Oferte Cazare - Munte Hunedoara, Transilvania, Romania la hoteluri de 4* stele 🌄 2024

Cazare - Munte Hunedoara la hoteluri de 4* stele 2024

Hoteluri de 4 stele din Hunedoara ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Hunedoara dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Hunedoara ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Munte Hunedoara la hoteluri de 4* stele 2024 face parte din regiunea Transilvania din Romania.

In Hunedoara sunt 2 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Hunedoara

Filtre Munte Hunedoara la hoteluri de 4* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Hunedoara pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Hunedoara pentru anul 2024

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Hunedoara de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Hunedoara - istoric și atracții turistice

   Urme ale prezenței romanilor pe aceste meleaguri sunt și vestigiile descoperite în satele Cinciș-Cerna, Mănerău, Pestișu Mare, Ghelari și Nandru. Pe cuprinsul secolului al XV-lea, Cetatea Hunedoara cunoaște o nouă etapă de dezvoltare, Iancu de Hunedoara amenajând cetatea din oraș, unde a construit Sala Cavalerilor și Sala Dietei. Tot în această perioadă a fost construită aripa cetății și turnul de apărare. După moartea lui Iancu de Hunedoara, lucrările de modernizare la cetate au fost continuate de soția acestuia și de fiul său, Matia Corvin. În secolul al XVII-lea, Gabriel Bethlen a construit aripa Bethlen. În această perioadă orașul era destul de dezvoltat sub aspect economic, locuitorii bucurându-se de numeroase privilegii, aceștia fiind scutiți de plata dărilor. Pe durata secolului al XIX-lea, hunedorenii au trimis bani pentru soldații români răniți pe front. În aceeași perioadă au fost înființate și Uzinele de Fier, iar Castelul Corvinilor a fost restaurat. După cel de-al Doilea Război Mondial, industria din zonă s-a dezvoltat vertiginos, astfel încât spre finalul secolului XX, în Hunedoara se produceau 3 milioane de tone de oțel, 2 milioane de tone de cocs metalurgic, tricotaje, încălțăminte și altele.

 Castelul Corvinilor se situează în topul obiectivelor turistice hunedorene, cetatea fiind considerată cel mai însemnat monument medieval din sud-estul Europei. Fortificația a fost construită în secolul al XIV-lea, zidurile sale fiind construite din piatră de râu și blocuri de calcar, ajungând să măsoare până la 2 metri lățime. În anul 1409, nobilul Voicu și frații săi au primit din partea regelui Sigismund al Ungariei o moșie, pe cuprinsul căreia se afla și fortificația. În anul 1440, Ioan începe transformarea cetății în castel. Inițial acesta a ridicat în jurul cetății două curtine. Acestea erau construite din blocuri de calcar, iar, în partea superioară, erau prevăzute creneluri. Acestea erau flancate de turnuri rectangulare și turnuri circulare, care erau un element de noutate pentru arhitectura din epocă. Turnurile circulare cuprindeau un parter și două niveluri. Încăperile de la parter erau folosite de către pușcași, iar în cele superioare erau amenajate spații de locuit. Intrarea în castel se făcea prin intermediul unor poduri mobile. În anul 1446 se încheie prima etapă din istoria castelului, după acest an planurile construcției modificându-se radical, accentul fiind pus pe construcțiile civile, în detrimentul celor militare. Palatul Corvinilor are o arhitectură deosebită, fiind compus din: Sala Cavalerilor, Sala Dietei și scara spirală. Potrivit istoricilor, în Sala Cavalerilor se organizau mesele festive, iar în Sala Dietelor aveau loc festivitățile. Castelul cuprindea și o galerie și turnul Nje Boisa, acestea fiind utilizate în scopuri militare.

  Principele Gabriel Bethlen își pune amprenta asupra arhitecturii castelului. Acesta construiește în partea estică Palatul mare dinspre oraș, care cuprinde o cameră de locuit și o sufragerie. De asemenea, Sala Dietei suferă modificări, fiind compartimentată în mai multe încăperi. Din această perioadă datează și Turnul Alb, Terasa de Artilerie și curtea exterioară, unde erau dispuse locuințele administratorului, ale funcționarilor castelului, precum și depozitele de hrană și fân. Castelul este restaurant în mare parte pe parcursul secolului al XIX-lea, când castelului i se adaugă creneluri, turnul de supraveghere, iar ornamentele din piatră au fost înlocuite. Castelul dispunea și de o fântână, care se crede că ar fi fost săpată de trei prizonieri turci. Iancu de Hunedoara le-ar fi promis acestora libertatea în schimbul săpării unei fântâni, de unde castelul să se aprovizioneze cu apă. Până au reușit turcii să ajungă la apă, Iancu de Hunedoara s-a stins din viață, iar soția lui nu a îndeplinit promisiunea, fapt ce i-a făcut pe turci să inscripționeze: „Apă aveți, dar suflet, nu”. 

poza Hunedoara - istoric și atracții turistice

   În timpul sejurului în Hunedoara veți putea vizita și o serie de lăcașuri de cult care datează din perioada medievală. Printre acestea se situează și Biserica „Sfântul Nicolae”, biserica fiind zidită în anul 1458, iar, în prezent, reprezentând cel mai vechi lăcaș de cult de pe cuprinsul orașului. O biserică ceva mai nouă, dar care merită totuși vizitată este Biserica Ortodoxă „Sfinții Împărați”. Acest lăcaș de cult a fost construit în stil bizantin și datează din anul 1939. Biserica „Schimbarea la Față” a fost construită în secolul al XIX-lea. Pe strada Revoluției nr. 5, veți descoperi Biserica Catolică „Adormirea Maicii Domnului”, care datează din anul 1910. Un alt lăcaș de cult pe care vă sugerăm să nu-l ratați este reprezentat de Biserica Reformată Calvină, care a fost construită în anul 1644. 

poza Hunedoara - istoric și atracții turistice