Oferte Cazare - Munte Busteni, Valea Prahovei, Romania la hoteluri de 5* stele 🌄 2025

Cazare - Munte Busteni la hoteluri de 5* stele 2025

Hotelurile de 5 stele din Busteni au un standard de calitate extrem de ridicat si ofera servicii si facilitati dintre cele mai exclusiviste. In plus, acestea functioneaza, de regula, in cladiri cu designuri extrem de atractive. Hotelurile de cinci stele sunt amplasate, de cele mai multe ori, in centrul orasului sau a statiunii, ceea ce inseamna ca oaspetii sai vor avea acces facil catre toate atractiile din zona. Camerele din cadrul hotelurilor de 5 stele sunt moderne, cu un aspect placut si sunt foarte bine dotate, pot cuprinde noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii, telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. De asemenea, acestea au dimensiuni mai mari decat camerele hotelurilor de 4 si 3 stele din Busteni, masurand aproximativ 18 mp. Hotelul dispune de receptie cu program non-stop, personalul de la receptie fiind vorbitor de mai multe limbi straine, parcare privata, lift, aer conditionat, internet si altele. Hotelurile de 5 stele pot dispune de piscina exterioara sau interioara, sala de fitness, centre spa si wellness, salon de infrumusetare, camara de bagaje, spalatorie, curatatorie, restaurante, baruri, cafenele, cluburi si camere de relaxare. In plus, hotelurile de 5 stele din Busteni pot fi dotate si cu centre de afaceri si sali de evenimente.

Munte Busteni la hoteluri de 5* stele 2025 face parte din regiunea Valea Prahovei din Romania.

Vezi hoteluri Busteni

Filtre Munte Busteni la hoteluri de 5* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Busteni pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 5* stele in Busteni pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Busteni de 5* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur animat în stațiunea Bușteni

   Orașul Bușteni este situat în extremitatea nord-vestică a județului Prahova, la limita cu județele Brașov și Dâmbovița. Conform recensământului efectuat în anul 2011, orașul Bușteni are o populație de circa 8.900 locuitori, aceștia fiind în procent de 94,33% români, iar în proporție de 93,22% ortodocși. Primii zeci de ani din istoria orașului Bușteni sunt învăluiți în mister, la sfârșitul secolului al XVII-lea zona nefiind locuită. În anul 1782, domnitorul Mihai Suțu a înființat satul Izvorul, care a stat la baza dezvoltării ulterioare a stațiunilor Bușteni, Azuga și Poiana ȚapuluiÎn Izvorul s-au instalat 24 de familii de scutelnici ai Mănăstirii Sinaia. Înainte de înființarea satului Izvorul, în zonă funcționa un singur han, „Salonul de Piatră”, unde trăgeau negustorii pentru a se odihni și a se ospăta. În anul 1790, locul unde Valea Cerbului se varsă în râul Prahova se numea La Bușteni, locul nefiind locuit, dar fiind celebru pentru gropile sale. Primele locuințe din zonă se construiesc în anul 1793, iar în anul 1846 încep lucrările de construcție la șoseaua dintre Câmpina și Predeal.  Localitatea se dezvoltă încet, ajungându-se ca la finalul secolului al XIX-lea, Bușteni să fie un cătun ce aparținea comunei Predeal. În acea perioadă, satul Bușteni se întindea pe malul drept al râului Prahova și în zona inferioară a văilor Jepi, Paltinul și Valea Albă.  În anul 1889, Casa Regală a României a construit în sat o biserică. O școală funcționa în localitatea începând cu anul 1865, în 1887 construindu-se un nou local, la care în anul 1892 urmau să învețe 90 de elevi.  În ceea ce privește dezvoltarea orașului, trebuie menționat că în anul 1882, în oraș s-a înființat o fabrică de hârtie, unde se producea hârtie de mucava și hârtie de paie, hârtie ce era utilizată pentru tipar și pentru împachetat. În localitate existau deja câteva hoteluri, iar turiștii care doreau să viziteze zona puteau închiria vile de vacanță. 

