Bucovina - activități și locuri pe care puteți să le includeți în programul sejurului dumneavoastră

   Pentru turiștii care preferă vacanțele animate, pe durata cărora să se bucure de activități cât mai diverse, amintim faptul că Bucovina nu este doar o regiune cu foarte multe mănăstiri și muzee, ci este o zonă binecuvântată de natură cu numeroase peisaje uimitoare și nenumărate frumuseți naturale. Turiștii care preferă obiectivele turistice naturale vor putea vizita Cheile Zugrenilor. Acestea se întind pe o suprafață de 2,5 kilometri, iar întreaga Rezervație Pietrosul Broștenilor-Cheile Zugrenilor ocupă 458 de hectare și adăpostește o floră și o faună extrem de bogată, motiv pentru care a și fost declară arie protejată. În zona cheilor există numeroase spații amenajate pentru picnic, singura unitate de cazare fiind Cabana Zugreni. În această zonă turiștii pot practica pescuit sportiv, rafting pe Bistrița, plimbări cu tiroliana, iar în timpul iernii se pot bucura de escaladă pe gheață. Printre obiectivele naturale ale Bucovinei se situează și Pietrele Doamnei. Se crede că stâncile au fost numite astfel, deoarece Petru Rareș găsise aici un adăpost sigur pentru familia sa, iar Elena Doamna, soția sa, se urca pe aceste stânci pentru a-l aștepta. Pietrele Doamnei sunt situate în Munții Rarău, la 1634 metri altitudine. Accesul spre Pietrele Doamnei se face din Câmpulung Moldovenesc, acestea fiind situate la circa 14 kilometri de oraș. Geologii austrieci au descoperit că există aici formațiuni calcaroase cu încrustații de corali, alge marine și amoniți, care acum mai bine de 140 de milioane de ani formau recife. 

 Bucovina Gura Humorului poza

  La o distanță de aproximativ 30 de kilometri de stațiunea Vatra Dornei veți descoperi Rezervația 12 Apostoli. Aceasta se întinde pe o suprafață de 200 de hectare și reprezintă un complex de roci eruptive, de forme zoomorfe și antropomorfe, fapt ce oferă unicitate complexului. Rocile s-au format prin eroziunea agregatelor vulcanice. Cei care vor să se bucure de peisaje, care pur și simplu să le taie răsuflarea, trebuie neapărat să viziteze Pasul Mestecăniș. DN17, șoseau care traversează Pasul Mestecăniș, leagă Transilvania de Moldova, traversând Beclean, Bistrița, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Suceava. În apropiere de Pasul Mestecăniș se află Mănăstirea „Înălțarea Domnului”, ridicată în memoria românilor morți pe câmpurile de luptă și a celor care și-au pierdut viețile în lagăre. Ajunși în Bucovina nu puteți rata o plimbare cu Mocănița. Chiar dacă nu se bucură de popularitatea Mocăniței din Maramureș, noi vă asigurăm că nu o să regretați experiența. Mocănița Huțulca a fost construită în anul 1888, fiind utilizată pentru transportul de masă lemnoasă. Traseul cu mocănița durează în jur de 3 ore, dus-întors, pornește din zona Hotelului Oana, Moldovița, mergând până în Argel.

 Bucovina Gura Humorului poza

  Între Moldovița și Sucevița, în Pasul Ciumârna,  veți descoperi Mega Tiroliana „La Palma”. Tiroliana are o lungime de 1,1 kilometri, diferența de nivel fiind de 100 de metri și se desfășoară deasupra dealurilor verzi și a pădurilor de brazi. La plimbări cu tiroliana au acces persoanele cu o greutate situată între 30 și 90 de kilograme, copiii cu vârste sub 7 ani neputându-se bucura de această activitate. După ce veți achita prețul de 50 de lei/călătorie, vă puteți lăsa pradă adrenalinei, cred că nu mai este necesar să menționăm faptul că peisajele sunt spectaculoase. Odată ajunși la destinație, o  mașină vă va aduce înapoi în locul din care ați pornit.

 Bucovina Gura Humorului poza

Petreceți un Crăciun încărcat de tradiție în Bucovina

Cu ocazia Crăciunului, Bucovina se îmbracă în haine de sărbătoare, regiunea căpătând un suflu nou. Turiștii sunt ademeniți de tradițiile și obiceiurile seculare, iar an de an, aleg să petreacă Crăciunul pe meleaguri bucovinene. Deși poate părea desuet, locuitorii Bucovinei respectă cu sfințenie unele obiceiuri.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un sejur de Paște relaxant în Bucovina

 Paștele se sărbătorește primăvara, atunci când natura revine la viață, motiv pentru care românii vor să se bucure de vreme frumoasă și căldură, alegând un loc liniștit, cu peisaje plăcute, unde să se relaxeze și să-și încarce bateriile. Atunci când vă organizați vacanța de Paște, trebuie să aveți în vedere faptul că și România are destinații extrem de frumoase, care merită să fie descoperite, una dintre acestea fiind Bucovina.

Citeste mai mult.

Cele mai populare atracții turistice din Ținutul Bucovinei

Bucovina nu este doar o regiune înțesată de mănăstiri, ci și o destinație de vacanță, unde veți descoperi nenumărate obiective turistice, pretându-se astfel și turismului cultural. La aproximativ 3 kilometri de centrul orașului Suceava veți putea vizita Cetatea de Scaun a Sucevei.

Citeste mai mult.

Bucovina - Vizitați cele mai spectaculoase lăcașuri de cult din Ținutul Mănăstirilor

Bucovina este supranumită și Ținutul Mănăstirilor, aici fiind situate unele dintre cele mai spectaculoase lăcașuri de cult de pe teritoriul României. Mănăstirea Putna este situată la circa 33 de kilometri de orașul Rădăuți, în nordul Moldovei.

Citeste mai mult.