Oferte Cazare - City Break Moldova, Romania ­čîć 2023

Cazare - City Break Moldova 2023

Moldova este o regiune istoric─â a Rom├óniei, situat─â ├«n nord-estul Rom├óniei, care se ├«ntinde pe o suprafa╚Ť─â de 35.806 de kilometri p─âtra╚Ťi. Regiunea este divizat─â ├«n 8 jude╚Ťe ╚Öi anume: Ia╚Öi, Vaslui, Gala╚Ťi, Boto╚Öani, Neam╚Ť, Bac─âu, Vrancea ╚Öi Suceava. Regiunea Moldova are o popula╚Ťie de 4.284.062 locuitori. Regiunea este m─ârginit─â la vest de Carpa╚Ťii Orientali, iar la est de Nistru. Principalele ora╚Öe ale acestei regiuni sunt: Ia╚Öi, Bac─âu, Suceava, Piatra Neam╚Ť, Boto╚Öani ╚Öi Vaslui . Ia╚Öul este cel mai mare ora╚Ö al Moldovei, fiind pentru aproape circa 3 secole capitala Moldovei. Ia╚Öul este unul dintre cele mai importante centre universitare ale Rom├óniei, fiind, de asemenea, un ora╚Ö puternic industrializat.

Citeste mai mult

Regiunea City Break Moldova 2023 face parte din Romania.

In regiunea Moldova sunt 85 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 30 de hoteluri de 4 stele, 45 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele.

Filtre City Break Moldova 2023

Filtreaza hotelurile din Moldova pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Moldova pe baza tipului de masa:

In Piatra Neamt sunt 12 hoteluri, din car.
In Galati sunt 11 hoteluri, din car.
In Durau sunt 7 hoteluri, din car.
In Botosani sunt 5 hoteluri, din car.
In Slanic Moldova sunt 5 hoteluri, din car.
In Focsani sunt 3 hoteluri, din car.
In Bacau sunt 8 hoteluri, din car.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Astoria Iasi incepand cu 382.00 €
Plecare 13 Decembrie 2022, 7 nopti, Fara Masa
In Vaslui sunt 2 hoteluri, din care 2 hoteluri de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Moldova, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petrece╚Ťi un sejur autentic in Moldova

┬á ┬áBac─âul era renumit ├«n perioada Evului Mediu, fiind un important punct vamal ╚Öi comercial. ├Än prezent, este un ora╚Ö ├«n continu─â dezvoltare, industrializat ╚Öi, mai nou, centru universitar. Suceava ╚Öi Piatra Neam╚Ť sunt dou─â ora╚Öe care nu ╚Öi-au pierdut farmecul istoric, datorit─â cet─â╚Ťilor de pe teritoriul lor, ora╚Öele se bucur─â de un turism ├«nfloritor. De asemenea, pe aceste meleaguri ve╚Ťi descoperi numeroase l─âca╚Öuri de cult, ora╚Öele fiind importante puncte de plecare spre c─âl─âtorii spirituale. Piatra Neam╚Ť este o destina╚Ťie extrem de apreciat─â de c─âtre iubitorii muntelui, care vor putea parcurge diverse trasee ┬á╚Öi se vor putea bucura de farmecul locului. Ora╚Öul Boto╚Öani ╚Öi ora╚Öul Vaslui au fost ├«n trecut dou─â centre comerciale ╚Öi agricole extrem de importante, fiind, de asemenea, locuri ├«nc─ârcate de istorie. ├Än prezent, aceste ora╚Öe joac─â un rol important ├«n ceea ce prive╚Öte, ├«n special, industria textil─â. Aceast─â regiune este bogat─â ├«n atrac╚Ťii ╚Öi obiective turistice, astfel ├«nc├ót, cu siguran╚Ť─â, ve╚Ťi avea ce vizita. ├Än cazul ├«n care ve╚Ťi poposi ├«n Ia╚Öi, ve╚Ťi putea vizita Gr─âdina Botanic─â ÔÇ×Anastasie F─âtuÔÇŁ, care are o suprafa╚Ť─â de 105 hectare ╚Öi este organizat─â ├«n 12 sec╚Ťii distincte. ├Än cadrul sectorului Sistematic ve╚Ťi putea admira specii de plante aflate pe cale de dispari╚Ťie, un bazin cu plante acvatice ╚Öi busturile a trei fo╚Öti directori a gr─âdinii. Sectorul ÔÇ×Flora ╚Öi vegeta╚Ťia Rom├ónieiÔÇŁ, ├«ncearc─â s─â recreeze zonele de vegeta╚Ťie de pe teritoriul Rom├óniei. Lacurile artificiale, ├«ncerc─â s─â redea vegeta╚Ťia bogat─â a Deltei Dun─ârii. Sectorul Ornamental are ├«n componen╚Ťa sa 2200 de taxoni, dar ╚Öi numeroase plante decorative, lemnoase ╚Öi ierboase. Pe teritoriul Gr─âdinii Botanice este prev─âzut ╚Öi un complex de sere, format din 12 sere, cu diferite specifice, precum: sera mediteranean─â, tropical─â, subtropical─â, flori ornamentale ╚Öi altele. Palatul Culturii este un adev─ârat simbol al ora╚Öului Ia╚Öi. Fastuoasa cl─âdire ├«n stil neogotic a fost inaugurat─â ├«n anul 1926, ├«n prezen╚Ťa regelui Ferdinand. ├Än turnul central al palatului este dispus un orologiu, care la or─â fix─â reproduce┬áHora Unirii.┬á├Än fa╚Ťa palatului este dispus─â Statuia domnitorului ╚śtefan cel Mare, care a fost inaugurat─â ├«n anul 1883, ├«n prezen╚Ťa regelui Carol I. Tot Carol I a fost acela care a d─âruit ora╚Öului dou─â tunuri Krupp, capturate ├«n timpul R─âzboiului de Independen╚Ť─â, acestea fiind situate de-o parte ╚Öi de alta a statuii.

