Oferte Cazare - Munte Borsa, Maramures, Romania 🌄 2024

Cazare - Munte Borsa 2024

    Borșa este un oraș situat în partea de est a județului Maramureș, la baza Masivului Rodna. Orașul se întinde pe o suprafață de 424,12 kilometri pătrați și numără 27.611 locuitori. Istoricii nu s-au pus de acord cu priviri la prima atestare documentară a orașului. După unele opinii, orașul Borșa a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1353, când Borșa făcea parte din domeniul Cuhea al Bogdăneștilor. O altă variantă consideră că Borșa este atestată documentar pentru prima dată în anul 1365, când regele Ludovic i-a dăruit Borșa lui Balc, fiul lui Sas. Pe teritoriul Borșei, în anul 1717, maramureșenii conduși de Popa Lupu Șandor i-au înfrânt pe tătari. În timpul incursiunii, tătarii au ars biserica, urmând ca aceasta să fie refăcută, aceasta funcționând până la începutul secolului al XIX-lea. În anul 1895, în Borșa s-a construit un lăcaș de cult nou, din piatră, pe care îl puteți vizita și astăzi.  În anul 1774, Borșa era deja comună și parohie. 

Citeste mai mult

Munte Borsa 2024 face parte din regiunea Maramures din Romania.

In Borsa sunt 17 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, 14 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.

Filtre Munte Borsa 2024

Filtreaza hotelurile din Borsa pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Borsa, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Borșa - un micuț orășel din Maramureș, înconjurat de obiective turistice

   Cele mai dezvoltate ramuri industriale  din Borșa sunt mineritul și exploatările forestiere, la care se adaugă  dezvoltarea turismului montan. Stațiunea Borșa dispune de pârtii de schi, ale căror diferență de nivel este de 1000 metri și  trasee de schi de fond cu lungimi de 4-6 kilometri. Turiștii care doresc să viziteze stațiunea Borșa vor descoperi și două trambuline pentru sărituri de peste 800 de metri. Pârtia principală din stațiunea Borșa dispune de telescaun și teleschi, întinzându-se pe o lungime de 1920 metri și având o diferență de nivel de  497 metri. Pe durata sejurului în Borșa veți avea ocazia să vizitați și o multitudine de obiective turistice. Începem periplu printre atracțiile zonei cu Cascada Cailor, care se numără printre cele mai frumoase cascade de pe cuprinsul României. Cascada scaldă versantul nordic al Munților Rodnei și este situată la circa 30 de kilometri distanță de stațiunea Borșa. Cascada este cu adevărat spectaculoasă, mai cu seamă când debitul său este mare, astfel că mii de turiști din România și nu numai vin aici pentru a admira cea mai impresionantă cascadă din Carpați. Zăpada de pe crestele montane se topește și se strânge într-un circ glaciar, la aceasta adăugându-se apa de ploaie. Din circul glaciar apa se prăvălește și formează o cascadă în mai multe trepte, cu căderi succesive. Se crede că această cascadă a fost denumită astfel deoarece Muntele Piatra Rea avea pășuni întinse, iar localnicii își pășteau aici hergheliile. Din când în când, ursul ataca animalele, iar pentru că în spațiu întins șansele ursului erau destul de mici,  acesta prefera să atace caii deasupra prăpăstiilor unde astăzi curge cascada. Văzându-se încolțite, animalele nu aveau altă soluție decât să se arunce în hău.  Într-o noapte furtunoasă, ursul a atacat iarăși hergheliile, iar sărmanele animale, speriate de fulgere și de urs, au alergat direct spre prăpastie, 15 cai murind atunci. Începând de atunci locul se numește Cascada Cailor.

