Oferte Cazare - City Break Miercurea Ciuc, Transilvania, Romania la hoteluri de 3* stele 🌆 2024

Cazare - City Break Miercurea Ciuc la hoteluri de 3* stele 2024

Hotelurile de 3 stele din Miercurea Ciuc ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Miercurea Ciuc numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Miercurea Ciuc poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

City Break Miercurea Ciuc la hoteluri de 3* stele 2024 face parte din regiunea Transilvania din Romania.

In Miercurea Ciuc sunt 3 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Miercurea Ciuc

Filtre City Break Miercurea Ciuc la hoteluri de 3* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Miercurea Ciuc pe baza numarului de stele:

    Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Miercurea Ciuc pentru anul 2024

    Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Miercurea Ciuc de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

    Cele mai reprezentative atracții turistice ale orașului Miercurea Ciuc

       În anul 1643, în Miercurea Ciuc trăiau 44 de familii și existau 25 de nume de familii. În prezent, orașul numără 38.966 locuitori, dintre care 78,55% sunt de origine maghiară și 16, 78% sunt români. Orașul are o arhitectură specifică orașelor transilvănene, fiind înțesat de clădiri cu sute de ani vechime. Odată ajunși în Miercurea Ciuc veți putea vizita Castelul Mikó. Castelul este cel mai însemnat și mai vechi monument istoric din Miercurea Ciuc. Este construit în plan geometric regulat și numără patru bastioane italienești. Castelul a fost denumit după numele proprietarului său, în epocă, fiind numit și Noul Castel al lui Mikó. Lucrările de construcție au debutat în anul 1623 fiind finalizate în jurul anului 1631. În data de 21 octombrie 1661 trupele turco-tătare conduse de Ali, pașă de Timișoara, ocupă Ciucul și incendiază castelul. Castelul este reconstruit între anii 1714-1716. Cel mai vechi plan în care este reprezentat castelul datează din anul 1735, fiind realizat de către Johann Conrad Weiss, un inginer de origine austriacă. Austriecii au proiectat și un sistem de apărare prevăzut cu patru bastioane italienești. În timp ce, pe latura vestică a castelului a fost dispus un depozit pentru praful de pușcă. În această perioadă, unul dintre bastioanele castelului a fost transformat în capelă. Astfel fortificat, castelul a reprezentat un important punct strategic la granița de răsărit a Imperiului Habsburgic. În timpul revoluției de la 1848, castelul a fost locuit de comandatul forțelor revoluționare, Gál Sándor. După înfrângerea revoluției, clădirea a rămas în folosința armatei. În anul 1970, castelul a fost complet restaurat, astfel încât să poată găzdui Muzeul Secuiesc al Ciucului

    poza Cele mai reprezentative atracții turistice ale orașului Miercurea Ciuc

       O altă construcție reprezentativă a orașului Miercurea Ciuc este reprezentată de Biserica Romano-Catolică „Sfânta Cruce”. Lăcașul de cult a fost construit între anii 1751-1758. În secolul al XX-lea s-a resimțit nevoia de a construi un lăcaș de cult mai încăpător. Acest lucru n-a mai fost însă posibil, deoarece a izbucnit Marele Război. În perioada interbelică nu s-a mai luat în calcul acest lucru, iar după cel de-al Doilea Război Mondial și instaurarea regimului comunist, autoritățile nu au mai dorit să sprijine un asemenea proiect. În anul 1981, autoritățile comuniste au dorit să preia curtea bisericii, sub pretext că noua stradă va trebui să treacă pe acolo. Înștiințat de aceste planuri, preotul a construit o șură din scândură, fix în acel loc. La slujba de miruire din acel an au participat peste 5000 de credincioși, mulți dintre ei neîncăpând în biserică și astfel luând parte la slujbă din construcția de lemn. După aceasta, construcția a fost numită  Biserica din Scândură. În prezent Biserica din Scândură sau Sfânta Kinga, așa cum mai este ea cunoscută, a fost mutată la poalele Munților Harghita. Pe locul său, în anul 2003, a fost construită Biserica Romano-Catolică „Sfânta Cruce”. 

    poza Cele mai reprezentative atracții turistice ale orașului Miercurea Ciuc

      În apropiere de Biserica Romano-Catolică „Sfânta Cruce”, veți descoperi și Biserica Mileniului. Acest lăcaș de cult are o arhitectură deosebită și inovatoare asupra divinității. Cupola lăcașului de cult este construită exclusiv din sticlă, fapt ce îi face pe credincioși să se simtă într-o comuniune mai strânsă cu Dumnezeu. La interior sunt reprezentați cei patru îngeri Mihail, Gabriel, Rafael și Uriel, care parcă îi veghează pe cei care iau parte la slujbe. Deasupra intrărilor, au fost ridicate două turnuri, fiecare cu câte 5 cruci, care reprezentau cele 10 secole ale creștinătății maghiare. 

    După unirea Transilvaniei cu România, comunitatea ortodoxă din Miercurea Ciuc a dorit ridicarea unui lăcaș de cult, iar în martie 1920, Gheorghe Cerbu a redactat un memoriu în acest sens. Acțiunile preotului nu s-au oprit însă aici, el a întreprins și o acțiune de colectare de fonduri, de la instituțiile statului român, dar și de la credincioși. Prin urmare, în data de 29 septembrie 1929, s-a pus piatra de temelie a Catedralei din Miercurea Ciuc. Lucrările de construcție s-au desfășurat pe durata anilor 1929-1936, biserica fiind sfințită în data de 8 noiembrie 1936. Biserica a fost construită în stil bizantin, prezentând trei turle, un brâu împletit și interioare cu cupole. De pictura bisericii s-a ocupat Gheorghe Belizarie, fratele celebrului pictor Dimitrie Belizarie. 

    poza Cele mai reprezentative atracții turistice ale orașului Miercurea Ciuc