┬á ├Än ceea ce prive╚Öte obiectivele istorice, ├«n ora╚Öul Ia╚Öi este situat─â Casa Memorial─â Vasile Pogor, o cl─âdire care dateaz─â din cea de-a doua jum─âtate a secolului al XIX-lea. Casa se remarc─â prin arhitectura sa clasicist─â ╚Öi are o valoare memorial─â incontestabil─â. ├Än cele zece camere ale sale ve╚Ťi putea admira obiecte ce au apar╚Ťinut lui Mihai Eminescu, Mihai Kog─âlniceanu, Costache Negri, Gheorghe Asachi ╚Öi Duiliu Zamfirescu.

poza Petrece╚Ťi un sejur autentic in Moldova

┬á Persoanele religioase se vor putea ├«nchina la moa╚Ötele Cuvioasei Parascheva, p─âstrate ├«ntr-o racl─â ├«n Catedrala Mitropolitan─â din Ia╚Öi. Catedrala a fost construit─â pe locul Bisericii Stratenia, ce fusese ridicat─â de Nastasia, so╚Ťia lui Gheorghe Duca. Biserica se afla ├«n paragin─â, restaurarea sa debut├ónd ├«n data de 3 iulie 1833, la insisten╚Ťele Mitropolitului Veniamin Costache. Lucr─ârile de reconsolidare au fost supravegheate de c─âtre arhitectul vienez Johan Freywald, pictura fiind realizat─â de c─âtre Gheorghe T─ât─âr─âscu. S-a dorit ca biserica s─â fie c├ót mai ├«nc─âp─âtoare, stilul arhitectural fiind inspirat de cel al marilor catedrale europene. Lucr─ârile au fost sistate pentru c├óteva zeci de ani, fiind reluate, ├«n anul 1880, de c─âtre ┬áMitropolitul Iosif Naniescu. Pe fa╚Ťada estic─â, pe panoul de la nivelul aticului, este prev─âzut un basorelief ├«n care este reprezentat─â ├Änt├ómpinarea Domnului, ├«n timp ce, pe fa╚Ťada vestic─â, ├«ntr-un timpan, este reprezentat Sf. Mucenic Gheorghe. Cele patru turnuri cu cupole ofer─â cl─âdirii elegan╚Ť─â ╚Öi somptuozitate.

poza Petrece╚Ťi un sejur autentic in Moldova

┬á┬áNu departe de Catedrala Mitropolitan─â, ve╚Ťi descoperi Biserica Sf├óntul Nicolae Domnesc. Acest l─âca╚Ö de cult a fost construit din dorin╚Ťa domnitorului ╚śtefan cel Mare, lucr─ârile desf─â╚Öur├óndu-se ├«ntre anii 1491-1492. ├Än istoria sa secular─â, l─âca╚Öul a ├«nfruntat numeroase incendii ╚Öi cutremure, ajung├ónd ├«n cele din urm─â ├«ntr-o avansat─â stare de degradare. Antonie Russet fiind cel care a hot─âr├ót recondi╚Ťionarea acesteia, ├«n anul 1676. Cu aceast─â ocazie biserica a fost m─ârit─â, ad─âug├óndu-se un artex cu dou─â altare, astfel s-a dorit ca biserica s─â fie mai impun─âtoare, av├ónd ├«n vedere faptul c─â, pentru o perioad─â de timp, a servit drept catedral─â mitropolitan─â. Antonie Russet a fost acela care a prev─âzut ├«n zidul bisericii o ci╚Ömea, de unde credincio╚Öii s─â se poat─â aproviziona cu ap─â, aspect ce s-a inspirat din stilul moscheilor. ├Än anul 1884, a avut loc o restaurare complet─â a bisericii, aceasta fiind rezidit─â de c─âtre celebrul arhitect Lecomte de┬áNo├╝y,┬ádin dorin╚Ťa regelui Carol I. La sf├ór╚Öitul secolului XX, picturile sunt sp─âlate, fiind repictate de c─âtre Boris Bernard, Emilie Mempiot ╚Öi Paul Mauretal. Biserica a fost sfin╚Ťit─â la 16 octombrie 1994, de I.P.S. Daniel Mitropolitul Moldovei. Aceasta este una dintre cele mai importante l─âca╚Öuri de cult din ora╚Öul Ia╚Öi, fiind, ├«n acela╚Öi timp, ╚Öi una dintre cele mai vechi biserici.

