Oferte Cazare - City Break Crisana, Romania ­čîć 2023

Cazare - City Break Crisana 2023

┬á Regiunea Cri╚Öana este situat─â ├«n Nord-Vestul Rom├óniei, ├«nvecin├óndu-se cu Maramure╚Öul la Nord, Transilvania ├«n Est, Banat ├«n Sud ╚Öi┬á Ungaria la Vest. Dup─â terminarea Primului R─âzboi Mondial, ├«n timpul Conferin╚Ťei de Pace de la Paris, s-a decis ca o partea a teritoriilor regiunii s─â revin─â Rom├óniei, urm├ónd ca restul s─â intre ├«n componen╚Ťa statului ungar. Prin urmare, partea rom├óneasc─â a regiunii cuprinde jude╚Ťele: Bihor ( integral), mare parte a jude╚Ťului Arad ╚Öi S─âlaj, sudul jude╚Ťului Satu Mare ╚Öi extremitatea nordic─â a jude╚Ťului Hunedoara.┬á

Citeste mai mult

Regiunea City Break Crisana 2023 face parte din Romania.

In regiunea Crisana sunt 92 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 17 hoteluri de 4 stele, 66 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele.

Filtre City Break Crisana 2023

Filtreaza hotelurile din Crisana pe baza numarului de stele:

In Oradea sunt 21 hoteluri, din car.
In Arad sunt 5 hoteluri, din car.
In Baile Felix sunt 56 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 38 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Crisana, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur ├«n Regiunea Cri╚Öana - atrac╚Ťii ╚Öi sta╚Ťiuni

┬á ┬áRegiunea are o clim─â temperat-continental─â, ├«ns─â se observ─â ╚Öi influen╚Ťe dinspre Oceanul Atlantic, care fac ca aerul s─â fie u╚Öor umed. Relieful este destul de diversificat, ├«n partea de Est a regiunii predomin─â Mun╚Ťii Apuseni, cu forma╚Ťiuni carstice precum v─âi, chei ╚Öi pe╚Öteri, iar ├«n partea vestic─â a Regiunii Cri╚Öana relieful pierde din altitudine, predominante fiind zonele de c├ómpie ╚Öi paji╚Öte. Regiunea este str─âb─âtut─â de mai multe r├óuri printre care: Cri╚Öul Repede, Cri╚Öul Negru ╚Öi Barc─âul. Pe cuprinsul regiunii exist─â ╚Öi c├óteva lacuri, cele mai reprezentative fiind lacul Petea, Cefea ╚Öi Madara╚Ö. Deoarece relieful este at├ót de variat ╚Öi flora ╚Öi fauna difer─â de la o zon─â la alta. Prin urmare, ├«n zona de c├ómpie, vom ├«nt├ólni vegeta╚Ťie specific─â stepei ╚Öi p─âioase, aici tr─âind h├órciogul,┬áiepurele, pop├ónd─âul, pot├órnichea, prepeli╚Ťa ╚Öi altele. ├Än schimb, la o altitudine mai mare, reprezentative sunt p─âdurile de foioase, fag ╚Öi gorun, aici vie╚Ťuind mistre╚Ťul, viezurele, c─âprioara, lupul, vulpea ╚Öi fazanul. ├Än zona sta╚Ťiunilor ┬áB─âile Felix ╚Öi 1 Mai se ├«nt├ólnesc nuferi.

┬á ┬áCea mai important─â destina╚Ťie turistic─â din Cri╚Öana este reprezentat─â de Sta╚Ťiunea B─âile Felix, care se bucur─â de o istorie ├«ndelungat─â, aspecta datorat izvoarelor termale de pe teritoriul s─âu. Exist─â o legend─â conform c─âreia, ├«n jurul anului 1095, regele Ladislau, ├«n timp ce c─âl─âtorea prin aceste ╚Ťinuturi, a descoperit aceste izvoare termale. Prima m─ârturie a acestor izvoare dateaz─â ├«ns─â din anul 1221, din vremea Aba╚Ťiei Hevius de Mango- Varadina, care a existat ├«n acest loc p├ón─â ├«n vremea turcilor. Sta╚Ťiunea B─âile Felix este cea mai ├«ntins─â ╚Öi mai bine dezvoltat─â sta╚Ťiune balnear─â de pe teritoriul Rom├óniei, fiind renumit─â la nivel na╚Ťional ╚Öi interna╚Ťional.┬á Sta╚Ťiunea este amplasat─â ├«n Nord-Vestul ╚Ť─ârii, la o distan╚Ť─â de 9 kilometri de Oradea. Sta╚Ťiunea era renumit─â ├«nc─â din perioada modern─â. Astfel, la Expozi╚Ťia Universal─â de la Paris, din anul 1896, apele termale din aceast─â sta╚Ťiune au c├ó╚Ötigat Medalia de Aur ╚Öi o diplom─â de onoare. Pe l├óng─â bazele de tratament, Sta╚Ťiunea B─âile Felix dispune ╚Öi de numeroase mijloace de petrecere a timpului liber, printre acestea situ├óndu-se: piscine interioare ╚Öi exterioare, ╚Ötranduri, terenuri de fotbal, de minigolf, numeroase magazine alimentare, farmacii, banc─â ╚Öi ATM. ├Än sezonul estival, atmosfera este animat─â de programe de aquazumba, aquafitness, petreceri cu spum─â ╚Öi petreceri cu DJ. Pentru persoanele mai ├«n v├órst─â, dar nu numai, sunt organizate petreceri tradi╚Ťionale rom├óne╚Öti cu muzic─â folcloric─â. ├Än p─âdurile de fag ╚Öi stejar din jurul sta╚Ťiunii se pot practica diverse sporturi ╚Öi activit─â╚Ťi distractive, precum echita╚Ťie, mountainbiking, trailrunning, paintball sau plimb─âri relaxante ├«n mijlocul naturii.

