Oferte Cazare - City Break Bacau, Moldova, Romania 🌆 2024

Cazare - City Break Bacau 2024

  „Înfloritorul târg Bacău”, așa cum este descris orașul de către Dimitrie Cantemir în Descriptio Moldaviae, este atestat documentar încă din anul 1408, într-un document prin intermediul căruia domnitorul Moldovei, Alexandru Cel Bun, oferea un privilegiu comercianților din Lvov. Cu toate acestea, în secolul al XIV-lea, Bacăul era o așezare cu ceva vechime, fiind unul dintre cele mai importante centre comerciale ale Moldovei și un important punct vamal. În prezent, orașul este cunoscut ca orașul lui Bacovia , fiind un oraș în continuă dezvoltare. Orașul este reședința județului omonim, numărând peste 180.000 de locuitori. Orașul Bacău este al treilea oraș ca mărime din regiunea Moldovei, întinzându-se pe o suprafață de 43 de kilometri pătrați. 

Citeste mai mult

City Break Bacau 2024 face parte din regiunea Moldova din Romania.

In Bacau sunt 8 hoteluri, din care 2 hoteluri de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele.

Filtre City Break Bacau 2024

Filtreaza hotelurile din Bacau pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Bacau pe baza tipului de masa:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Bacau, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bacău - un singur oraș, multiple posibilități de petrecere a timpului liber

   În timpul sejurului în Băcău, turiștii pot vizita Biserica Precista, ctitoria lui Alexandru, fiul lui Ștefan cel Mare. Lăcașul de cult a fost restaurat în anul 1854. Biserica are plan triconc, fațadele sale fiind construite din piatră și cărămidă, fiind ornamentată cu arcade, firide și ocnite. În Bacău puteți vizita și Casa Memorială a poetului simbolist George Bacovia. Poetul a locuit în acest imobil între anii 1933-1957, iar în anul 1966 a fost transformat în casă memorială. În cadrul muzeului veți putea admira numeroase obiective personale ce au aparținut celor doi soți, precum: piese de mobilier, fotografii, manuscrise, documente și altele. La o distanță de 1,1 kilometri de aceasta veți descoperi Casa Memorială Nicu Enea. Casa pictorului Nicu Enea datează de la începutul secolului al XX-lea, iar, în prezent, aici se pot admira diverse obiecte personale, fotografii, corespondență, precum și 60 de lucrări efectuate de Nicu Enea.

poza Bacău - un singur oraș, multiple posibilități de petrecere a timpului liber

   Cei pasionați să descopere tainele și complexitatea Universului pot vizita Complexul Astronomic V. Anestin. Acesta a fost înființat în data de 30 noiembrie 1976, în anul 1978 s-a obținut un nou spațiu. În anul 1980, observatorul a fost dotat cu un planetariu și 2 lunete. Începând cu data de 22 iunie 1995, Complexul Astronomic a luat numele lui Victor Anestin. Pe cuprinsul orașului Bacău veți putea vizita și Complexul Muzeal Iulian Antonescu. Complexul a fost înființat în anul 1957, iar în anul 1959 număra deja 3 secții: istorie, științe ale naturii și artă. În prezent, în cadrul muzeului veți putea admira exponate din zona istoriei și a arheologiei, precum: artefacte din perioada paleolitică, neolitică, piese ce datează din epoca bronzului, artefacte din epoca fierului, unelte agricole și meșteșugărești din perioada dacică, precum și arme, podoabe și ceramică. În cadrul muzeului sunt expuse, de asemenea, și piese medievale din componența Curții Domnești și un important material numismatic reprezentat de  tezaure monetare dacice, romane și bizantine. Muzeul cuprinde și exponate ce ilustrează importanța istoriei locale, precum mai multe pahare ce au aparținut lui Mihail Sturdza și Alexandru Ioan Cuza, obiecte folosite în Războiul de Independență și Primul Război Mondial. În cadrul muzeului veți putea vizita și o secție referitoare la istoria literaturii, care cuprinde un număr de 9000 de volume. Secția de artă însumează operele unor iluștrii artiști din secolele XIX-XX, precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba și alții.

 

poza Bacău - un singur oraș, multiple posibilități de petrecere a timpului liber

   Turiștii pot vizita Insula de Agrement Bacău, care a fost inaugurată în data de 3 iulie 2020. Aceasta insulă artificială este amplasată pe un lac format de râul Bistrița. Insula a fost amenajată astfel încât, vizitatorii să se poată bucura de plajă, sporturi în aer liber și plimbări cu barca. De distracție vă puteți bucura și pe pista de karting Selena, una dintre cele mai competitive piste din Europa, oricine putând să se bucure de kart de agrement. După câteva ture, încărcate de adrenalină și viteză, nu veți mai dori să mai părăsiți pista.