Oferte Cazare - Litoral Litoralul Romanesc, Romania ☀️ 2023

Cazare - Litoral Litoralul Romanesc 2023

    Litoralul românesc se numără printre regiunile cele mai spectaculoase și cele mai vizitate ale României. Litoralul românesc are o lungime totală de 245 de kilometri, întinzându-se din nord, de la granița cu Ucraina, până în sud, unde se prelungește până la granița cu Bulgaria. Pe circa 163 de kilometri litoralul românesc este dominat de prezența Deltei Dunării și a diferitelor lacuri de coastă, iar între Capul Midia și până la Vama Veche, pe parcursul a 82 de kilometri, litoralul este reprezentat de plaje acoperite cu nisip fin. 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Litoralul Romanesc 2023 face parte din Romania.

In regiunea Litoralul Romanesc sunt 773 hoteluri, din care 16 hoteluri de 5 stele, 119 de hoteluri de 4 stele, 530 de hoteluri de 3 stele, 105 de hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Litoralul Romanesc 2023

Filtreaza hotelurile din Litoralul Romanesc pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Litoralul Romanesc pe baza tipului de masa:

Vezi hoteluri din Litoralul Romanesc pentru diferite perioade importante ale anului, atent selectionate pentru tine:

Preturi pentru 2 adulti la
Splendid & New Splendid Hotel - Adults Only incepand cu 90.46 €
Plecare 4 Septembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Boutique Citadel (Zona Eforie Nord) incepand cu 158.85 €
Plecare 10 Decembrie 2022, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Babylonia Resort incepand cu 259.00 €
Plecare 3 Iulie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Megalos incepand cu 355.00 €
Plecare 4 Septembrie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Complex 2d incepand cu 61.43 €
Plecare 20 Iunie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Corina incepand cu 405.00 €
Plecare 3 Iulie 2023, 7 nopti, Fara Masa
In Eforie Sud sunt 25 hoteluri, din care 20 hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Siret incepand cu 652.00 €
Plecare 23 Iunie 2023, 7 nopti, Mic dejun
In Olimp sunt 20 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 12 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Majestic incepand cu 74.00 €
Plecare 4 Septembrie 2023, 7 nopti, Demipensiune

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Litoralul Romanesc, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Alegeți să petreceți un sejur relaxant și plăcut în una dintre stațiunile de pe litoralul românesc

    De altfel, aceste plaje sunt locațiile care atrag cel mai mare număr de turiști. Litoralul românesc oferă condiții dintre cele mai bune, astfel încât atrage an de an sute de mii de turiști, chiar milioane. Spre exemplu, în anul 2009, 1.3 milioane de turişti au ales să petreacă un sejur pe litoralul românesc, din aceștia 40.000 fiind turiști străini. Clima este temperată, reprezentată prin temperaturi ridicate pe parcursul  anotimpului cald și zile însorite, apa Mării Negre are o salinitate redusă, iar plajele sunt orientate spre est,  fiind acoperite, în cea mai mare parte, cu nisip fin. Plajele litoralului românesc au lățimi destul de generoase, ajungând în unele locuri și până la 150-200 de metri. Litoralul românesc nu este uniform, pe cuprinsul său întâlnindu-se golfuri, care pătrund adânc în zonele de uscat, lagune, faleze și cordoane de nisip. Partea nordică a litoralului românesc se diferențiază destul de mult de partea sudică. Prin urmare, dacă în nord plajele sunt ceva mai late și uniforme, în partea de sud veți descoperi sectoare de mici dimensiuni, fragmentate de prezența golfurilor. De asemenea, în nord veți observa că plajele sunt mărginite de faleze înalte. Litoralul românesc este un loc foarte însorit, soarele strălucind, în medie, 2500 de ore pe an, aproximativ cât strălucește și în Croația și pe coastele Mării Mediterane. Litoralul românesc este o destinație pe care o puteți explora atât pe durata sezonului estival, cât și în celelalte anotimpuri, clima temperată favorizând acest lucru. Cu toate acestea, cei mai mulți turiști aleg să viziteze litoralul pe durata verii, când se pot bucura de zile însorite, sesiuni prelungite de înot și băi de soare.

poza Alegeți să petreceți un sejur relaxant și plăcut în una dintre stațiunile de pe litoralul românesc


