Oferte Cazare - City Break Crisana, Romania 🌆 2024

Cazare - City Break Crisana 2024

  Regiunea Crișana este situată în Nord-Vestul României, învecinându-se cu Maramureșul la Nord, Transilvania în Est, Banat în Sud și  Ungaria la Vest. După terminarea Primului Război Mondial, în timpul Conferinței de Pace de la Paris, s-a decis ca o partea a teritoriilor regiunii să revină României, urmând ca restul să intre în componența statului ungar. Prin urmare, partea românească a regiunii cuprinde județele: Bihor ( integral), mare parte a județului Arad și Sălaj, sudul județului Satu Mare și extremitatea nordică a județului Hunedoara. 

Citeste mai mult

Regiunea City Break Crisana 2024 face parte din Romania.

In regiunea Crisana sunt 89 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 18 hoteluri de 4 stele, 62 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele.

Filtre City Break Crisana 2024

Filtreaza hotelurile din Crisana pe baza numarului de stele:

In Oradea sunt 21 hoteluri, din car.
In Arad sunt 5 hoteluri, din car.
In Baile Felix sunt 55 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 37 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Crisana, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Regiunea Crișana - atracții și stațiuni

   Regiunea are o climă temperat-continentală, însă se observă și influențe dinspre Oceanul Atlantic, care fac ca aerul să fie ușor umed. Relieful este destul de diversificat, în partea de Est a regiunii predomină Munții Apuseni, cu formațiuni carstice precum văi, chei și peșteri, iar în partea vestică a Regiunii Crișana relieful pierde din altitudine, predominante fiind zonele de câmpie și pajiște. Regiunea este străbătută de mai multe râuri printre care: Crișul Repede, Crișul Negru și Barcăul. Pe cuprinsul regiunii există și câteva lacuri, cele mai reprezentative fiind lacul Petea, Cefea și Madaraș. Deoarece relieful este atât de variat și flora și fauna diferă de la o zonă la alta. Prin urmare, în zona de câmpie, vom întâlni vegetație specifică stepei și păioase, aici trăind hârciogul, iepurele, popândăul, potârnichea, prepelița și altele. În schimb, la o altitudine mai mare, reprezentative sunt pădurile de foioase, fag și gorun, aici viețuind mistrețul, viezurele, căprioara, lupul, vulpea și fazanul. În zona stațiunilor  Băile Felix și 1 Mai se întâlnesc nuferi.

   Cea mai importantă destinație turistică din Crișana este reprezentată de Stațiunea Băile Felix, care se bucură de o istorie îndelungată, aspecta datorat izvoarelor termale de pe teritoriul său. Există o legendă conform căreia, în jurul anului 1095, regele Ladislau, în timp ce călătorea prin aceste ținuturi, a descoperit aceste izvoare termale. Prima mărturie a acestor izvoare datează însă din anul 1221, din vremea Abației Hevius de Mango- Varadina, care a existat în acest loc până în vremea turcilor. Stațiunea Băile Felix este cea mai întinsă și mai bine dezvoltată stațiune balneară de pe teritoriul României, fiind renumită la nivel național și internațional.  Stațiunea este amplasată în Nord-Vestul țării, la o distanță de 9 kilometri de Oradea. Stațiunea era renumită încă din perioada modernă. Astfel, la Expoziția Universală de la Paris, din anul 1896, apele termale din această stațiune au câștigat Medalia de Aur și o diplomă de onoare. Pe lângă bazele de tratament, Stațiunea Băile Felix dispune și de numeroase mijloace de petrecere a timpului liber, printre acestea situându-se: piscine interioare și exterioare, ștranduri, terenuri de fotbal, de minigolf, numeroase magazine alimentare, farmacii, bancă și ATM. În sezonul estival, atmosfera este animată de programe de aquazumba, aquafitness, petreceri cu spumă și petreceri cu DJ. Pentru persoanele mai în vârstă, dar nu numai, sunt organizate petreceri tradiționale românești cu muzică folclorică. În pădurile de fag și stejar din jurul stațiunii se pot practica diverse sporturi și activități distractive, precum echitație, mountainbiking, trailrunning, paintball sau plimbări relaxante în mijlocul naturii.

  La circa 30 de minute distanță de Stațiunea Băile Felix veți descoperi Stațiunea 1 Mai. Această stațiune este frecventată, în special, de persoanele care suferă de afecțiuni reumatice, afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic, afecțiuni ginecologice și altele. Stațiunea 1 Mai dispune de baze de tratament și instalații, astfel încât vizitatorii să se poată bucura de băi cu apă termală, săli de gimnastică și ștranduri cu apă minerală. Stațiunile 1 Mai și Băile Felix sunt faimoase datorită prezenței unor specii de plante tropicale, precum lotusul termal, o plantă cu frunze rotunde, ce plutesc pe apă,  și flori alb-gălbui, destul de înalte și frumos parfumate. 

poza Sejur în Regiunea Crișana - atracții și stațiuni

 Cele mai dezvoltate sectoare economice ale Regiunii Crișana sunt reprezentate de agricultură, industrie și turism. Zona de câmpie este a doua zonă agricolă a României, pe primul loc situându-se Câmpia Română. Aici se cultivă cereale, furaje și diverse plante tehnice. În ceea ce privește industria, cea mai dezvoltată este ramura extractivă, prezentă, în special, în orașele mari: Oradea, Satul Mare și Zalău. Turismul s-a dezvoltat în jurul resurselor naturale, cea mai importantă fiind prezența apelor geotermale, cu ajutorul cărora s-au dezvoltat stațiunile Băile Felix, 1 Mai și Arad-Moneasa, cunoscută și ca Perla Munților Apuseni. În ceea ce privește turismul cultural, turiștii vor putea vizita cetatea Aradului, cetatea Șiria, cetatea Șoimoș, castelul Curtici, precum și diverse clădiri deosebite din punct din punct de vedere arhitectural și de importanță istorică și locală. O mare parte a turiștilor care aleg să viziteze regiunea Crișana sunt atrași de peșterile și parcurile din această zonă a României. Prin urmare, în Crișana veți putea vizita: Peștera Urșilor, Peștera Piatra Altarului, Peștera Altarului, Peștera Măgura, Peștera Meziad, Peștera Coliboaia, Parcul Național Munții Apuseni, stațiunile montane de la Boga și Stâna de Vale, Peștera cu picturi rupestre din Cuciulat, Grădina Zmeilor și altele. 

poza Sejur în Regiunea Crișana - atracții și stațiuni

Crișana- unități de cazare dotate cu piscină și SPA

Atunci când plănuiesc să petreacă un sejur odihnitor, turiștii își doresc să poată beneficia de facilități de agrement, precum piscină interioară, centru spa și alte asemenea. În cadrul hotelurilor din stațiunea Băile Felix, turiștii vor putea beneficia și de multiple tipuri de tratamente, astfel încât să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Citeste mai mult.