Activități de petrecere a timpului liber în zona Bran

  Stațiunea Bran este o destinație de vacanță potrivită atât pentru persoanele care doresc să petreacă un sejur relaxant într-o zonă liniștită, în mijlocul naturii, cât și pentru cei care preferă sejururile relaxante, pe durata cărora să practice tot felul de activități. Nu o să mai amintim de numeroasele obiective turistice din zonă, ci ne vom rezuma doar la o parte din activitățile pe care le puteți desfășura în Bran. Pasionații de echitație își pot face o rezervare la Herghelia Haiducilor, unde, în funcție de nivelul de pregătire, pot beneficia de lecții de echitație sau pot călări pe drumurile și dealurile din zona Branului. Această herghelie oferă, de asemenea, plimbări cu  trăsura și cu sania, putând astfel să vă bucurați de peisajele spectaculoase din zonă. Copii se vor bucura să-i cunoască pe cei doi ponei, Sophie și Diana. Zona oferă atracții și pentru pasionații de pescuit, care se vor putea bucura de această activitate pe iazul cu crapi, unde contra unei taxe vor putea pescui întreaga zi. De asemenea, se poate practica pescuitul și pe două lacuri cu păstrăvi din zona Bran. 

 Transilvania Bran poza

  În timpul iernii, turiștii se pot bucura de schi pe pârtia Zănoaga, situată la circa 4 kilometri de Bran. Aceasta este o pârtie relativ nouă, dotată cu instalație de teleschi, nocturnă și tunuri de zăpadă. Pârtia se întinde pe o lungime de 650 de metri, prezentând o diferență de nivel de 145 de metri. Este recomandată schiorilor începători și de nivel intermediar. La doar câteva minute de mers cu mașina, în Brașov, veți descoperi cel mai mare parc acvatic acoperit din zonă. Complexul Paradisul Acvatic a fost inaugurat în anul 2007, dispunând de o parte acoperită ce măsoară 12.000 de metri pătrați și o parte situată în aer liber, ce se întinde pe aceeași suprafață. Complexul are o capacitate de 3000 de persoane și este atât un centru de sănătate, cât și un centru de relaxare și petrecere a timpului liber. Paradisul Acvatic dispune de 8 piscine moderne, un număr de 1300 de șezlonguri, teren de volei, loc de joacă pentru copii, terase exterioare și restaurante. De asemenea, complexul dispune de tobogane cu apă exterioare și interioare, lazy river, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, teren de fotbal acoperit și saloane de masaj. În plus, Complexul Paradisul Acvatic oferă și alte servicii, precum: solar, salon de înfrumusețare, cursuri de înot, magazin cu articole sportive și centru de închiriere echipament înot. O zi petrecută în cadrul Pasradisului Acvatic este o modalitate ideală pentru a vă bucura de apă alături de toți  membrii familiei.

  Optând pentru o destinație de vacanță montană, veți putea desfășura și numeroase activități specifice zonei, precum: plimbări cu ATV-ul, plimbări cu bicicleta, cei mai curajoși pot opta pentru plimbări cu tiroliana, salturi cu parapanta sau zboruri cu elicopterul. În zilele în care vremea nu permite astfel de activități, vă puteți bucura de bowling, tenis de masă, darț, biliar, șah și altele. Pentru ca sejurul în zona Bran să fie complet, vă amintim că puteți beneficia și de servicii SPA și Wellness, cele mai multe unități de cazare dispunând de saună, baie turcească, sală de fitness și centru de masaj.

 Transilvania Bran poza

 

Optați pentru un sejur în stațiunea Bran și lăsați-vă răsfățați de facilitățile și serviciile oferite de unitățile de cazare de aici

   Stațiunea Bran nu doar că beneficiază de peisaje spectaculoase, multiple facilități de agrement și o faimă care a depășit demult granițele României, ci, pe cuprinsul său, veți descoperi numeroase unități de cazare, care pun la dispoziția turiștilor o gamă variată de facilități, reușind astfel să le ofere turiștilor sejururi dintre cele mai plăcute

Citeste mai mult.

Castelul Bran - între mit și istorie

La sfârșitul secolului al XII-lea, cavalerii Ordinului Teuton, ordin religios înființat de cruciații germani în Palestina,  primesc Țara Bârsei de la regele Andrei al II-lea al Ungariei. Domnitorul ungar dorea stabilirea teutonilor în acea zonă, pentru ca aceștia să apere granița de sud-est a Transilvaniei de invaziile cumanilor și a pecenegilor.

Citeste mai mult.