poza Petreceți un sejur animat în stațiunea Bușteni

    Faima stațiunii a crescut vertiginos și datorită schiatului, în Bușteni construindu-se clădiri impresionante, dintre care multe rezistă până în ziua de astăzi. La începutul secolului al XX-lea, între anii 1907-1908, tinerii din înalta societate, întorși în țară din vacanțe sau de la studii, aduc cu ei moda schiatului, „a alunecatului pe patine de lemn, bob și sanie”, obicei ce s-a practicat mai întâi la Sinaia, Bușteni, Valea Albă și Coștila. Oraș Bușteni a avut foarte  mult de suferit în timpul ocupațiilor austrice, dar și pe durata Primul Război Mondial.  Pentru a comemora soldații căzuți în Primul Război Mondial, între anii 1926-1928, pe Vârful Caraiman s-a dispus Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial. Vizavi de gara din Predeal este amplasată statuia caporalului Constantin Mușat „Ultima Grenadă”. Turiștii care doresc să petreacă un sejur în stațiunea Bușteni vor putea vizita și Casa-Muzeu „Cezar Petrescu”, Castelul Cantacuzino, Biserica domnească și Mănăstirea Caraiman.

    Biserica Domnească din Bușteni a fost construită în anul 1889, ctitori fiind regele Carol și regina Elisabeta. Lăcașul de cult portă hramul Nașterii Maicii Domnului și a fost ridicat pentru pomenirea prințesei Maria, moartă la vârsta de 4 ani. Lăcașul de cult a fost proiectat de către arhitectul I.M. Socolescu, arhitectul care a proiectat și clădirea C.E.C de pe Calea Victoriei din București. La construcția sa s-a folosit piatră de carieră extrasă din Masivul Caraiman. Are plan în cruce, iar acoperișul este încununat cu două turle paralele. De construcția sa s-a ocupat o echipă de meșteri italieni, condusă de către Pietro Dreossi. Interiorul lăcașului de cult este și el cât se poate de spectaculos, stranele fiind sculptate în lemn de stejar, iar catapeteasma fiind adusă de la Viena. Icoanele de pe catapeteasmă au fost pictate de ucenicii pictorului Gheorghe Tattarescu. Pictura originală a fost realizată de către pictorul danez Agnes Exner, însă în anul 1934 a fost complet ștearsă, fiind apoi refăcută de către pictorul Gheorghe Belizarie. Trebuie menționat că lăcașul de cult a fost atât de bine construit încât nu a avut niciodată nevoie de reparații capitale.  

poza Petreceți un sejur animat în stațiunea Bușteni

       Turiștii care vin să schieze în stațiunea Bușteni sau cei care pur și simplu doresc să se bucure de prospețimea muntelui pot vizita și Castelul Cantacuzino.  Castelul este situat în Cartierul Zamora, pe strada omonimă. Lucrările de construcție au fost finalizate în anul 1911, clădirea fiind proiectată de către arhitectul Grigore Cerchez. Primul proprietar al clădirii a fost prințul Grigore Cantacuzino, castelul rămânând apoi în patrimoniul familiei până în anul 1948, când a fost naționalizat, devenind apoi  sanatoriu al Ministerului de Interne. Castelul adăpostește în prezent un muzeu pe care nu trebuie să ratați să-l vizitați. 


Hoteluri cu piscină interioară și/sau centre spa din stațiunea Bușteni

Stațiunile montane nu sunt o destinație de vacanță pe placul tuturor, deoarece multe persoane, deși poate că iubesc zăpada, nu se arată prea încântate să petreacă ore în șir pe pârtie. Această categorie de turiști poate opta pentru unități de cazare care să dispună de centre spa sau de piscină interioară, astfel încât se pot relaxa în interiorul hotelurilor. Optând pentru un astfel de hotel puteți îmbina un sejur la schi cu timp dedicat relaxării.

Citeste mai mult.