltului. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Mircea cel Bătrân spre finele anului 1300. Mircea cel Bătrân s-a preocupat în permanență de bunăstarea ctitoriei sale, oferindu-i drept de posesiune asupra mai multor sate și moșii din zonă. De asemenea, mănăstirea avea dreptul de a exploata zăcăminte de sare din salinele de la Ocnele Mari. De-a lungul timpului, Mănăstirea Cozia a fost un important centru cultural, mai multe hrisoave din secolul al XV-lea atestând faptul că aici funcționa o școală mănăstirească, primul său dascăl fiind monahul Sofronie, starețul lăcașului de cult. Și succesorii lui Mircea cel Bătrân au oferit danii lăcașului de cult, aceasta fiind reparat și renovat de către Neagoe Basarab, Radu Paisie și Constantin Brâncoveanu. Fântâna din curtea lăcașului de cult a fost construită de către Neagoe Basarab, fapt pentru care îi și poartă numele. Între anii 1512-1521, a fost refăcută pictura, iar între anii 1706-1707, mănăstirii i-a fost adăugat un pridvor în stil brâncovenesc.

 O altă mănăstire deosebit de importantă a acestei zone este Mănăstirea Turnu, situată la poalele muntelui Cozia. Mănăstirea a fost denumită astfel, deoarece în apropierea sa, se află un turn masiv, construit de legiunile romane pe durata secolului al II-lea. Inițial lăcașul de cult era cunoscut ca Schitul de la Turnu, apoi drept Schitul Turnul, iar prezent este numit Mănăstirea Turnu. Imediat la intrarea în ansamblul mănăstiresc, acum câteva secole în urmă era  amplasată o bisericuță veche, o copie a Mănăstirii Cozia, care data din anul 1676. În anul 1932, biserica a fost mistuită de flăcări, păstrându-se doar Casa lui Gherasim Timus și o serie de chilii. Întregul ansamblu a fost refăcut în anul 1933, micul lăcaș de cult primind hramul „Intrarea în Biserică a Maici Domnului”. Între anii 1897-1901, Gherasim Timus a ctitorit un lăcaș de cult de dimensiuni mai mari, cu hramul „Schimbarea la Față”. Lăcașul de cult are formă pătrată și este dispus pe două nivele, la fiecare dintre acestea slujind un alt preot. Cupola centrală oferă lăcașului de cult un plus de eleganță. În perioada 1935-1938 au fost construite o serie de noi chilii și întreg ansamblul a fost renovat. 

poza Câteva atracții care vă vor convinge să vizitați Valea Oltului

   Un alt lăcaș de cult, cu sute de ani vechime, de pe Valea Oltului este Schitul Ostrov. Acesta este ctitoria lui Neagoe Basarab, fiind ridicat între anii 1518-1522. Deși sfințită, biserica a fost pictată mult mai târziu, altarul fiind pictat în anul 1752, iar restul lăcașului de cult în  anul 1760. Biserica este numită  astfel, deoarece a fost construită pe o insuliță (ostruv) a Oltului, în centrul stațiunii Călimănești. Acesta este cunoscut ca fiind primul schit de călugărițe de pe teritoriul României, aici călugărindu-se mama lui Ștefan cel Mare și soția lui Neagoe Basarab. Tot în Valea Oltului turiștii pot vizita și Castrul Roman Arutela, care acum circa 1900 de ani veghea asupra Oltului. Castrul este situat între localitățile Păușa și Căciulata, datând din anii 137-138 d. Hr. Fortificația este construită din lespezi de piatră, având formă pătrată. Laturile fortificației sunt prevăzute cu turnuri semicirculare pe colțuri, iar de-o parte și de alta a porții pretoriene sunt dispuse turnuri pătrate. Zidul de incintă a fost construit din lespezi mari de piatră, lespezi subțiri și piatră măruntă, toate acestea fiind prinse în mortar. Pe partea interioară a zidului de apărare se observă o serie de pinteni, pe această latură fiind dispuse bărăcile, în care erau adăpostite proviziile, și grajdurile cailor. În cadrul fortificației se mai pot observa ruinele unei săli de adunare a soldaților, pavilioane și un atelier de fierărie.  Cercetările arheologie au condus la ipoteza conform căreia, în prima jumătate  a secolului al III-lea, cursul Oltului a crescut atât de mult încât a distrus latura de vest a castrului, asta determinând retragerea garnizoanei romane. Schimbând registrul, că recomandăm să vizitați și Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni. Muzeul a fost inaugurat în anul 1974 și se întinde pe nu mai puțin de 8 hectare, inițiatorii săi reconstituind imaginea unei așezări tradițional vâlcene. Astfel, pe cuprinsul său veți putea admira case, lăcușuri de cult, fântâni și obiecte meșteșugărești utilizate în viața de zi cu zi de către vâlcenii de odinioară. 

poza Câteva atracții care vă vor convinge să vizitați Valea Oltului

   Nu puteți părăsi aceste meleaguri fără a vizita Cascada Lotrișor din Parcul Național Cozia. Accesul spre cascadă este destul de facil, trebuie să urmați drumul național, iar apoi să parcurgeți câțiva kilometri pe un drum forestier, efortul însă merită din plin. În Valea Oltului veți mai putea vizita și stațiunea Călimănești, stațiunea Govora, Mănăstirea Govora, Mănăstirea Frăsinei, Casa Memorială Anton Pann, Schitul Iezel și altele