┬á La circa 30 de minute distan╚Ť─â de Sta╚Ťiunea B─âile Felix ve╚Ťi descoperi Sta╚Ťiunea 1 Mai. Aceast─â sta╚Ťiune este frecventat─â, ├«n special, de persoanele care sufer─â de afec╚Ťiuni reumatice, afec╚Ťiuni ale sistemului nervos central ╚Öi periferic, afec╚Ťiuni ginecologice ╚Öi altele. Sta╚Ťiunea 1 Mai dispune de baze de tratament ╚Öi instala╚Ťii, astfel ├«nc├ót vizitatorii s─â se poat─â bucura de b─âi cu ap─â termal─â, s─âli de gimnastic─â ╚Öi ╚Ötranduri cu ap─â mineral─â. Sta╚Ťiunile 1 Mai ╚Öi B─âile Felix sunt faimoase datorit─â prezen╚Ťei unor specii de plante tropicale, precum lotusul termal, o plant─â cu frunze rotunde, ce plutesc pe ap─â, ┬á╚Öi flori alb-g─âlbui, destul de ├«nalte ╚Öi frumos parfumate.┬á

poza Sejur ├«n Regiunea Cri╚Öana - atrac╚Ťii ╚Öi sta╚Ťiuni

┬áCele mai dezvoltate sectoare economice ale Regiunii Cri╚Öana sunt reprezentate de agricultur─â, industrie ╚Öi turism. Zona de c├ómpie este a doua zon─â agricol─â a Rom├óniei, pe primul loc situ├óndu-se C├ómpia Rom├ón─â. Aici se cultiv─â cereale, furaje ╚Öi diverse plante tehnice. ├Än ceea ce prive╚Öte industria, cea mai dezvoltat─â este ramura extractiv─â, prezent─â, ├«n special, ├«n ora╚Öele mari: Oradea, Satul Mare ╚Öi Zal─âu. Turismul s-a dezvoltat ├«n jurul resurselor naturale, cea mai important─â fiind prezen╚Ťa apelor geotermale, cu ajutorul c─ârora s-au dezvoltat sta╚Ťiunile B─âile Felix, 1 Mai ╚Öi Arad-Moneasa, cunoscut─â ╚Öi ca Perla Mun╚Ťilor Apuseni. ├Än ceea ce prive╚Öte turismul cultural, turi╚Ötii vor putea vizita cetatea Aradului, cetatea ╚śiria, cetatea ╚śoimo╚Ö, castelul Curtici, precum ╚Öi diverse cl─âdiri deosebite din punct din punct de vedere arhitectural ╚Öi de importan╚Ť─â istoric─â ╚Öi local─â. O mare parte a turi╚Ötilor care aleg s─â viziteze regiunea Cri╚Öana sunt atra╚Öi de pe╚Öterile ╚Öi parcurile din aceast─â zon─â a Rom├óniei. Prin urmare, ├«n Cri╚Öana ve╚Ťi putea vizita: Pe╚Ötera Ur╚Öilor, Pe╚Ötera Piatra Altarului, Pe╚Ötera Altarului, Pe╚Ötera M─âgura, Pe╚Ötera Meziad, Pe╚Ötera Coliboaia, Parcul Na╚Ťional Mun╚Ťii Apuseni, sta╚Ťiunile montane de la Boga ╚Öi St├óna de Vale, Pe╚Ötera cu picturi rupestre din Cuciulat, Gr─âdina Zmeilor ╚Öi altele.┬á

poza Sejur ├«n Regiunea Cri╚Öana - atrac╚Ťii ╚Öi sta╚Ťiuni

Cri╚Öana- unit─â╚Ťi de cazare dotate cu piscin─â ╚Öi SPA

Atunci c├ónd pl─ânuiesc s─â petreac─â un sejur odihnitor, turi╚Ötii ├«╚Öi doresc s─â poat─â beneficia de facilit─â╚Ťi de agrement, precum piscin─â interioar─â, centru spa ╚Öi alte asemenea. ├Än cadrul hotelurilor din sta╚Ťiunea B─âile Felix, turi╚Ötii vor putea beneficia ╚Öi de multiple tipuri de tratamente, astfel ├«nc├ót s─â-╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â starea de s─ân─âtate.

Citeste mai mult.