Câteva dintre cele mai interesante atracții turistice din Focșani și din împrejurimi

   Orașul Focșani este supranumit „Orașul de pe Milcov” și este situat în sud-estul Carpaților Curburii. Deși este un oraș plăcut, care oferă numeroase atracții turistice, orașul Focșani nu se bucură de prea multă popularitate. Orașul este o destinație frecventată, în special de către iubitorii de istorie, deoarece acesta a jucat un important rol în înfăptuirea Unirii de la 1859. În anul 1492, Ștefan cel Mare a situat pe râul Milcov granița dintre Moldova și Țara Românească. Orașul Focșani este atestat documentar din secolul al XVI-lea, din vremea domnitorului Țării Românești, Alexandru Vodă. Cu toate acestea așezarea este locuită încă din epoca neolitică. În prezent, orașul este integrat în circuitul turistic, încântându-și vizitatorii cu numeroasele sale atracții turistice.
   Cei mai mulți vizitatori ai orașului poposesc pentru prima dată în Piața Unirii, aici fiind situate cele mai importante obiective turistice ale orașului. Astfel, turiștii vor putea vizita Palatul Administrativ, Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, Obeliscul Unirii, care simbolizează unirea dintre Moldova și Țara Românească din anul 1859, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” și Grădina Publică din Focșani. Cei care iubesc clădirile de epocă pot vizita și Teatrul Național „Maior Gheorghe Pastia”, construit din inițiativa maiorului, care a donat în acest scop 570.000 lei. Maiorul Pastia a făcut această donație, în schimb, dorind ca această clădire să-i poarte numele în permanență. Terenul pe care a fost construit teatrul a fost pus la dispoziție de către municipalitatea orașului Focșani.  Lucrările de construcție au debutat în anul 1909, inaugurarea având loc în data de 22 noiembrie 1912. Clădirea impresionează datorită cupolei sale interioare, care este splendid decorată, având câteva elemente arhitecturale ce amintesc de teatrele din Berlin și Odessa.

 Moldova poza

    Datorită trecutului său istoric extrem de bogat, în orașul Focșani veți putea vizita și câteva muzee extrem de interesante. Printre acestea amintim Muzeul de Istorie și Arheologie, inaugurat în anul 1950, în cadrul căruia veți putea admira exponate din Paleolitic, Neolitic, din Epoca Bronzului, Epoca Fierului și din Epoca Medievală. În cadrul muzeului, turiștii vor putea observa și câteva obiecte folosite de către personalități politice și culturale, precum: Alexandru Ioan Cuza, Ion Mincu și Duiliu Zamfirescu. În Focșani există și un Muzeu de Științe ale Naturii, înființat în anul 1980. Muzeul deține o colecție ce numără peste 53.000 de exponate. Vizitatorii săi vor putea admira expozițiile „Minunata lume a păsărilor”, „Vânat și trofee de vânătoare” și altele. În cadrul acestui muzeu, este amplasat și primul acvariu din Focșani, care a fost inaugurat în anul 1898. Muzeul Unirii a fost organizat pentru a pune în valoare documentele ce atestă faptul că orașul Focșani a jucat un rol important în unirea celor Două Principate Românești. În cadrul muzeului sunt expuse și câteva piese de mobilier care au aparținut familiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La circa 6 kilometri de centrul orașului Focșani este situat Muzeul Satului Vrâncean, din satul Crângul Petrești. Vizitând acest muzeu vă veți putea familiariza cu arhitectura și arta populară din zona Vrancei. Muzeul Satului a fost inaugurat în anul 1977 și se prezintă fix ca un sat vrâncean, numărând circa 70 de căsuțe autentice vrâncene și peste 6000 de obiecte tradiționale, ce erau utilizate în viața de zi cu zi de către oamenii locului.

 Moldova poza


    La circa o oră distanță de mers cu mașina de centrul orașului Focșani, turiștii vor putea vizita Casa Memorială „Moș Ion Roată”. Moș Ion Roată a fost deputat în Divanul Ad-Hoc din anul 1857 și un fervent susținător al Unirii Principatelor Române. Casa sa a fost transformată în muzeu, acesta fiind inaugurat în data de 24 ianurie 1959, cu ocazia Centenarului Unirii. Muzeul numără două încăperi, iar vizitatorii vor putea admira numeroase obiecte ce au aparținut acestuia și familiei sale. Vizitând acest muzeu veți putea să vă faceți o părere despre modul în care trăiau oamenii pe durata secolului al XIX-lea. În zona Vrancei este situat și Muzeul „Rădăcina Vrancei” din Bârsești. Acesta este un muzeul etnografic ale cărui baze au fost puse de către Costică Beșa, un vrâncean pasionat de colecționarea de obiecte tradiționale. În cadrul muzeului pot fi admirate diverse obiecte de uz casnic, instrumente muzicale, arme și costume naționale. Costică Beșa este cel care vă va întâmpina și vă va spune povestea fiecărui lucrușor din acest muzeu, experiența fiind cu atât mai interesantă.

 Moldova poza

Alegeți dintre cele mai apreciate unități de cazare din Piatra Neamț

Pentru cei care doresc să petreacă un sejur în orașul Piatra Neamț, ne-am gândit să întocmim o listă a celor mai populare și mai plăcute unități de cazare. Indiferent de perioada în care veți alege să vizitați acest oraș, vă veți putea încânta privirile cu peisaje deosebit de frumoase, veți putea vizita zeci de obiective turistice și veți putea afla mai multe despre istoria și obiceiurile locului.

Citeste mai mult.

Bacău - istoric și obiective turistice

 Orașul Bacău se bucură de o istorie de circa 600 de ani. Se crede că numele său ar veni de la cuvântul de origine slavă, „byk”, care în traducere înseamnă taur. În schimb, istoricul Nicolae Iorga e de părere că numele orașului Bacău este de origine maghiară, la fel ca cel al orașului Adjud și a orașului Sascut.

Citeste mai mult.

Ce obiective turistice puteți vizita în timpul sejurului în Piatra Neamț?

   Piatra Neamț este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Moldovei, un sejur petrecut aici fiind o experiență dintre cele mai plăcute. Piatra Neamț este un oraș cochet și plăcut, încărcat de istorie, cu străzi și parcuri frumoase și bine întreținute. Orașul este înțesat de case vechi, bine conservate și cu arhitectură plăcută.

Citeste mai mult.

O selecție a hotelurilor cu piscină interioară din Regiunea Moldovei

 Poate că atunci când călătorim în interes de serviciu nu ținem prea mult cont de serviciile și facilitățile oferite de unitățile de cazare, ci poate ne dorim ca unitatea de cazare să fie amplasată în apropiere de centrele noastre de interes. În schimb, atunci când dorim să ne bucurăm de un sejur relaxant în cuplu sau alături de familie, suntem mult mai atenți la serviciile oferite de hotelurile pe care le avem în vedere.

Citeste mai mult.