Oferte Cazare - City Break Moldova, Romania 🌆 2024

Cazare - City Break Moldova 2024

Moldova este o regiune istorică a României, situată în nord-estul României, care se întinde pe o suprafață de 35.806 de kilometri pătrați. Regiunea este divizată în 8 județe și anume: Iași, Vaslui, Galați, Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea și Suceava. Regiunea Moldova are o populație de 4.284.062 locuitori. Regiunea este mărginită la vest de Carpații Orientali, iar la est de Nistru. Principalele orașe ale acestei regiuni sunt: Iași, Bacău, Suceava, Piatra Neamț, Botoșani și Vaslui . Iașul este cel mai mare oraș al Moldovei, fiind pentru aproape circa 3 secole capitala Moldovei. Iașul este unul dintre cele mai importante centre universitare ale României, fiind, de asemenea, un oraș puternic industrializat.

Citeste mai mult

Regiunea City Break Moldova 2024 face parte din Romania.

In regiunea Moldova sunt 78 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 26 de hoteluri de 4 stele, 44 de hoteluri de 3 stele, 6 hoteluri de 2 stele.

Filtre City Break Moldova 2024

Filtreaza hotelurile din Moldova pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Moldova pe baza tipului de masa:

In Piatra Neamt sunt 12 hoteluri, din car.
In Galati sunt 11 hoteluri, din car.
In Durau sunt 7 hoteluri, din car.
In Botosani sunt 5 hoteluri, din car.
In Slanic Moldova sunt 5 hoteluri, din car.
In Focsani sunt 3 hoteluri, din car.
In Bacau sunt 8 hoteluri, din car.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Moldova incepand cu 601.00 €
Plecare 7 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
In Vaslui sunt 2 hoteluri, din care 2 hoteluri de 3 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Moldova incepand cu 601.00 €
Plecare 7 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Moldova, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur autentic in Moldova

   Bacăul era renumit în perioada Evului Mediu, fiind un important punct vamal și comercial. În prezent, este un oraș în continuă dezvoltare, industrializat și, mai nou, centru universitar. Suceava și Piatra Neamț sunt două orașe care nu și-au pierdut farmecul istoric, datorită cetăților de pe teritoriul lor, orașele se bucură de un turism înfloritor. De asemenea, pe aceste meleaguri veți descoperi numeroase lăcașuri de cult, orașele fiind importante puncte de plecare spre călătorii spirituale. Piatra Neamț este o destinație extrem de apreciată de către iubitorii muntelui, care vor putea parcurge diverse trasee  și se vor putea bucura de farmecul locului. Orașul Botoșani și orașul Vaslui au fost în trecut două centre comerciale și agricole extrem de importante, fiind, de asemenea, locuri încărcate de istorie. În prezent, aceste orașe joacă un rol important în ceea ce privește, în special, industria textilă. Această regiune este bogată în atracții și obiective turistice, astfel încât, cu siguranță, veți avea ce vizita. În cazul în care veți poposi în Iași, veți putea vizita Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, care are o suprafață de 105 hectare și este organizată în 12 secții distincte. În cadrul sectorului Sistematic veți putea admira specii de plante aflate pe cale de dispariție, un bazin cu plante acvatice și busturile a trei foști directori a grădinii. Sectorul „Flora și vegetația României”, încearcă să recreeze zonele de vegetație de pe teritoriul României. Lacurile artificiale, încercă să redea vegetația bogată a Deltei Dunării. Sectorul Ornamental are în componența sa 2200 de taxoni, dar și numeroase plante decorative, lemnoase și ierboase. Pe teritoriul Grădinii Botanice este prevăzut și un complex de sere, format din 12 sere, cu diferite specifice, precum: sera mediteraneană, tropicală, subtropicală, flori ornamentale și altele. Palatul Culturii este un adevărat simbol al orașului Iași. Fastuoasa clădire în stil neogotic a fost inaugurată în anul 1926, în prezența regelui Ferdinand. În turnul central al palatului este dispus un orologiu, care la oră fixă reproduce Hora Unirii. În fața palatului este dispusă Statuia domnitorului Ștefan cel Mare, care a fost inaugurată în anul 1883, în prezența regelui Carol I. Tot Carol I a fost acela care a dăruit orașului două tunuri Krupp, capturate în timpul Războiului de Independență, acestea fiind situate de-o parte și de alta a statuii.

