Oferte Cazare - City Break Sighisoara, Transilvania, Romania la hoteluri de 4* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Sighisoara la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Sighisoara ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Sighisoara dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Sighisoara ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

City Break Sighisoara la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Transilvania din Romania.

Vezi hoteluri Sighisoara

Filtre City Break Sighisoara la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Sighisoara pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Sighisoara pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Sighisoara de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Sighișoara, un oraș transilvănean încărcat de istorie

    Pentru a sta în calea atacatorilor, în anul 1350, au început lucrările de construcție ale zidului fortificat al Sighișoarei. Inițial zidul avea o înălțime de 4 metri, dar pe durata secolului al XV-lea, acesta a mai fost înălțat cu încă 3-4 metri. Zidul fortificat era prevăzut cu 14 tunuri și 4 bastioane, din care se mai păstrează doar 9 turnuri și 3 bastioane. Cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, cunoscut și ca Turnul Orelor. Sighișoara este locul în care s-a născut Vlad Țepeș. În anul 1600, Sighișoara era atacată de către trupele lui Mihai Viteazul. Trei ani mai târziu, orașul este atacat de Moise Székely, iar în anul 1605 este atacat de trupele lui Ștefan Bocskai. Ultimul atac asupra orașului are loc în anul 1662, când orașul este atacat de trupele lui Ioan Kemény. În anii 1646 și 1709 orașul este lovit de ciumă, iar în anul 1676, orașul este distrus aproape în întregime de către un incendiu. Între anii 1703-1711, Sighișoara este victima mișcării anti-habsburgice conduse de Vasile Neagu și Bucur Câmpeanu. În cele din urmă, văzând că nu pot ataca cetatea, curuții (luptători anti-habsburgici) se retrag. Orașul Sighișoara ia parte și la Revoluția din 1848. Ca urmare, în anul 1849, Sighișoara este ocupată de trupele conduse de generalul Farro, iar mai târziu, de trupele conduse de Jósef Bem.

poza Sejur în Sighișoara, un oraș transilvănean încărcat de istorie

  În anul 1376, cele 19 breslele din Sighișoara și-au câștigat primele statute, bazate pe legi și obiceiuri mai vechi. Concurența dintre breslele din același oraș era extrem de mare, însă era depășită de concurența dintre breslele din orașe diferite. Cu trecerea timpului, meșteșugarii din Sighișoara devin tot mai înstăriți, astfel încât aveau reprezentați în sfatul cetății. Pe durata secolului al XIX-lea, breslele și-au pierdut semnificația, ajungând ca în anul 1884 să fie desființate. În ceea ce privește cultura, reprezentativă pentru spațiul sighișorean este Școala de pe deal, care este una dintre primele școli din Transilvania, fiind menționată pentru prima dată în anul 1522. Accesul către școală se făcea prin intermediul unei scări acoperite, care număra 300 de trepte. În anul 1869, apare primul ziar sighișorean, Sächsisches Volksblatt, iar între anii 1872-900 este editat ziarul și ziarul Brobkokler Bote. În ceea ce privește obiectivele turistice, se remarcă Biserica Mănăstirii Dominicane, care datează din secolul al XIII-lea și este construită în stil gotic transilvănean.

 

poza Sejur în Sighișoara, un oraș transilvănean încărcat de istorie

Locuri instagramabile din Sighișoara

 Orașul Sighișoara este în sine extrem de instagramabil, clădirile sale istorice, colorate în nuanțe vii, fiind extrem de fotogenice în orice perioadă a anului. Sighișoara, supranumită Cetatea Mureșului, a fost atestată documentar pentru întâia oară în anul 1280, iar de atunci își încântă locuitorii și vizitatorii cu frumusețea și istoria sa.  Turnul cu Ceas este unul dintre locurile pe care nu le puteți rata atunci când aveți în plan să realizați poze drăguțe pe cuprinsul orașului Sighișoara.  Turnul cu ceas era poarta principală de intrare în cetatea Sighișoarei. Până în anul 1575, în Turnul cu Ceas a funcționat primăria orașului, mai apoi judecătoria, iar din anul 1899, acesta găzduiește Muzeul de Istorie.

Citeste mai mult.