Oferte Cazare - City Break Baile Felix, Crisana, Romania la hoteluri de 4* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Baile Felix la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Baile Felix ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Baile Felix dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Baile Felix ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

City Break Baile Felix la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Crisana din Romania.

In Baile Felix sunt 5 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Baile Felix

Filtre City Break Baile Felix la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Baile Felix pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Baile Felix pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Baile Felix de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Băile Felix - cea mai populară stațiune balneară de pe teritoriul României

   Pe lângă stațiunea balneară Băile Felix, din comuna Sânmartin fac parte și satele: Cihei, Sânmartin, Haieu, Rontau, Betfia, Cordau, dar și stațiunea balneară Băile 1 Mai. Pe teritoriul comunei funcționează mai multe unități de învățământ și lăcașuri de cult. Printre activitățile primordiale ale oamenilor din comună se situează turismul și comerțul. În comună există și numeroși meșteșugari, care dețin ateliere de prelucrare a lemnului și a pieii. De asemenea, există mai multe magazine, o farmacie, numeroase baruri și restaurante. În stațiunea Băile Felix funcționează un dispensar și o policlinică. Aceasta este cea mai mare stațiune balneară, care își desfășoară activitatea pe toată durata anului, fiind o destinație frecventată de către turiștii care vor să se relaxeze și să se bucure de tratamente balneare. Băile Felix este a doua destinație de pe teritoriul României, în ceea ce  privește locurile de cazare, pe primul loc situându-se litoralul românesc. Stațiunea balneară Băile Felix oferă în jur de 7000 de locuri de cazare și se bucură de o infrastructură modernă, la care se adaugă bazinele de înot, ștranduri în aer liber, ștranduri interioare. Printre unitățile de cazare recomandate de către noi se numără: Hotel Lotus Therm, Elite Resort Hotel (Oradea), Hotel Anthimos, Hotel International, Hotel President, Hotel Ami, Hotel Aqua –Băile 1 Mai, Hotel Monaco, Hotel Nicoleta, Hotel Nufărul, Hotel Poienița, Hotel Vital, Vila Etikette, Hotel Crișana, Hotel Muncel, Hotel Mureș, Hotel Someș și Hotel Padis.

poza Băile Felix - cea mai populară stațiune balneară de pe teritoriul României

  Băile Felix sunt renumite pentru tratarea numeroaselor afecțiuni, printre care: reumatismul, afecțiuni neurologice, ginecologice, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni ale sistemului endocrin și sistemului digestiv. În acest scop, stațiunea este dotată cu instalații utilizate în electroterapie, hidroterapie, aerosoli, împachetări cu parafină, masaje  și alte operațiuni de acest tip. Vizitatorii stațiunii se pot, de asemenea, bucura de băi la cadă, tratamente cu nămol cald și parafină, de bazine cu apă termală, instalații pentru elongații sub apă, saună și săli de gimnastică medicală. Temperatura apei termale de aici măsoară între 20-49 grade Celsius. Apele de aici sunt bogate în săruri minerale, fiind potrivite pentru tratamente sau cure. De asemenea, sunt oligometalice, bicarbonate, calcide și sodice, în timp ce, nămolul are proprietăți sapropelice, fiind bogat în sulfură de fier coloidală.

   Cel care a valorizat pentru prima dată potențialul balnear al acestei zone a fost călugărul Felix Helcher, de la Mănăstirea Klosterbruck, care administra și mănăstirea din Sânmartin, motiv pentru care stațiunea îi și poartă numele. Astfel, între anii 1711-1712, au fost puse bazele primelor așezăminte necesare tratamentelor, acestea fiind numite generic Baia lui Felix. Spre finalul secolului al XIX-lea a fost captat un nou izvor, cu o temperatură de 49 grade Celsius. În ceea ce privește descoperirea primelor izvoare termale din Băile Felix, cercetătorii nu au căzut de comun acord. Unii consideră că se știa despre existența acestora încă din jurul anului 1000, iar după părerea altora, acestea au fost descoperite abia în jurul anului 1200. Sunt însă și experți care consideră că izvoarele termale au fost descoperite mult mai târziu, în anul 1700. Unii specialiști consideră că Băile Felix erau menționate într-o Diplomă a Vaticanului, în document vorbindu-se despre existența unor izvoare cu apă termală, situate în apropiere de Cetatea Oradiei. Apoi, în anul 1731 apele au fost analizate pentru prima dată, iar în anul 1763, stațiunea este menționată în însemnările unui medic care dorea să construiască aici un bazin pentru băi. În anul 1771 au fost construite primele cabine pentru băi, urmând ca prima clădire să fie ridicată în perioada 1766-1772. Turismul balnear în această zonă a început să se dezvolte tot mai mult după anul 1885, când a fost efectuat primul foraj al izvorului principal.  În anul 1948, autoritățile comuniste au naționalizat teritoriul Mănăstirii Sânmartin, pe aceste terenuri fiind construite mai multe centre de agrement, inclusiv unul care era utilizat de membrii securității. 

poza Băile Felix - cea mai populară stațiune balneară de pe teritoriul României

Rezervația Naturală „Lacul cu Nuferi” din Băile Felix

   Stațiunea Băile Felix se bucură de un microclimat unic în România, datorat prezenței izvoarelor cu apă termală. Acest aspect a influențat și vegetația zonei, în stațiune întâlnindu-se specii rare de plante, precum Nufărul Alb, Nufărul Termal, Lotusul Sacru și Chiparosul de Baltă. Nuferii și broaștele țestoase, care sunt stăpânele lacului, vă vor oferi un spectacol inedit, de care vă va fi greu să vă dezlipiți. Vă sfătuim să nu uitați de aparatul de fotografiat, deoarece locul este foarte fotogenic.

Citeste mai mult.

Includeți în programul sejurului din stațiunea Băile Felix și vizitarea câtorva obiective turistice din Oradea

Turiștii care aleg să petreacă un sejur în stațiunea balneară Băile Felix, nu doar că se vor bucura de relaxare și  diferite tratamente, ci vor putea vizita și o serie de obiective turistice situate în apropierea stațiunii. Astfel, turiștii vor putea vizita orașul Oradea, situat la circa 9 kilometri de Băile Felix.

Citeste mai mult.

Optați pentru un sejur în stațiunea balneară Băile Felix și bucurați-vă de numeroasele facilități și servicii oferite de unitățile de cazare

Cea mai mare parte a turiștilor care aleg să petreacă un sejur în stațiunea balneară Băile Felix doresc să îmbine relaxarea cu diverse tipuri de tratamente, care să le amelioreze sau să le vindece complet anumite afecțiuni. Prin urmare, unitățile de cazare din stațiune sunt dotate cu baze de tratament, piscine exterioare și interioare cu apă termală și săli de fitness. Multe dintre unitățile de cazare din stațiune sunt dotate cu restaurante proprii, baruri și parcări private. 

Citeste mai mult.