Oferte Cazare - City Break Braila, Muntenia, Romania la hoteluri de 4* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Braila la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Braila ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Braila dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Braila ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

City Break Braila la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Muntenia din Romania.

In Braila sunt 3 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Braila

Filtre City Break Braila la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Braila pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Braila pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Braila de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Brăila - Vizitați orașul de pe malul stâng al Dunării

    Unii istorici consideră că numele orașului are origine indo-europeană, traducându-se ca "pisc vertical", care face referire la poziția geografică a orașului. Cercetările arheologice indică faptul că orașul a fost locuit încă din cele mai vechi timpuri, existând dovezi care atestă faptul că această zonă a fost locuită în perioada neolitică, viața continuând și în Epoca de Bronz. Între secolele IV-III î. Hr., aici era amplasată o importantă așezare getică. Cea mai importantă cultură care s-a dezvoltat pe aceste meleaguri este Cultura Sântana de Mureș, peste care între secolele X-XI, s-a dezvoltat așezare medievală. În anul 1463, orașul Brăila era descris de către cronicarul bizantin Laonic Chalcocondil, care scria că Brăila era: „orașul dacilor, în care fac un comerț mai mare decât în toate orașele țării”. Orașul Brăila este menționat și în Letopisețul Cantacuzinesc și Cronica Bălenilor. În perioada medievală numărul locuitorilor crește în același timp cu dezvoltarea economică a orașului. Locuitorii orașul făceau comerț cu pește, pe care îl vindeau bizantinilor, la schimb primind aur. De asemenea, brăilenii trimiteau peștele prins și în Moldova și Muntenia, chiar și în Polonia. Datorită comerțului cu pește, Brăila se transformă dintr-un sat pescăresc într-un oraș înfloritor. În rol important în dezvoltarea Brăilei l-a jucat portul, aici acostând corăbii încărcate cu mărfuri străine, care erau vândute autohtonilor, comercianții cumpărând în schimb produse locale. După ce au cucerit Brăila, turci au recurs la construirea unei cetăți.

poza Brăila - Vizitați orașul de pe malul stâng al Dunării

    După anul 1829, Brăila s-a bucura de libertate de comerț pe Dunăre și pe mare, fapt prevăzut în Tratatul de la Adrianopol. Acest fapt permitea ca brăilenii să vândă grâul și sarea oricui le oferea prețul dorit. După Tratatul de la Adrianopol, brăilenii nu mai aveau obligația să furnizeze Imperiului Otoman, fapt ce a dus la dezvoltarea economică a orașului. Astfel, între anii 1830-1848, sub conducerea lui Slătineanu și a colonelului Jacobson, orașul Brăila întrece ca importanță economică orașul Galați. Pe parcursul secolului al XIX-lea, orașul este pavat și iluminat public. În această perioadă au fost înființate mai multe farmacii, a fost construită o stație meteo și un spital militar. În anul 1836, orașul Brăilă câștigă statutul de oraș porto-franco. Apoi se amenajează Parcul Belvedere, se înființează diferite tipografii, o bancă, o cazarmă, un teatru, o școală de fete și un gimnaziu. În ceea ce privește segmentul economic, s-au construit docuri, căi ferate și mai multe fabrici. În anul 1864, un bogat armator grec pe nume Ianache Rally a inaugurat Teatrul Rally, pe scena căruia au urcat nume mari ale muzicii internaționale, precum: Adelina Patti, Sarah Bernhardt, Ernesto Rossi, Goerge Enescu, Maria Filotti și alții. În anul 1927, se pune piatra de temelie a Palatului Agriculturii. Orașul Brăila prezintă o arhitectură citadină extrem de interesantă, centrul orașului, privit de sus, asemănându-se cu o pânză de păianjen, străzile fiind dispuse sub formă de arc de cerc, pornind și terminându-se pe malul Dunării. Deși cea mai mare parte din zidurile cetății nu mai există, în subteran există numeroase tuneluri care fac legătura dintre diferite locuri ale Brăilei.

poza Brăila - Vizitați orașul de pe malul stâng al Dunării

   Dacă vă hotărâți să vizitați orașul Brăila, vă recomandăm să vizitați Grădina Mare, unde puteți admira Castelul de Apă și Casa Memorială „Panait Istrate”, Piața Traian, Teatrul „Maria Filotti”, Biserica Greacă și Centrul Cultural „Nicăpetre”. Castelul de Apă din Brăila datează de la începutul secolului al XX-lea,  fiind construit sub conducerea arhitectului Elie Radu. Datorită acestui stabiliment, jumătatea din populația Brăilei a fost racordată la apă curentă. În timp, arhitectura Castelului de Apă s-a schimbat, în anii ´80, construcției fiindu-i prevăzute două scări în spirală, iar în interior, înființându-se un restaurant. Castelul de Apă îl veți găsi în Grădina Mare, un parc care se întinde pe o suprafață de 6 hectare, de-a lungul falezei Dunării. În timpul administrației otomane, era numită Grădina Pașei. În prezent, este cunoscută și ca Grădina Belvedere, deoarece de aici puteți admira Munții Măcin. În Piața Traian din Brăila, este dispus Ceasul simbol al orașului, care a fost construit de Petru Naum, în anul 1909. Interesant este faptul că încă funcționează perfect. În piață veți putea admira și statuia Împăratului Traian, după care a și fost numită piața. Centrul Cultural Nicăpetre funcționează într-o clădire cu o arhitectură superbă, care a aparținut unui armator grec. Centrul găzduiește aproximativ 800 de picturi, 85 de sculpturi, precum și o serie de documente donate chiar de către fondatorul centrului, Nică Petre. Biserica Greacă din Brăila este o dovadă a faptului că, în trecut, orașul era extrem de cosmopolit. Biserica a fost ridicată în anul 1872, la construcția sa contribuind financiar comunitatea elenă din oraș. În apropierea bisericii este amplasată Școala Elenă Nikos Kazantzakis, denumită după autorul romanului Zorba Grecul. 

poza Brăila - Vizitați orașul de pe malul stâng al Dunării