Oferte Cazare - Litoral Vama Veche, Litoralul Romanesc, Romania la hoteluri de 3* stele ☀️ 2024

Cazare - Litoral Vama Veche la hoteluri de 3* stele 2024

Hotelurile de 3 stele din Vama Veche ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Vama Veche numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Vama Veche poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Litoral Vama Veche la hoteluri de 3* stele 2024 face parte din regiunea Litoralul Romanesc din Romania.

In Vama Veche sunt 3 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Vama Veche

Filtre Litoral Vama Veche la hoteluri de 3* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Vama Veche pe baza numarului de stele:

    Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Vama Veche pentru anul 2024

    Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Vama Veche de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

    Vama Veche: descoperiți farmecul autentic al celei mai boeme stațiuni de pe litoralul românesc

         Istoria localității Vama Veche a debutat în anul 1811, când s-au instalat aici mai multe familii de găgăuzi, turci creștini. Aceștia nu au locuit pentru mult timp aici, în anul următor urmând un schimb de populație între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, găgăuzii din Vama Veche fiind mutați în Bugeac, iar locul lor fiind luat de către tătari basarabeni. În zonă locuiau și greci, ruși scopți, mocani (români dobrogeni) și bulgari. Localitatea a fost numită inițial Yilanlîk, care în traducere înseamnă Șerpăria. Denumirea s-a păstrat până în anul 1913, deși în anul 1878, zona a intrat în stăpânirea României. În anul 1913, odată cu anexarea Cadrilaterului de către statul român, vama cu Bulgaria a fost mutată în Kranevo, localitatea Yilanlîk a primit o nouă denumire, anume Vama Veche. Vama Veche, cunoscută astăzi pentru aerul său boem, a luat naștere în jurul anilor ´70, când universitarii din Cluj Napoca erau trimiși aici pentru a se recrea. Aceștia erau găzduiți în locuințele localnicilor, în acea perioadă Vama Veche fiind locuită de circa 70 de familii. Pentru intelectualii clujeni s-a construit și o cantină, iar de masele lor se ocupau bucătari veniți tot din Cluj. Universitatea Babeș Bolyai a amplasat pentru profesorii săi și două dușuri cu rezervoare în care apa se putea încălzi.

    poza Vama Veche: descoperiți farmecul autentic al celei mai boeme stațiuni de pe litoralul românesc

        Dacă ziua, clujenii se bucurau de soare, înotau și ascultau muzică, odată cu lăsarea serii,  aceștia se strângeau pe plajă, unde se organizau focuri de tabără, discutau, cântau și ascultau muzică. Clujenii petreceau în localitatea Vama Veche 10 zile, fiind apoi schimbați cu alți vizitatori. La sfârșitul toamnei, un grup de contabili clujeni venea în Vama Veche pentru a-i plăti pe localnicii care i-au găzduit pe turiști.  În stațiunea Vama Veche s-au turnat scene din filme celebrele în perioada comunistă, precum Mihai Viteazul și Zodia Fecioarei. În vara anului 1988, în timp ce se deplasa spre Bulgaria, Elena Ceaușescu a văzut satul și a fost neplăcut impresionată de locuințele acoperite cu stuf, încât a dispus ca acestea să fie demolate. La începutul anului 1989, s-au demolat biserica, școala și câteva dintre cele mai bine întreținute locuințe, apoi urmând ca întregul sat să fie ras de pe fața pământului. Pentru a evita demolarea, localnicii s-au decis să rămână în casele lor, unii dintre ei, de teamă,  au făcut infarct în propriile case. Revoluția din anul 1989 a împiedicat regimul să desființeze cu totul satul Vama Veche. În primii ani de după revoluție, câțiva antreprenori bucureșteni au venit în localitate, unde au pus bazele primelor afaceri, dintre care unele mai funcționează și astăzi. Până în anul 1990, în Vama Veche își petreceau vacanțele turiștii care practicau nudismul. În primii ani a secolului XXI, localitatea Vama Veche a început să atragă tot mai mulți turiști, principalul motiv pentru care tinerii adorau această destinație era muzica bună.  Stațiunea a început încetul cu încetul să-și schimbe aspectul, aici construindu-se clădiri moderne și nenumărate localuri și unități de cazare.  Dezvoltarea stațiunii nu a fost pe placul localnicilor, mulți dintre ei deplâng dispariția farmecului boem al micuțului sat pescăresc. Acest lucru a condus la apariția inițiativei Salvați Vama Veche. În ceea ce privește unitățile de cazare, agenția noastră vă recomandă: Hotel Club Dor, Hotel Jacuzzi, Hotel Atelier, Hotel Victory, Hotel Sunset Beach, Hotel Ema, Pensiunea Casa Noastră, Hotel The Old Border și altele. 

    poza Vama Veche: descoperiți farmecul autentic al celei mai boeme stațiuni de pe litoralul românesc

       Plaja stațiunii Vama Veche este lungă, iar lățimea sa variază de la o zonă la alta, fiind ceva mai lată în partea sa centrală. Este acoperită cu nisip fin, iar intrarea în apă este lină, fudul apei fiind acoperit cu nisip fin, în zona centrală, în timp ce în sudul și nordul plajei, pe fundul apei sunt prezente pietre. Anumite porțiuni ale plajei sunt amenajate cu șezlonguri și umbrele, de-a lungul său fiind dispuse baruri și terase.