poza Petrece╚Ťi un sejur autentic in Moldova


C├óteva dintre cele mai interesante atrac╚Ťii turistice din Foc╚Öani ╚Öi din ├«mprejurimi

┬áOra╚Öul Foc╚Öani este supranumit ÔÇ×Ora╚Öul de pe MilcovÔÇŁ ╚Öi este situat ├«n sud-estul Carpa╚Ťilor Curburii. De╚Öi este un ora╚Ö pl─âcut, care ofer─â numeroase atrac╚Ťii turistice, ora╚Öul Foc╚Öani nu se bucur─â de prea mult─â popularitate. Ora╚Öul este o destina╚Ťie frecventat─â, ├«n special de c─âtre iubitorii de istorie, deoarece acesta a jucat un important rol ├«n ├«nf─âptuirea Unirii de la 1859,

Citeste mai mult.

Alege╚Ťi dintre cele mai apreciate unit─â╚Ťi de cazare din Piatra Neam╚Ť

Pentru cei care doresc s─â petreac─â un sejur ├«n ora╚Öul Piatra Neam╚Ť, ne-am g├óndit s─â ├«ntocmim o list─â a celor mai populare ╚Öi mai pl─âcute unit─â╚Ťi de cazare. Indiferent de perioada ├«n care ve╚Ťi alege s─â vizita╚Ťi acest ora╚Ö, v─â ve╚Ťi putea ├«nc├ónta privirile cu peisaje deosebit de frumoase, ve╚Ťi putea vizita zeci de obiective turistice ╚Öi ve╚Ťi putea afla mai multe despre istoria ╚Öi obiceiurile locului.

Citeste mai mult.

Bacău - istoric și obiective turistice

┬áOra╚Öul Bac─âu se bucur─â de o istorie de circa 600 de ani. Se crede c─â numele s─âu ar veni de la cuv├óntul de origine slav─â, ÔÇ×bykÔÇŁ, care ├«n traducere ├«nseamn─â taur. ├Än schimb, istoricul Nicolae Iorga e de p─ârere c─â numele ora╚Öului Bac─âu este de origine maghiar─â, la fel ca cel al ora╚Öului Adjud ╚Öi a ora╚Öului Sascut.

Citeste mai mult.

Ce obiective turistice pute╚Ťi vizita ├«n timpul sejurului ├«n Piatra Neam╚Ť?

┬á ┬áPiatra Neam╚Ť este unul dintre cele mai frumoase ora╚Öe ale Moldovei, un sejur petrecut aici fiind o experien╚Ť─â dintre cele mai pl─âcute. Piatra Neam╚Ť este un ora╚Ö cochet ╚Öi pl─âcut, ├«nc─ârcat de istorie, cu str─âzi ╚Öi parcuri frumoase ╚Öi bine ├«ntre╚Ťinute. Ora╚Öul este ├«n╚Ťesat de case vechi, bine conservate ╚Öi cu arhitectur─â pl─âcut─â.

Citeste mai mult.

O selec╚Ťie a hotelurilor cu piscin─â interioar─â din Regiunea Moldovei

┬áPoate c─â atunci c├ónd c─âl─âtorim ├«n interes de serviciu nu ╚Ťinem prea mult cont de serviciile ╚Öi facilit─â╚Ťile oferite de unit─â╚Ťile de cazare, ci poate ne dorim ca unitatea de cazare s─â fie amplasat─â ├«n apropiere de centrele noastre de interes. ├Än schimb, atunci c├ónd dorim s─â ne bucur─âm de un sejur relaxant ├«n cuplu sau al─âturi de familie, suntem mult mai aten╚Ťi la serviciile oferite de hotelurile pe care le avem ├«n vedere.

Citeste mai mult.