Oferte Cazare - City Break Craiova, Oltenia, Romania la hoteluri de 3* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Craiova la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Craiova ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Craiova numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Craiova poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

City Break Craiova la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Oltenia din Romania.

Vezi hoteluri Craiova

Filtre City Break Craiova la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Craiova pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Craiova pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Craiova de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Craiova - descoperiți frumusețea unui oraș cu sute de ani vechime

    Orașul Craiova se bucură de un trecut îndelungat și interesant, în apropierea Mănăstirii Coșuna, observându-se și astăzi ruinele așezării romane Pelendava, care datează din anii 400-350 î. Hr. În apropierea orașului Craiova, în anul 1394, Mircea cel Bătrân îl înfrânge în mod umilitor pe Baiazid Fulgerul. În anul 1450, în urma demersurilor boierilor Craiovești, s-a înființat Marea Băniei a Craiovei, a doua instituție ca importanță, după domnie. Către sfârșitul secolului al XV-lea, Craiova era un târg ce se întindea pe moșiile Craioveștilor și Basarabilor. Începând cu prima jumătatea a secolului al XVI-lea, despre Craiova se vorbește ca despre un oraș, aici realizându-se cele mai importante schimburi comerciale din zonă.  Orașul a cunoscut o perioadă de înflorire în timpul domniei lui Mihai Viteazul, devenind pentru scurt timp un important centru politic și militar. În anul 1716, pe tronul Țării Românești urca primul domn fanariot, Nicolae Mavrocordat. Acesta a fost primit cu ostilitatea de către boierimea Craiovei.  În anul 1718, după pacea de la Passarowitz, Oltenia, și implicit Craiova, a intrat sub stăpânire austriacă. În anul 1726, după destituirea banului Gheorghe Cantacuzino, boierii din Craiova au început să manifeste ostilitate față de stăpânirea austriacă. La această stare de fapt contribuia și faptul că veniturile erau colectate și ajungeau în visteria Curții Imperiale. Observând că nu pot să preia puterea de facto, în anul 1739, habsburgii au părăsit Oltenia. În deceniul patru al secolului al secolului al XVIII-lea, în oraș  viețuiau 836 familii, care însumau în jur de 4000 de locuitori. În cea de-a doua jumătatea a secolului al XVIII-lea, orașul este total dezorganizat, haiducii lui Iancu Jianu fiind cei care făceau legea. În anul 1761, Bănia din Craiova și-a pierdut din importanță, instituția fiind mutată de către domn în București. Orașul Craiova a fost pentru o scurtă perioadă de timp, mai precis între 1770-1771, capitala Țării Românești, deoarece orașul București era disputat de către ruși și turci.

poza Craiova - descoperiți frumusețea unui oraș cu sute de ani vechime

    Secolul XVIII a fost unul devastator pentru Craiova, în anul 1790, orașul s-a confruntat cu un cutremur de mare magnitudine, urmând ca în anul 1795, aici să izbucnească o epidemie de ciumă. Calamitățile nu avea să se oprească aici, în 1796, orașul fiind cuprins de un incendiu puternic. Începând cu secolul al XIX-lea se încearcă sistematizarea orașului, iar principalele sale străzi sunt pavate cu bazalt artificial, porfit sau gresie de Yvoir.  Tot în această perioadă a anului se construiesc și trotuare, pe marginea cărora sunt plantați pomi. În timpul Revoluției lui Tudor Vladimirescu, Craiova a fost bază militară a pandurilor. În timpul ocupației țariste și, în special, după Războiul Ruso-Turc, din anii 1828-1829, dezvoltarea economică a orașului devine tot mai rapidă. Astfel, se ajunge ca în anul 1832 în oraș să funcționeze 595 prăvălii, Craiova fiind cel mai dezvoltat centru comercial de pe cuprinsul Olteniei. În ianuarie 1835, orașul este împărțit în 27 de mahalale, formațiuni asemănătoare cu cartierele de astăzi. Acestea erau denumite după cele mai importante biserici  sau mânăstiri de pe cuprinsul lor. Orașul Craiova s-a evidențiat și în timpul Revoluției de la 1848, extrem de implicat în evenimentul politic fiind corpul profesoral de la Școala Centrală din oraș, acesta fiind condus de  Gheorghe Magheru, Costache Romanescu și Ioan Maiorescu. Aici s-a întrunit mai apoi guvernul provizoriu, Craiova devenind prima capitală a pașoptiștilor. După cum se știe, în data de 30 noiembrie 1848, 10.000 de otomani, conduși de Hussein-Pașa au intrat în oraș pentru a înfrânge revoluția. Locuitorii orașului nu au stat cu mâinile în sân, ci s-au înarmat cu puști, topoare și coase și i-au întâmpinat vitejește pe otomani. În anul 1854, se introduce iluminatul public, în acest sens fiind folosite lămpi cu ulei de rapiță, din anul 1858 folosindu-se lămpi cu petrol. În anul 1887, la Teatrul Theodorini, au funcționat primele becuri electrice, iar în anul 1896, orașul era deservit de prima sa uzină electrică. 

poza Craiova - descoperiți frumusețea unui oraș cu sute de ani vechime

    În anii neutralității, orașul Craiova  a fost un important centru militar, aici funcționând cartierul general al Armatei I. La scurt timp după intrarea României în război, în data de 21 noiembrie 1916, orașul a fost ocupat de trupele autro-ungaro-germane, ocupația menținându-se timp de 2 ani. În anul 1940, Craiova a fost gazda Conferinței româno-bulgare, în urma căreia s-a adoptat Tratatul din 7 septembrie 1940, prin care Cadrilaterul revenea Bulgariei. Înainte de instaurarea comunismului, orașul Craiova însuma 753 moșieri, aceștia deținând 400.000 de hectare de teren. Acest fapt nu avea cum să fie pe placul comuniștilor, astfel că orașul a fost luat în vizor, urmând ca în timp să se înregistreze mutații importante în structura populației, boierimea craioveană dispărând cu desăvârșire. În prezent, Craiova este un oraș cu arhitectură modernă, puternic industrializat și bine dezvoltat din punct de vedere cultural.

Cele mai populare atracții turistice ale Craiovei

 Turiștii care plănuiesc o călătorie în orașul Craiova vor putea vizita și o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se și Palatul Jean Mihail. Palatul a fost construit între anii 1889-1907, fiind proiectat de către arhitectul francez Paul Gottereau și a aparținut lui Constantin Mihail, președinte al Consiliului Județean Dolj și unul dintre cei mai bogați craioveni ai timpului.

Citeste mai mult.

Scurtă prezentare a celor mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul orașului Craiova

Turiștii care doresc să viziteze orașul Craiova pentru a-i descoperi atracțiile, persoanele care călătoresc în interes de afaceri sau cei care se afla în trecere prin oraș vor putea alege dintr-o gamă variată de unități de cazare. Agenția noastră vă propune o serie de hoteluri de patru și trei stele, care dispun de numeroase facilități, astfel încât turiștii să se bucure de o ședere cât mai confortabilă și plăcută.

Citeste mai mult.