Oferte Cazare - Munte Bucovina, Romania 🌄 2023

Cazare - Munte Bucovina 2023

Bucovina este o regiune istorică a României ce se întinde pe o suprafață de 10.441 kilometri pătrați, cuprinzând orașele: Câmpulung Moldovenesc, Cajvana, Gura Humorului, Frasin, Milișăuți, Siret, Rădăuți, Suceava, Solca, Vatra Dornei și Vicovul de Sus, precum și câteva orașe din Ucraina: Cernăuți, Cozmeni, Sadagura, Storojineț, Vijnița, Vășcăuți pe Cremuș și Zastavna. Până în anul 1774, acest teritoriul făcea parte din Principatul Moldovei, însă, odată anexat Imperiului Habsburgic, a fost redenumit a încercarea de a șterge legăturile cu spațiu moldovenesc. Denumirea „Bukovina” se compune din cuvântul de origine slavă „buk”, care se traduce ca „fag” și sufixele slave „-ov” și „-ina”. Prin urmare, „Bucovina” se traduce ca „Țara Fagilor”. Regiunea a purtat pentru perioade scurte de timp și alte denumirii, printre care: Arboroasa, Plonina și Cordun.

Citeste mai mult

Regiunea Munte Bucovina 2023 face parte din Romania.

In regiunea Bucovina sunt 125 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 45 de hoteluri de 4 stele, 67 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Filtre Munte Bucovina 2023

Filtreaza hotelurile din Bucovina pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Bucovina pe baza tipului de masa:

In Suceava sunt 15 hoteluri, din car.
In Vatra Dornei sunt 47 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 16 hoteluri de 4 stele, 23 de hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Pensiunea Casa Humor incepand cu 80.41 €
Plecare 4 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
In Campulung Moldovenesc sunt 17 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, un hotel de 4 stele, 13 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele, un hotel de o stea.
In Voronet sunt 6 hoteluri, din care 3 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.
In Sucevita sunt 4 hoteluri, din care 3 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.
In Dorna Arini sunt un hotel, din care un hotel de 3 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Pensiunea Casa Humor incepand cu 80.41 €
Plecare 4 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Bucovina, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucovina - Descoperiți ținutul fermecător a Țării Fagilor

   Până în anul 1774, ceea ce avea să se numească Bucovina era o parte a Țării de Sus a Moldovei. În anul 1774, 10,442 kilometri pătrați din teritoriul de nord-vest al Moldovei au fost anexați de Imperiul Habsburgic, acest teritoriu fiind numit "Ținutul Mănăstirilor", aici fiind situate numeroase ctitorii de o valoare istorică inestimabilă pentru neamul românesc. Pe acest teritoriu considerându-se că locuiau 74.000 de persoane. O mare parte din locuitorii satelor și orașelor anexate au fugit în Moldova, Basarabia și Rusia. În anul 1918, după încheierea Primului Război Mondial, dată fiind destrămarea Imperiului Austro-Ungar, Bucovina s-a unit cu România. Stăpânirea habsburgică a făcut ca regiunea să treacă printr-o serie majoră de schimbări demografice, etnice, economice, politice și culturale. Astfel, Bucovina a devenit, în opinia conștiinței publice, o Elveție a estului Europei, orașul Cernăuți, capitala provinciei, fiind supranumit „mica Vienă”. Intrată sub administrație habsburgică, regiunea a fost numită oficial „Bucovina”, însă denumirea s-a impus treptat în rândul populației, pentru o bună perioadă de timp fiind utilizată în paralel cu celelalte nume menționate mai sus. Deși se aflau sub administrație habsburgică, toți birocrații din Bucovina era obligați să cunoască limba română. În anul 1793, s-a introdus învățământul obligatoriu în limba germană și română. Câteva zeci de ani mai târziu, în anul 1875, s-a înființat Universitatea „Franz Joseph” din Cernăuți, rector fiind numit un român, Constantin Tomașciuc. Unele estimări demografice, indică faptul că în anul 1776, pe teritoriul Bucovinei trăiau 85,33% români, 10,66% slavi și 4% alte naționalități. Curtea de la Viena a dus apoi o intensă politică de colonizare, care a făcut ca în Bucovina să se stabilească ruteni, germani, maghiari, polonezi, lipoveni, evrei, români ardeleni și armeni. Bucovina s-a dezvoltat enorm sub raport economic și cultural, în special, datorită populației de origine germană și evreiască. În anul 1940, nordul regiunii Bucovina și orașul Cernăuți, au fost anexate de către URSS, urmând apoi ca populația germană să emigreze în cel De-al Treilea Reich, iar mare partea a românilor să fie deportați în Siberia. În 1941, nordul Bucovinei este redobândit de către România, însă după doar trei ani, a fost  reintegrat URSS-ului, iar sudul regiunii s-a aflat sub administrație sovietică. În prezent, nordul Bucovinei face parte din regiunea Cernăuți, Ucraina, în timp ce sudul regiunii a rămas României. 

