Oferte Cazare - Muntenia, Romania 2021

Câteva motive pentru a vizita Regiunea Muntenia

    Denumirea „Muntenia” este precizată pentru prima dată în cronicile primilor domni moldoveni, prin „Muntenia” înțelegându-se întregul teritoriu al Țării Românești. Această stare de fapt a persistat până în secolul al XVIII-lea, apoi Oltenia începe să fie percepută ca o regiune de sine stătătoare.  Alături de Oltenia, Muntenia forma, în Evul Mediu, Principatul Țării Românești. Pe durata mai multor secole capitala Țării Românești a fost situată în Muntenia, excepție face doar perioada 1770-1771, când capitala a fost situată la Craiova. Muntenia a fost locuită din cele mai vechi timpuri, în antichitate fiind locuită de triburi de geți. Apoi, Muntenia a fost parte componentă a regatului dac condus de Burebista. După ce l-a înfrânt pe Decebal, Traian a trimis trupe în Muntenia pentru a pacifica regiunea. Cu toate acestea, teritoriul Munteniei nu a devenit parte a Imperiului Roman, ci doar o zonă de influență. Muntenia și Dobrogea au constituit culoare de trecere ale popoarelor migratoare, trecerea goților și bulgarilor influențând dezvoltarea acestor zone. Mai  apoi, Muntenia a fost străbătută de invaziile cumane și tătare. Toate aceste invazii au făcut ca populația regiunii să se dezvolte destul de greu. La începutul secolului al XII-lea, în cronicile bizantine, populația zonei era considerată un amestec al urmașilor triburilor geto-dace, care au fost în contact permanent cu civilizația romană, cu vlahii sud-dunăreni și cu slavii.

poza Câteva motive pentru a vizita Regiunea Muntenia

   Regiunea este înțesată de obiective turistice, atât naturale, cât și istorice și religioase. În zona Buzăului veți putea admira peisaje montane pitorești, printre cele mai populare atracții turistice situându-se: Munții Siriului, Lacul Vulturilor, Vulcanii Noroioși și Focurile Vii, un fenomen unic în Europa. În cazul în care doriți să vă bucurați de relaxare și cure cu apă sărată, vă  recomandăm să vă îndreptați către Sărata-Monteoru. Iubitorii de istorie vor fi cu siguranță încântați să viziteze așezămintele rupestre de la Aluniș. În zona Buzăului sunt situate și câteva monumente religioase și culturale, precum: Mănăstirea Râmnicu-Sărat, Biserica Episcopiei și Palatul Comunal din Buzău. Iubitorii naturii vor fi încântați să exploreze Valea Ialomiței, acestea impresionând prin relieful carstic și glaciar. Astfel, turiștii vor putea admira Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului, Cheile și Peștera Ialomiței, Cascada Obârșia Ialomiței, Peștera Ursului, Peștera Mică. În zona montană a Argeșului și Muscelului veți descoperi numeroase monumente de importanță deosebită pentru cultura și istoria României. Printre cele mai reprezentative se numără: Mausoleul Mateiaș din Câmpulung Muscel, Cetatea Poienari, Mănăstirea Curtea de Argeș. Iubitorii muntelui pot parcurge traseele din Munții Făgăraș sau pot parcurge Transfăgărășanul cu mașina. Pe durata sejurului în Muntenia vă recomandăm să nu ratați o degustare a faimoaselor vinuri din podgoriile Dealurile Buzăului, Dealului Mare, Ștefănești-Argeș sau Sâmburești. În zona de câmpie a Munteniei veți putea vizita câteva clădire și monumente cu valoare istorică, printre care: Muzeul Țăranului Român, Conacul Drăgănescu și Conacul Casa de Piatră de la Herești. Pe lângă acestea, veți putea admira și o multitudine de lăcașuri de cult vechi de sute de ani, care se bucură de arhitecturi deosebite.  În Slobozia puteți vizita Muzeul Agriculturii, iar în stațiunea balneoclimaterică Amara vă puteți bucura de cure cu nămol sapropelic. 

poza Câteva motive pentru a vizita Regiunea Muntenia

Pitești - atracții turistice și unități de cazare

 Orașul Pitești este o alternativă pentru cei care preferă să descopere orașe mai puțin aglomerate, care oferă numeroase locuri interesante. De asemenea, în apropierea orașul Pitești puteți vizita o serie de obiective turistice extrem de interesante, printre aceste situându-se: Ansamblul Palatului Brâncovenesc din Potlogi, Muzeul Național Brătianu - Vila Florica, Mănăstirea Vieroși, Mănăstirea Cobia, Memorialul Victimelor Comunismului și a Rezistenței de la Sighet și altele.

Citeste mai mult.

Facilități oferite de cele mai populare unități de cazare din Pitești

  Orașul Pitești este unul dintre cele mai industrializate orașe ale țării noastre, însă se bucură și de nenumărate obiective turistice, turiștii putând admira Galeria de Artă din Pitești, Grădina Zoologică, Muzeul Județean Argeș, Teatrul Alexandru Davila și altele. Astfel, dacă ați ales să petreceți câteva zile în Pitești, veți putea vizita atracțiile acestuia și veți putea alege dintr-o gamă variată de  unități de cazare. 

Citeste mai mult.

Câteva muzee pe care le puteți vizita în timpul sejurului în Ploiești

În timpul sejurului în Ploiești, turiștii vor putea vizita numeroase obiective turistice, orașul bucurându-se de prezența unui număr mare de muzee. Aici, veți putea vizita Muzeul Petrolului, singurul muzeu de acest gen din România, precum și Muzeul Ceasului, care se aseamănă ca importanță și specific cu muzeele similare din Europa, cum sunt Le Chaux-de-Fonds, din Elveția, și Besancon, din Franța. 

Citeste mai mult.

Orașul Ploiești - Capitala Aurului Negru

Orașul Ploiești este amplasat la 60 de kilometri de București, fiind municipiul județului Prahova. Ploieștiul este situat în centrul Munteniei, se întinde pe o suprafață de circa 60 de km2, învecinându-se cu comunele Blejoi, Târgșoru Vechi, Bărcănești, Brazi și Bucov. Ploieștiul este așezat în partea central-nordică a Câmpiei Române, altitudinea medie fiind de 150 de metri.

Citeste mai mult.

Facilități și servicii oferite de hotelurile din Ploiești

Pentru persoanele care plănuiesc o călătorie în Ploiești, ne-am gândit să prezentăm pe scurt facilitățile de care dispun unitățile de cazare din acest oraș. Astfel, fie că ați ales să petreceți un sejur în acest oraș, fie că vă deplasați în interes de serviciu, să puteți alege hotelul care să vi se potrivească perfect.

Citeste mai mult.

Regiunea Munteniei - Unități de cazare care dispun de piscină interioară și centre Spa

Hotelurile cu piscină interioară sunt întotdeauna o alegere potrivită atât pentru cei care doresc să se bucure de un sejur relaxant, cât și pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. Dacă pe timpul verii cu toții luăm cu asalt piscinele exterioare, în restul anotimpurilor piscinele interioare și centrele Spa sunt modalități excelente de relaxare.

Citeste mai mult.