Oferte Cazare - City Break Municipiul Deva, Marginimea Sibiului, Romania la hoteluri de 5* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Municipiul Deva la hoteluri de 5* stele 2025

Hotelurile de 5 stele din Municipiul Deva au un standard de calitate extrem de ridicat si ofera servicii si facilitati dintre cele mai exclusiviste. In plus, acestea functioneaza, de regula, in cladiri cu designuri extrem de atractive. Hotelurile de cinci stele sunt amplasate, de cele mai multe ori, in centrul orasului sau a statiunii, ceea ce inseamna ca oaspetii sai vor avea acces facil catre toate atractiile din zona. Camerele din cadrul hotelurilor de 5 stele sunt moderne, cu un aspect placut si sunt foarte bine dotate, pot cuprinde noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii, telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. De asemenea, acestea au dimensiuni mai mari decat camerele hotelurilor de 4 si 3 stele din Municipiul Deva, masurand aproximativ 18 mp. Hotelul dispune de receptie cu program non-stop, personalul de la receptie fiind vorbitor de mai multe limbi straine, parcare privata, lift, aer conditionat, internet si altele. Hotelurile de 5 stele pot dispune de piscina exterioara sau interioara, sala de fitness, centre spa si wellness, salon de infrumusetare, camara de bagaje, spalatorie, curatatorie, restaurante, baruri, cafenele, cluburi si camere de relaxare. In plus, hotelurile de 5 stele din Municipiul Deva pot fi dotate si cu centre de afaceri si sali de evenimente.

City Break Municipiul Deva la hoteluri de 5* stele 2025 face parte din regiunea Marginimea Sibiului din Romania.

Vezi hoteluri Municipiul Deva

Filtre City Break Municipiul Deva la hoteluri de 5* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Municipiul Deva pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 5* stele in Municipiul Deva pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Municipiul Deva de 5* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un sejur încântător în Deva

  La mijlocul secolului al XIII-lea, s-a construit cetatea medievală, care este atestată documentar pentru întâia oară în anul 1269, sub denumirea Castrum DevaDin această perioadă datează și reședința voievozilor și a administrației cetății. În anul 1371, Cetatea Deva avea sub stăpânire patru districte românești, acestea fiind conduse de cneji și voievozi. Pe durata secolului al XIV-lea, Deva era doar un târg, unde își aveau reședința nobilimea, elita militară, clerul superior și câțiva meșteșugari. Pe cuprinsul târgului funcționa o piață alimentară, un târg de animale, o stație de poștalioane și un birt. În anul 1453, regele Ladislau I oferă Deva drept daniei lui Iancu de Hunedoara. Acest fapt duce la dezvoltarea vertiginoasă a târgului. După înfrângerea suferită de unguri la Mohacs, cetatea Devei a fost disputată de către Ioan de Zapoya și Ferdinand de Habsburg.

     În secolul al XVI, zona s-a confruntat cu frecvente năvăliri ale otomanilor, fapt ce a făcut ca Deva să treacă printr-o perioadă de recul. Deva a fost extrem de devastată în timpul atacurilor din anii 1550, 1552 și 1557. În anul 1557, Deva a fost cucerită de către turci, Suleiman cel Mare dăruind cetatea reginei Isabella a Ungariei. De-a lungul istoriei sale, cetatea Devei a jucat și rol de închisoare, aici fiind întemnițați aspiranții la tronul Transilvaniei, nobilii decăzuți, dar și o parte din iobagi. În anul 1581, perioadă în care se afla sub conducerea lui Francisc Gesthy, Deva își pierde privilegiile câștigate anterioare, locuitorii săi fiind înrobiți. În anul 1607, dieta Transilvaniei a hotărât ca Deva să rămână în stăpânirea principilor transilvăneni. În anul 1630, Deva a intrat sub stăpânirea lui Ștefan Bethlen. În anul 1687, Deva a fost ocupă de către trupele habsburgice, conduse de către generalul Caraffa Antonio. Deva avea să treacă prin diverse stăpâniri, astfel, în  anul 1731, Carol al VI-lea a donat-o ducelui Iuliu  Visconti, care 13 ani mai târziu a vândut-o contelui Haller, contra sumei de 60.000 galbeni.

poza Bucurați-vă de un sejur încântător în Deva

  În secolul al XVII-lea, Deva a fost victima mai multor epidemii, în perioadele 1711-1719, 1738-1740 și 1770-1771, orașul fiind bântuită de ciumă. În anul 1756, orașul a fost puternic devastat în urma unui incendiu. Calamitățile nu avea să se oprească aici, în anul 1780 o năvală a lăcustelor distrugând culturile.  Deva a luat parte și la Revoluția din anul 1848, pe cuprinsul orașului având loc confruntări între armatele revoluționare și trupele imperiale. La 9 februarie 1849, armata condusă de generalul Bem a incendiat Cetatea Devei. Aceasta i-a făcut pe austrieci să mineze zidurile cetății. După un asediu ce a durat circa două luni, garnizoana cetății a capitulat. În data de 13 august 1849, după explozia depozitului de muniție, zidurile cetății au sărit în aer, din cetate rămânând doar o ruină. După câteva zile, trupele revoluționare au fost înfrânte. Dacă până în anul 1848, Deva era condusă de un căpitan, un locotenent, la care se adăugau jurații, în timpul revoluției, Deva era administrată de către un consiliu ales. În perioada regimului absolutism, între anii 1848-1866, s-au introdus primarii numiți. Începând cu anul 1866, Deva revenea la sistemul condus de către un consiliu ales. În anul 1854, în Deva a fost introdus telegraful, în același an fiind construit și primul spital civil. În anul 1894, în Deva a fost introdusă prima linie telefonică, iar în anul 1905, orașul dispunea de primul cinematograf și de curent electric.

     Se crede că denumirea orașului Deva a evoluat din denumirea așezării dacice Dacidava. Conform unei alte teorii, denumirea orașului ar fi evoluat din cuvântul de origine slavă djevoika, care înseamnă fecioară. O a treia teorie susține faptul că denumirea orașului ar fi legat de Legiunea Romană Augusta II, care a fost transferată aici din Castrum Deva, din Britania. 

poza Bucurați-vă de un sejur încântător în Deva

Top atracții turistice Deva

Deva este un oraș ce merită vizitat indiferent de perioada anului, deoarece veți avea ocazia de vizita  numeroase obiective turistice și să vă bucurați de numeroase activități interesante și distractive.

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri din Deva și din împrejurimi

 Indiferent dacă vizitați orașul Deva în interes de serviciu sau dacă doar doriți să petreceți câteva zile relaxante aici, ocazie cu care puteți descoperi atracțiile orașului, unitatea de cazare contribuie semnificativ la petrecerea unui sejur plăcut și confortabil.

Citeste mai mult.