   Pe litoralul românesc veți putea alege dintre 12 stațiuni: Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn și Mangalia. Acestor stațiuni li se adaugă Vama Veche și 2 Mai. Stațiunile de pe litoralul românesc oferă numeroase variante de cazare, care se potrivesc tuturor bugetelor și preferințelor. Astfel, litoralul românesc cuprinde peste 250.000 de locuri de cazare, turiștii putându-se caza în hoteluri, vile de vacanță și pensiuni. Turiștii care optează pentru sejur pe litoralul românesc se pot bucura de numeroase oportunități de distracție și relaxare, astfel încât să se poată bucura de o vacanță cât mai plăcută și animată. De-a lungul plajei, dar și pe cuprinsul stațiunii, veți descoperi numeroase restaurante și terase moderne, frumos amenajate, unde turiștii se vor putea delecta cu preparate românești, pescărești și internaționale. Turiștii dornici de distracție și adrenalină vor putea practica diverse sporturi nautice, iar cei care preferă distracțiile pe uscat, vor putea profita de prezența terenurilor de fotbal, tenis și golf sau vor putea lua cu asalt parcurile de distracții și aqua park-urile din stațiunile litorale. În plus, datorită istorie îndelungate și multietnice a acestei zone, turiștii pot vizita și numeroase obiective turistice. Vor putea alege să-și îmbogățească cultura generală prin vizitarea câtorva muzee, a monumentelor istorice cu o însemnătate deosebită în dezvoltarea acestei zone, a ruinelor antice, moscheilor, bisericilor, mănăstirilor, precum și a rezervațiilor naturale, care completează programul unui sejur de neuitat.

poza Alegeți să petreceți un sejur relaxant și plăcut în una dintre stațiunile de pe litoralul românesc


   Regiunea litoralului românesc a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri, în urma cercetărilor arheologice, descoperindu-se artefacte reprezentative pentru cultura Hamangia, cultură arheologică cunoscută, în special, datorită statuetei "Gânditorului", descoperită la Cernavodă. Grecii au întemeiat, la gurile Dunării, în secolele VI-IV î. Hr. coloniile Histria, Callatis și Tomis, ruinele cărora pot fi vizitate până în zilele noastre. Mai apoi, zona a fost invadată de perși, romani și bizantini, iar în cele din urmă de otomani, zona aflându-se sub dominația acestora timp de 400 de ani. Regiunea a intrat în componența României în anul 1878, după Războiul de Independență. Începând cu acest an, litoralul românesc s-a bucurat de o perioadă de dezvoltare, întreruptă doar de cele două conflagrații mondiale. În perioada comunistă au fost realizate amenajări costiere și portuare de mare amploare, precum și o urbanizare intensivă a acestei regiuni. În 1949, a debutat construirea Canalului Dunăre-Marea Neagră, la lucrări fiind folosiți, în parte, deținuți politici, supuși unui regim de exterminare, dar și deținuți care făceau parte din diferite minorități etnice și religioase. Lucrările s-au finalizat abia în anul 1984, după ce pentru zeci de ani au fost sistate. 

Top hoteluri cu piscina exterioară de pe litoralul românesc

 Poate pare greu de crezut la prima vedere, unii turiști merg în concedii la mare, dar preferă totuși piscine exterioare. Hotelurile cu piscină exterioară sunt preferate, în special de către familiile cu copii, deoarece cei mici pot fi mult mai ușor supravegheați la piscină decât pe plajă.

Citeste mai mult.

Activități relaxante de care vă puteți bucura pe litoralul românesc, atunci când vremea nu este potrivită pentru plajă

Deși nu ne place să ne gândim la această variantă, în timpul concediului petrecut pe litoralul românesc se poate să avem parte și de zile mai înnorate, care nu sunt cele mai potrivite pentru plajă, sau pur și simplu dorim să ne bucurăm și de alte activități, care nu implice timpul petrecut pe plajă.

Citeste mai mult.

Activități recreative pentru un sejur cât mai plăcut pe litoralul românesc

O vacanță pe litoralul românesc nu se rezumă doar la relaxare, plajă și înot, ci vă veți putea bucura și de aventură, practicând diverse activități nautice și nu numai. Veți putea descoperi frumusețea mai puțin cunoscută a litoralului prin intermediul unor excursii cu bicicleta, ori cu mașina. În ceea ce privește sporturile nautice, veți putea practica scufundări, plimbări cu caiacul și velierul, dar și diverse croaziere spre Bulgaria sau Turcia.

Citeste mai mult.

Unități de cazare de pe litoralul românesc cu servicii All Inclusive

Pe cuprinsul litoralului românesc sunt dispuse 29 de hoteluri care oferă servicii All Inclusive, acestea cumulând un efectiv de cazare de 13.500 de locuri, dublu față de efectivul din urmă cu 5 ani. Dintre cele 29 de unități de cazare care oferă servicii All Inclusive, 9 sunt situate în Stațiunea Mamaia, 9 în Stațiunea Jupiter și Cap Aurora, 5 în Venus, și câte 2 în Eforie Nord, Neptun și Saturn, în timp ce în Stațiunea Mangalia există un singur hotel ce oferă turiștilor servicii All Inclusive.

Citeste mai mult.