Activități interesante de care vă puteți bucura în Cluj

    Clujul este un oraș încărcat de istorie și de obiective turistice, fiind totodată un oraș în continuă dezvoltare. Toate acestea îl situează în topul celor mai frumoase orașe ale României și le oferă locuitorilor săi, dar și turiștilor infinite posibilități de a-și petrece timpul liber. Turiștii care doresc să aibă o privire de ansamblu asupra orașului pot să urce în turnul Bisericii Sfântul Mihail, de unde se pot bucura de priveliști cu totul spectaculoase. Din păcate accesul în turn este posibil doar cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare. Clujul poate fi admirat și de pe Dealul Feleacului, situat la circa 9 kilometri de centrul orașului. Priveliștile sunt spectaculoase atât în timpul zilei, cât și noaptea. Dacă vă bucurați de un sejur în Cluj alături de persoana iubită, neapărat trebuie să vă ferecați iubirea și să prindeți un lacăt pe Podul Elisabeta. Podul traversează Canalul Someșului Mic, fiind situat în partea de est a Parcului Simion Bărnuțiu, astfel încât este imposibil să nu-l găsiți. Celor care iubesc tradițiile și iubesc să petreacă timp în natură le recomandăm numaidecât să viziteze Parcul Etnografic "Romulus Vuia". Vă recomandăm să vă luați ceva timp și să acordați importanță fiecărui detaliu. Parcul a fost inaugurat în data de 1 iunie 1929, fiind primul muzeu în aer liber de pe teritoriul României. 

 Transilvania Cluj Napoca poza

     Biserica Franciscană din Piața Muzeului trece foarte des neobservată de către turiști, însă cei care s-au încumetat să o viziteze au rămas impresionați. Lăcașul de cult se situează în topul celor mai vechi și mai impresionabile edificii de pe teritoriul Clujului. Biserica datează din secolul al XV-lea, are o arhitectură în stil gotic, fiind ridicată pe ruinele unei biserici ce data din secolele XII-XIII. Imediat ce veți păși în biserică veți da peste statuia Fecioarei Maria, protectoarea lăcașului de cult. Amvonul bisericii a fost realizat de către Johannes Nachtigall, aici fiind reprezentat Iisus Hristos și cei patru evangheliști. Turiștii nonconformiști pot vizita Cimitirul Central sau Cimitirul Hajongard, așa cum mai este acesta numit.  Trebuie precizat că acesta este în prezent monument istoric, cel mai vechi loc de veci de pe cuprinsul său datând de la finalul secolului al XVI-lea. Cimitirul are un aspect pitoresc, iar diversele monumente comemorative cu siguranță vă vor atrage atenția. 

 Transilvania Cluj Napoca poza

     Iubitorilor de animale le recomandăm să viziteze Vivariul din Cluj, aici putând admira 57 de specii diferite. Veți putea interacționa cu reptile, pești, micro mamifere și păsări, care trăiesc într-un mediu extrem de asemănător cu mediul lor natural. Interesant este și faptul că Vivariul oferă asistență medicală gratuită păsărilor și reptilelor accidentate sau bolnave. Un alt loc pe care trebuie neapărat să-l  vizitați este Grădina Botanică "Alexandru Borza". Aceasta se întinde pe o suprafață de 14 hectare și cuprinde 10.000 de categorii specifice de plante. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți petrece câteva ore relaxante în parcul central el orașului Cluj. Turiștilor pasionați de fenomene paranormale le recomandăm să viziteze Pădurea Hoia Baciu, un loc celebru datorită fenomenelor stranii ce au loc pe cuprinsul său. În anii 60 un tehnician militar a surprins pe cameră mai multe imagini cu OZN-uri. De asemenea, oamenii locului asociază pădurea cu apariții fantomatice, cei care se afundă în desiș par a fi cuprinși de sentimente de anxietate și cu sentimentul că sunt în permanență urmăriți. Se crede că acum zeci de ani în urmă, mulți țărani și-au pierdut viața aici, sufletele lor rămânând captive în interiorul pădurii. Vegetația parcă își propune să-i înspăimânteze și mai mult pe vizitatori, arborii având forme hidoase, ramurile și trunchiurile lor fiind carbonizate.  Oricât de curajoși ați fi, noi vă sfătuim ca mai bine să apelați la un tur organziat de echipa Hoia-Baciu Project. 

Atracții turistice Cluj: Stufărişurile de la Sic și Muzeul Dansului

Satul Sic este atestat documentar din anul 1291, iar din anul 1438, a fost divizat în trei zone: Felszeg, Forrószeg și Csipkeszeg. Fiecare dintre cele trei zone ale satului are specificul său.  Timp de mai bine de cinci secole, Sic a avut statul de oraș, deoarece pe cuprinsul său existau câteva mine de sare. Odată ce această resursă naturală a fost exploatată, Sic a devenit o simplă localitate. Sic a început să-și recapete din popularitate începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, când portul și tradițiile autohtone au fost popularizate atât în țară, cât și în străinătate

Citeste mai mult.

Locuri instagramabile din Cluj-Napoca

 Dacă plănuiți să explorați unul dintre orașele din Transilvania, puteți începe cu orașul Cluj-Napoca. Tot mai mulți tineri țin cont, atunci când vine vorba de călătorii, și de cât de fotogenică este destinația aleasă. Slavă Domnului, Cluj-Napoca nu duce lipsă de astfel de locații.  Ți se pare că de fiecare dată când deschizi Instagramul dai se fotografii extrem de reușite și ți-ai dori ca și fotografiile tale din vacanțe să arate la fel?

Citeste mai mult.

Vizitați Grădina Botanică din Cluj Napoca, una dintre cele mai frumoase grădini botanice din România

  Grădina Botanică "Alexandru Borza" din Cluj Napoca a fost fondată în anul 1872, inițial având o suprafață de 4,3 hectare. Ulterior, suprafața grădinii a crescut semnificativ, ajungând să măsoare 9, 6 hectare. În anul 1920, profesorul Alexandru Borza a gândit un proiect de reorganizare a grădinii botanice, proiectul concretizându-se între anii 1920-1930.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul orașului Cluj Napoca

Turiștii care plănuiesc o ședere de câteva zile în Cluj-Napoca, vor putea alege dintre unități de cazare situate între cinci și două stele, astfel încât, indiferent de buget, veți putea petrece câteva zile plăcute în unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania.  

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai populare și apreciate restaurante din Cluj Napoca

Clujul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Vestul României, orașul se bucură de o viață de noapte activă și de un număr impresionant de restaurante, astfel încât sigur veți găsi un loc în care să mâncați bine. Deoarece Clujul este un oraș cu un potențial turistic enorm, ne-am gândit că ar fi potrivit să întocmim o listă cu cele mai populare și mai apreciate restaurante de aici.

Citeste mai mult.