  În ceea ce privește obiectivele istorice, în orașul Iași este situată Casa Memorială Vasile Pogor, o clădire care datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Casa se remarcă prin arhitectura sa clasicistă și are o valoare memorială incontestabilă. În cele zece camere ale sale veți putea admira obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu, Mihai Kogălniceanu, Costache Negri, Gheorghe Asachi și Duiliu Zamfirescu.

poza Petreceți un sejur autentic in Moldova

  Persoanele religioase se vor putea închina la moaștele Cuvioasei Parascheva, păstrate într-o raclă în Catedrala Mitropolitană din Iași. Catedrala a fost construită pe locul Bisericii Stratenia, ce fusese ridicată de Nastasia, soția lui Gheorghe Duca. Biserica se afla în paragină, restaurarea sa debutând în data de 3 iulie 1833, la insistențele Mitropolitului Veniamin Costache. Lucrările de reconsolidare au fost supravegheate de către arhitectul vienez Johan Freywald, pictura fiind realizată de către Gheorghe Tătărăscu. S-a dorit ca biserica să fie cât mai încăpătoare, stilul arhitectural fiind inspirat de cel al marilor catedrale europene. Lucrările au fost sistate pentru câteva zeci de ani, fiind reluate, în anul 1880, de către  Mitropolitul Iosif Naniescu. Pe fațada estică, pe panoul de la nivelul aticului, este prevăzut un basorelief în care este reprezentată Întâmpinarea Domnului, în timp ce, pe fațada vestică, într-un timpan, este reprezentat Sf. Mucenic Gheorghe. Cele patru turnuri cu cupole oferă clădirii eleganță și somptuozitate.

poza Petreceți un sejur autentic in Moldova

  Nu departe de Catedrala Mitropolitană, veți descoperi Biserica Sfântul Nicolae Domnesc. Acest lăcaș de cult a fost construit din dorința domnitorului Ștefan cel Mare, lucrările desfășurându-se între anii 1491-1492. În istoria sa seculară, lăcașul a înfruntat numeroase incendii și cutremure, ajungând în cele din urmă într-o avansată stare de degradare. Antonie Russet fiind cel care a hotărât recondiționarea acesteia, în anul 1676. Cu această ocazie biserica a fost mărită, adăugându-se un artex cu două altare, astfel s-a dorit ca biserica să fie mai impunătoare, având în vedere faptul că, pentru o perioadă de timp, a servit drept catedrală mitropolitană. Antonie Russet a fost acela care a prevăzut în zidul bisericii o cișmea, de unde credincioșii să se poată aproviziona cu apă, aspect ce s-a inspirat din stilul moscheilor. În anul 1884, a avut loc o restaurare completă a bisericii, aceasta fiind rezidită de către celebrul arhitect Lecomte de Noüy, din dorința regelui Carol I. La sfârșitul secolului XX, picturile sunt spălate, fiind repictate de către Boris Bernard, Emilie Mempiot și Paul Mauretal. Biserica a fost sfințită la 16 octombrie 1994, de I.P.S. Daniel Mitropolitul Moldovei. Aceasta este una dintre cele mai importante lăcașuri de cult din orașul Iași, fiind, în același timp, și una dintre cele mai vechi biserici.

poza Petreceți un sejur autentic in Moldova


Câteva dintre cele mai interesante atracții turistice din Focșani și din împrejurimi

 Orașul Focșani este supranumit „Orașul de pe Milcov” și este situat în sud-estul Carpaților Curburii. Deși este un oraș plăcut, care oferă numeroase atracții turistice, orașul Focșani nu se bucură de prea multă popularitate. Orașul este o destinație frecventată, în special de către iubitorii de istorie, deoarece acesta a jucat un important rol în înfăptuirea Unirii de la 1859,

Citeste mai mult.

Alegeți dintre cele mai apreciate unități de cazare din Piatra Neamț

Pentru cei care doresc să petreacă un sejur în orașul Piatra Neamț, ne-am gândit să întocmim o listă a celor mai populare și mai plăcute unități de cazare. Indiferent de perioada în care veți alege să vizitați acest oraș, vă veți putea încânta privirile cu peisaje deosebit de frumoase, veți putea vizita zeci de obiective turistice și veți putea afla mai multe despre istoria și obiceiurile locului.

Citeste mai mult.

Bacău - istoric și obiective turistice

 Orașul Bacău se bucură de o istorie de circa 600 de ani. Se crede că numele său ar veni de la cuvântul de origine slavă, „byk”, care în traducere înseamnă taur. În schimb, istoricul Nicolae Iorga e de părere că numele orașului Bacău este de origine maghiară, la fel ca cel al orașului Adjud și a orașului Sascut.

Citeste mai mult.

Ce obiective turistice puteți vizita în timpul sejurului în Piatra Neamț?

   Piatra Neamț este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Moldovei, un sejur petrecut aici fiind o experiență dintre cele mai plăcute. Piatra Neamț este un oraș cochet și plăcut, încărcat de istorie, cu străzi și parcuri frumoase și bine întreținute. Orașul este înțesat de case vechi, bine conservate și cu arhitectură plăcută.

Citeste mai mult.

O selecție a hotelurilor cu piscină interioară din Regiunea Moldovei

 Poate că atunci când călătorim în interes de serviciu nu ținem prea mult cont de serviciile și facilitățile oferite de unitățile de cazare, ci poate ne dorim ca unitatea de cazare să fie amplasată în apropiere de centrele noastre de interes. În schimb, atunci când dorim să ne bucurăm de un sejur relaxant în cuplu sau alături de familie, suntem mult mai atenți la serviciile oferite de hotelurile pe care le avem în vedere.

Citeste mai mult.