Oferte Cazare - City Break Curtea De Arges, Muntenia, Romania 🌆 2024

Cazare - City Break Curtea De Arges 2024

    Județul Argeș, deși nu este o destinație prea populară, este un loc unde veți descoperi câteva obiective turistice, care vă vor face să vă doriți să reveniți pe aceste meleaguri. Noi ne-am propus să începem periplu în Curtea de Argeș cu Mănăstirea Curtea de Argeș , unul dintre cele mai vizitate lăcașuri de cult de pe teritoriul României. Mănăstirea a fost ctitorită de către Vlad Dracul, fiind sfințită în data de 15 august 1439. Lăcașul de cult a avut parte de un destin potrivnic, astfel, în anii 1444 și 1446 au avut loc două cutremure, care i-au provocat mari distrugeri. Vlad Dracul a fost ucis și nu a mai reușit să reconstruiască lăcașul de cult. De sarcina aceasta se va achita Neagoe Basarab, reconstrucția bisericii debutând în anul 1514. În tinerețe, domnitorul Țării Românești fusese însărcinat de către sultanul Baiazid al II-lea să ridice o moschee, constructorul șef fiind un armean, pe nume Manoli din Niasia. 

Citeste mai mult

City Break Curtea De Arges 2024 face parte din regiunea Muntenia din Romania.

Filtre City Break Curtea De Arges 2024

Filtreaza hotelurile din Curtea De Arges pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Curtea De Arges, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un sejur interesant în Curtea de Argeș

   Manoli s-a ocupat și de construcția Mănăstirii Curtea de Argeș, astfel se explică și influențele armene și georgiene din arhitectura lăcașului de cult. În construcția mănăstirii s-a folosit calcar de Albești și marmură grecească. Mănăstirea a fost restaurată în timpul domnitorului Carol I, de restaurarea sa ocupându-se arhitectul francez André Lacomte du Noüy. În aceeași perioadă, în curtea mănăstiri a fost ridicat și palatul regal, unde a locuit regina Elisabeta, după moartea regelui Carol. În cadrul acestui mănăstirii își dorm somnul de veci membrii dinastiei de Hohenzollern. 

  Un alt lăcaș de cult impresionat de pe teritoriul județului Argeș este reprezentat de Mănăstirea Corbii de Piatră, din satul Jgheaburi. Mănăstirea datează din secolul al XIV-lea, biserica mănăstirii fiind săpată în stâncă, la fel fiind săpate și trapeza, sala de mese a mănăstirii și un spațiu despre care se crede că ar fi fost folosit de Neagoe Basarab pe post de tribunal în aer liber. În timpul slujbei de Înviere din anul 1897, peretele vestic al naosului s-a surpat, credincioșii apelând apoi la niște meșteri italieni pentru a reface zidul. Ansamblul mănăstiresc impresionează nu doar prin amplasarea și arhitectura sa, ci și datorită picturii, care se crede că este de factură bizantină, datând din secolul al XIV-lea. Inițial biserica număra două altare, ceea ce i-a făcut pe mulți să afirme că unul dintre ele ar fi fost catolic, faptul însă nu se poate dovedi. În schimb, cercetătorii consideră că biserica a fost construită după modelul bisericilor-sală din Cappadocia, atât de răspândite în spațiul bizantin, în secolul al X-lea. Începând cu anul 2003, biserica a fost redeschisă, astfel că veți putea lua parte și la slujbă.

poza Bucurați-vă de un sejur interesant în Curtea de Argeș
 

  Dacă veți vizita Cetatea Poenari, vă veți putea bucura de priveliști senzaționale asupra Cheilor Argeșului, Barajului Vidraru și Munților Făgăraș. Pentru a ajunge la cetate va trebuie să urcați nu mai puțin de 1480 de trepte, dar veți simți pe propria piele că efortul a meritat. Cetatea a fost ridicată în timpul domniei lui Negru Vodă. Inițial prevedea un singur turn, însă în timpul lui Vlad Țepeș aceasta a fost mărită, având scop de refugiu și observație. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a domnitorului Vlad Țepeș, există și o legendă conform căreia Țepeș s-ar fi refugiat aici, scăpând de turci printr-un truc extrem de inteligent: și-a potcovit caii invers. Odată aflați în zonă vă veți putea bucura și de peisajele minunate pe care vi le oferă Transfăgărășanul (DN7C). Nu cred că mai trebuie să menționăm faptul că Transfăgărășanul se numără printre cele mai spectaculoase șosele din România. Drumul străbate Munții Făgăraș, care fac legătura între cele două provincii istorice ale României: Transilvania și Muntenia. Transfăgărășeanul se întinde pe o lungime de 151 kilometri, porțiunea de 90 de kilometri dintre barajul Vidrarul și Cârțișoara, fiind construită de armata română întra anii 1970-1974. Cel mai înalt punct al șoselei este la Bâlea Lac, unde se înregistrează o altitudine de 2034 de metri.  

   Barajul Vidrarul este o altă atracție a județului Argeș. Lacul de acumulare Vidraru a fost construit în anul 1965 și se întinde pe o suprafață de 893 hectare. Scopul barajului Vidrarul era acela de a aduna apele râurilor Buda și Capra, pentru a preveni inundațiile. Apa strânsă astfel era utilizată în producerea de energie electrică. 

poza Bucurați-vă de un sejur interesant în Curtea de Argeș
 

  La o distanță de circa 50 de kilometri de Curtea de Argeș veți putea vizita Muzeul Golești. Conacul a aparținut familiei Golescu, una dintre cele mai importante și influente familii, din perioada modernă, din Muntenia. Domeniul se întinde pe o suprafață de 14 hectare și este cea mai veche locuință fortificată de pe teritoriul Țării Românești. Aici veți putea vizita și prima școală cu predare gratuită în limba română și anume Școala Slobodă Obștească. La Conacul Golești și-a petrecut Tudor Vladimirescu ultimele zile de libertate, iar principele Carol I, și-a petrecut aici prima noapte în România. Ajunși în Argeș ar fi păcat să ratați Cascada Văii Rele de la Nucșoara. Deși nu este prea populară, Cascada din Valea Rea este una dintre cele mai impresionante, în special, primăvara când debitul este mai ridicat. 

 Celor care doresc să petreacă mai mult timp în aer liber le recomandăm să viziteze și Munții Iezer-Păpușa. Aici veți putea să vă bucurați de peisaje senzaționale și aer deosebit de curat. De pe platoul din Munții Iezer-Păpușa se pot admira Munții Piatra Craiului, Munții Bucegi și Munții Făgăraș. 

poza Bucurați-vă de un sejur interesant în Curtea de Argeș