Oferte Cazare - Munte Bran, Transilvania, Romania la hoteluri de 4* stele 🌄 2025

Cazare - Munte Bran la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Bran ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Bran dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Bran ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Munte Bran la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Transilvania din Romania.

In Bran sunt 8 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Bran

Filtre Munte Bran la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Bran pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Bran pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Bran de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bran, o destinație de vacanță, unde istoria se împletește cu legenda

  În trecut, Bran era cunoscut sub numele de Bran-Poartă, toponimul venind din limba turcă și însemnând poartă. Cu toate acestea, între Bran și satul Poarta nu exista o legătură prea strânsă, cele două localități fiind despărțite de o pădure deasă de fag. În prezent, satul Poarta a fost integrat stațiunii Bran. Ordinul teutonic a fost cel care a pus bazele Branului, acesta începând, în prima parte a secolului al XIII-lea, construcția unui fort din lemn. Acesta a fost însă distrus de mongoli în 1242, iar Sigismund de Luxemburg, conducătorul Ungariei, a dispus în anul 1377 construirea unui castel de piatră. În acest timp, în apropierea fortăreței a început să ia naștere așezarea Bran. Castelul Bran avea un important rol strategic, protejând trecerea între Transilvania și Valahia, înconjurat pe de o parte de Masivul Piatra Craiului, iar pe cealaltă de Masivul Bucegi.

  Oamenii din această zonă au păstrat cu sfințenie vechile obiceiuri, artele populare, dintre care, olăritul, blănăritul sau încondeiatul ouălor sunt extrem de răspândite. De asemenea, în zonă sunt organizate an de an o serie de sărbători tradiționale, dintre care amintim: Nedeia, sărbătorirea întoarcerii oilor de la munte, organizată la sfârșitul lunii septembrie, și Măsuratul laptelui, o sărbătoare ce are loc în perioada 19-20 iulie. Majoritatea unităților de cazare din această zonă își bucură oaspeții cu plimbări cu căruța sau cu sania, în timpul iernii, degustări de preparate tradiționale sau de brânzeturi. Printre cele mai populare unități de cazare din această zonă se situează: Hotel Casa Nostalgia, Hotel Complex Wolf, Hotel Conacul Brătescu, Hotel Emire, Hotel Maridor, Pensiunea Cristal, Pensiunea Riffelt, Club Vila Bran, Hotel Casa din Bran, Hotel Casa Enescu, Hotel Hanu Bran, Hotel Select Holidays Villas, Hotel Wolf 1, Pensiunea Cerbul Carpatin, Pensiunea Gentiana, Vila Alisa și Vila Transylvanian. În apropierea Castelului Bran, turiștii vor putea vizita Muzeul Etnografic al satului Bran, care recreează un sat de munte, cu locuințele caracteristice, cu adăposturi pentru animale, vâltoare, gater pentru lemne și atelier de dărăcit lâna. Interiorul caselor este amenajat cu mobilier, unelte și straie țărănești specifice zonei Branului. Turiștii care aleg să petreacă un sejur în Bran vor putea vizita și orașul Brașov, situat la circa 29 de kilometri distanță.

poza Bran, o destinație de vacanță, unde istoria se împletește cu legenda

  Turiștii care aleg să petreacă un sejur în timpul iernii în Bran, se vor putea bucura și de un domeniu schiabil, situat la circa 2 kilometri distanță de Castelul BranPârtia Zănoaga se întinde pe o distanță de 650 de metri lungime și prezintă o diferență de nivel de 145 de metri. Pârtia este recomandată schiorilor începători și a celor aflați la nivel intermediar. Este important să amintim că pârtia este dotată cu instalație de teleschi, nocturnă și tunuri de zăpadă. De asemenea, turiștii vor avea la dispoziție un centru de închiriere echipamente sportive, închiriere ATV-uri și un centru de prim-ajutor, situat la baza pârtiei. Turiștii se pot bucura de zăpadă și pe cele două pârtii recent inaugurate. Ambele pârtii sunt dotate cu  instalație de transport pe cablu, însă Pârtia Bran 1 este destinată schiorilor începători, având o lungime de 700 de metri. În schimb, Pârtia Bran 2 prezintă un nivel mediu, măsoară tot 700 de metri, dar este dotată cu nocturnă. 

poza Bran, o destinație de vacanță, unde istoria se împletește cu legenda

Activități de petrecere a timpului liber în zona Bran

  Stațiunea Bran este o destinație de vacanță potrivită atât pentru persoanele care doresc să petreacă un sejur relaxant într-o zonă liniștită, în mijlocul naturii, cât și pentru cei care preferă sejururile relaxante, pe durata cărora să practice tot felul de activități.

Citeste mai mult.

Optați pentru un sejur în stațiunea Bran și lăsați-vă răsfățați de facilitățile și serviciile oferite de unitățile de cazare de aici

   Stațiunea Bran nu doar că beneficiază de peisaje spectaculoase, multiple facilități de agrement și o faimă care a depășit demult granițele României, ci, pe cuprinsul său, veți descoperi numeroase unități de cazare, care pun la dispoziția turiștilor o gamă variată de facilități, reușind astfel să le ofere turiștilor sejururi dintre cele mai plăcute

Citeste mai mult.

Castelul Bran - între mit și istorie

La sfârșitul secolului al XII-lea, cavalerii Ordinului Teuton, ordin religios înființat de cruciații germani în Palestina,  primesc Țara Bârsei de la regele Andrei al II-lea al Ungariei. Domnitorul ungar dorea stabilirea teutonilor în acea zonă, pentru ca aceștia să apere granița de sud-est a Transilvaniei de invaziile cumanilor și a pecenegilor.

Citeste mai mult.