poza Borșa - un micuț orășel din Maramureș, înconjurat de obiective turistice

   Lacul Iezer este situat la 6 kilometri distanță față de stațiunea Borșa. Lacul glaciar este situat la o altitudine de 1786 metri altitudine și face parte din Rezervația Naturală Pietrosul Mare. Traseul până la lac durează în  jur de 4 ore. În timpul traseului veți trece pe lângă pensiunea și campingul Borșa, iar după un kilometru și jumătate veți descoperi Pensiunea Munții Rodnei, de unde trebuie să mergeți până la stațiunea meteorologică Iezer. Aici sunt zone de campare, astfel încât puteți să campați și să petreceți timp în natură.  Lacul Iezer se întinde pe o suprafață de 3450 metri pătrați, iar la o privire mai atentă veți observa că lacul are forma hărții României. Dacă vă plac traseele turistice, atunci vă recomandăm să urcați până la lacul Stiol. Traseul turistic debutează din zona pârtiei Culmea Runcu-Stiol. Puteți fie să luați telescaunul până sus, fie puteți urca de-a lungul pârtie, din vârful acesteia existând indicatoare către Lacul Stiol. Stiol este un lac glaciar, format prin topirea ghețarilor existenți între culmile munților. Va trebui să parcurgeți un drum prin pădure, până veți da peste o cascadă,  de aici trebuie să faceți la stânga și să urcați până la Poiana  Stiol, după alte câteva minute de mers veți ajunge la Saua Gargalau. Traseul se parcurge în circa 4 ora și jumătate, dificultatea sa fiind medie. 

poza Borșa - un micuț orășel din Maramureș, înconjurat de obiective turistice

   La circa 23 kilometri distanță de stațiunea Borșa se află Pasul Prislop, trecătoarea cea mai înaltă din Carpații Orientali, care face legătura între Depresiunea Maramureș și Valea Bistriței Aurii. În prima duminică de după Adormirea Maicii Domnului, în Pasul Prislop se organizează festivalul de folclor „Hora de la Prislop”. Evenimentul are o tradiție ce se întinde de-a lungul mai multor sute de ani, fiind atestat pentru prima dată în anul 1738. Începând cu anul 1848, evenimentul a fost interzis, fiind reluat abia în anul 1968, datorită eforturilor profesorului de istorie și folcloristului Nicoară Timiș. La baza trecătorii, turiștii vor putea vizita Muzeul Rădăcinilor, unde într-o casă veche vor putea vizita peste 100 de tipuri de rădăcini de arbori, care au forme dintre cele mai ciudate. Aici sunt expuse și diverse obiecte ce au aparținut soldaților căzuți în timpul luptelor din timpul Celor  Două Războaie Mondiale. În cadrul muzeului turiștii vor putea vizita și o colecție numismatică, exemplare de flori de mină, precum și ouă încondeiate în Maramureș și Bucovina. Turiștii vor putea vizita și Mănăstirea Prislop, precum și Cimitirul Eroilor Căzuți în Primul Război Mondial, sfințit în data de 21 iulie 2009. Turiștii în căutare de spiritualitate pot vizita și Mănăstirea Pietroasa. Mănăstirea este dispusă la poalele Pietrosului Rodnei, la o altitudine de 1000 metri. Peisajele și priveliștea sunt atât de spectaculoase încât imediat vă veți simți mai aproape de divinitate. Mănăstirea reprezintă un ultim popas înainte de ascensiunea pe culmile Pietrosului. Alte obiective turistice din zona orașului Borșa sunt Biserica de lemn Sfinții Arhangheli, Mănăstirea Sfântul Nicolae Baia și Schitul Vinisoru.

poza Borșa - un micuț orășel din Maramureș, înconjurat de obiective turistice


Cele mai apreciate hoteluri și pensiuni din Borșa

Borșa este un micuț orășel din Maramureș, care îi atrage pe turiști prin peisajele sale impresionante, prin istoria de circa 700 de ani și prin modul în care a știut să-și conserve tradițiile. Turiștii pot vizita obiectivele turistice din zonă, pot efectua drumeții, iar iarna pot schia pe pârtiile din zona Borșa și din zona Stiol. Pentru a petrece un sejur plăcut, turiștii nu au nevoie doar de obiective turistice și de activități care să le umple timpul, ci au nevoie și de unități de cazare confortabile și plăcute. Ținând cont de acest aspect, ne-am gândit că ar fi oportun să descriem pe scurt cele mai populare unități de cazare de pe cuprinsul orașului Borșa și din împrejurimi.

Citeste mai mult.