poza Bucovina - Descoperiți ținutul fermecător a Țării Fagilor

  Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni ale României, impresionându-și vizitatorii atât prin istoria și frumusețea locului, cât și prin ospitalitatea oamenilor. Oamenii din Țara Fagilor, așa cum este supranumită regiunea, păstrează cu sfințenie valorile spirituale și materiale ale locului. Un obicei specific zonei este împistritul ouălor. Astfel, în Săptămâna Mare, începând cu ziua de marți, se încondeiază ouă cu pensula și se decorează cu ceară. Femeile din Bucovina au ridicat tehnica încondeierii ouălor la rang de artă, tradiția fiind transmisă din generație în generație. În Vama-Bucovina veți descoperi Muzeul Oului, cel mai mare muzeu de acest gen de pe teritoriul României. În cadrul muzeului sunt reunite peste 7000 de ouă, din Bucovina, dar și din alte zone ale țării și ale lumii. Exponatele sunt lucrate în tehnici și stiluri diferite și sunt organizate pe mai multe secțiuni: ouă bucovinene, care pot avea și până la 100 de ani vechime; ouă din alte zone ale României și ouă internaționale; ouă aranjate în funcție de tematică (ouă cu motiv floral, ouă religioase, ouă perforate, ouă cu aplicații, ouă cu temă abstractă); creațiile artistei Letiția Orșivschi și ouă din diverse materiale (porțelan, ceramică, sticlă, piatră și lemn). În cadrul Muzeului Oului veți putea admira și ouă rare, cum sunt cele de emu, tinamu, nandu, crocodil, broască țestoasă, flamingo, vrabie, porumbel, potârniche, păun, rață, gâscă, struț și altele. De asemenea, Bucovina este o regiune apreciată pentru nenumăratele sale mănăstiri, multe dintre ele fiind cititorii ale celor mai importanți domni moldoveni, precum: Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Alexandru Lăpușneanu și Petru Rareș. 

poza Bucovina - Descoperiți ținutul fermecător a Țării FagilorPetreceți un Crăciun încărcat de tradiție în Bucovina

Cu ocazia Crăciunului, Bucovina se îmbracă în haine de sărbătoare, regiunea căpătând un suflu nou. Turiștii sunt ademeniți de tradițiile și obiceiurile seculare, iar an de an, aleg să petreacă Crăciunul pe meleaguri bucovinene. Deși poate părea desuet, locuitorii Bucovinei respectă cu sfințenie unele obiceiuri.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un sejur de Paște relaxant în Bucovina

 Paștele se sărbătorește primăvara, atunci când natura revine la viață, motiv pentru care românii vor să se bucure de vreme frumoasă și căldură, alegând un loc liniștit, cu peisaje plăcute, unde să se relaxeze și să-și încarce bateriile. Atunci când vă organizați vacanța de Paște, trebuie să aveți în vedere faptul că și România are destinații extrem de frumoase, care merită să fie descoperite, una dintre acestea fiind Bucovina.

Citeste mai mult.

Bucovina - activități și locuri pe care puteți să le includeți în programul sejurului dumneavoastră

 Pentru turiștii care preferă vacanțele animate, pe durata cărora să se bucure de activități cât mai diverse, amintim faptul că Bucovina nu este doar o regiune cu foarte multe mănăstiri și muzee, ci este o zonă binecuvântată de natură cu numeroase peisaje uimitoare și nenumărate frumuseți naturale.

Citeste mai mult.

Cele mai populare atracții turistice din Ținutul Bucovinei

Bucovina nu este doar o regiune înțesată de mănăstiri, ci și o destinație de vacanță, unde veți descoperi nenumărate obiective turistice, pretându-se astfel și turismului cultural. La aproximativ 3 kilometri de centrul orașului Suceava veți putea vizita Cetatea de Scaun a Sucevei.

Citeste mai mult.

Bucovina - Vizitați cele mai spectaculoase lăcașuri de cult din Ținutul Mănăstirilor

Bucovina este supranumită și Ținutul Mănăstirilor, aici fiind situate unele dintre cele mai spectaculoase lăcașuri de cult de pe teritoriul României. Mănăstirea Putna este situată la circa 33 de kilometri de orașul Rădăuți, în nordul Moldovei.

Citeste mai mult.