Valea Prahovei - una dintre cele mai populare destinații pentru petrecerea sejurului de Paște

   Stațiunea Valea Prahovei este cea mai căutată destinație în ceea ce privește petrecerea sejurului de Paște. Spre exemplu, în anul 2018, peste 15000 de turiști au ales să petreacă Sărbătorile Pascale la munte, în stațiunile de pe Valea Prahovei. În topul preferințelor turiștilor s-a situat stațiunea Sinaia, unde, pe cele mai înalte culmi, turiștii au putut schia. Turiștii au optat, în special, pentru unitățile de cazare de trei și două stele. Cu ocazia Paștelui, unitățile de cazare au pregătit pentru turiști activități tematice, precum ateliere de încondeiere a ouălor, ateliere în cadrul cărora se puteau realiza felicitări sau ateliere în care s-au preparat diverse dulciuri. Spectacolele de magie sau vânătorile de ouă au făcut ca distracția să fie cuvântul de ordine în stațiunile de pe Valea Prahovei. Din ofertele hotelierilor de pe Valea Prahovei nu au lipsit nici petrecerile cu lăutari și mesele tradiționale. An de an, hotelierii de pe Valea Prahovei gândesc pachete cât mai interesante, cu activități cât mai interactive pentru ca oaspeții lor să petreacă un Paște cât mai plăcut și să-și dorească să revină și în anii următori. Pentru ca șederea lor în aceste stațiuni să fie cât mai plăcută și mai relaxantă, turiștii pot opta pentru pensiuni și hoteluri care să dispună de centre spa și piscine interioare cu apă încălzită. Pentru că știu ce rol important joacă rețele sociale în viață tuturor, cea mai mare parte a hotelierilor pun la dispoziția turiștilor și conexiune la internet. Astfel, aceștia vor putea comunica nelimitat cu cei dragi, vor putea face urări cu ocazia Paștelui și vor putea încărca pe rețelele de socializare cele mai reușite fotografii.

 Valea Prahovei poza

    Turiștii care vor alege să-și petreacă Paștele în Sinaia vor avea parte de un sejur care înseamnă mai mult decât mese delicioase. Oaspeții stațiunii vor putea vizita Castelul Peleș, opera regelui Carol I, primul rege al românilor. Castelul a fost inaugurat în data de 7 octombrie 1883, însă suveranul român l-a modificat constant. În momentul finalizării sale, Castelul Peleș se situa printre cele mai moderne reședințe regale de pe teritoriul Europei, motiv pentru care regele Carol alegea să-și petreacă aici verile și totodată alegea ca la Castelul Peleș să-și primească cei mai de seamă oaspeți. Castelul Peleș dispunea de propria centrală electrică, de lift, de 170 de dormitoare și un număr de peste 30 de băi. Începând cu anul 1953, castelul a fost confiscat de către autoritățile comuniste, în prezent funcționând drept muzeu. Deși nu este la fel de grandios precum Muzeul Peleș, Castelul Pelișor se situează și el în topul celor mai populare atracții turistice de pe teritoriul Sinaiei. Castelul a servit drept reședință de vară familiei princiare a României. Cei mai mulți turiști aleg să-și petreacă sejurul de Paște alături de copii, astfel încât credem că o vizită la Muzeul Trenulețelor din Sinaia se poate dovedi o activitate care să-i anime atât pe cei mici, cât și pe adulți. În cadrul muzeului vor putea admira o colecție de mini-trenulețe, locomotive vechi, telefoane, ceasuri și alte obiecte din patrimoniul CFR.

 Valea Prahovei poza

    Cei care doresc ca pe durata sejurului de Paște să se aventureze spre cele mai înalte culmi montane pot avea în vedere Vârful Omul, care are o altitudine de 2.505 metri și este al 11-lea vârf ca altitudine de pe teritoriul României. Pornind din stațiunea Sinaia veți putea străbate o porțiune de drum cu telecabina urmând ca apoi să urcați pe jos. Parcurgerea traseului poate dura între 5 și 6 ore și este una din activitățile cele mai interesante pe care le puteți desfășura în Sinaia. La doar 30 de kilometri de orașul Sinaia se află Cetatea Râșnov, una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale de pe cuprinsul Transilvaniei. Ajunși în Râșnov puteți vizita și Dino Park, singurul parc tematic din România dedicat dinozaurilor. Cei mici vor fi cu siguranță încântați să admire cei 47 de dinozauri în mărime naturală de pe cuprinsul parcului. O vizită aici nu este doar o activitate distractivă, ci este și cât se poate de educativă, dinozaurii fiind realizați după ultimele descoperiri paleontologice, iar pe cuprinsul parcului existând numeroase panouri informative. Cei mici se vor putea distra și pe traseele și spațiile ce le sunt special dedicate. Turiștilor pasionați de istorie și misticism le recomandăm să viziteze Castelul Iuliei Hașdeu, din Câmpina. Acesta este situat la o distanță de 30 de kilometri de stațiunea Sinaia. Castelul a fost ridicat de către Bogdan Petriceicu Hașdeu în amintirea fiicei sale, Iulia Hașdeu, moartă la vârsta de 18 ani, de tuberculoză.

 Valea Prahovei poza

Hoteluri de pe Valea Prahovei care oferă acces cu animale de companie

Turiștii care plănuiesc să petreacă un sejur în una dintre stațiunile de pe Valea Prahovei și nu doresc să-și lase animăluțele de companie în grija prietenilor sau la centre specializate în acest sens pot alege hoteluri care permit accesul cu animale de companie.

Citeste mai mult.

Valea Prahovei - destinația perfectă pentru a vă petrece sejurul de Crăciun

 Hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit pentru turiști oferte de Crăciun care se potrivesc atât celor care doresc să se bucure de un sejur la costuri medii, cât și celor care se pregătesc să scoată din buzunar zeci de mii de lei. În funcție de unitatea de cazare aleasă, turiștii pot lua parte la pomana porcului, focuri de tabără și pot primi colindători.

Citeste mai mult.

Cele mai cunoscute tradiții de Crăciun din Valea Prahovei

 În Valea Prahovei, la fel ca în restul regiunilor României, veți descoperi că se păstrează o serie de tradiții și obiceiuri locale, atât legate de sărbătorile creștine, cât și de evenimentele păgâne de peste an. În cazul în care plănuiți să vizitați Valea Prahovei în cursul lunii ianuarie, cel mai interesant este să ascultați Plugușorul și Sorcova

Citeste mai mult.

Azuga - descoperiți frumusețea celei mai mici stațiuni de pe Valea Prahovei

Azuga este un oraș de pe Valea Prahovei, situat la poalele Munților Bucegi și a Munților Baiului. Un document din anul 1815 menționa existența hanului Căciula Mare, cunoscut și ca Hanul dintre Prahove.

Citeste mai mult.

Valea Prahovei: Optați pentru relaxare în cadrul unităților de cazare dotate cu centre SPA

Un sejur pe Valea Prahovei, indiferent de anotimp, este un prilej ideal de relaxare și revigorare.  Stresul cotidian este o realitate cu care, din păcate, se confruntă tot mai mulți dintre noi, astfel încât, din când în când, aveam nevoie să ne deconectăm și ce metodă este mai potrivită decât un sejur în care să vă bucurați de diverse facilități SPA și Wellness. 

Citeste mai mult.