Oferte Cazare - City Break Marginimea Sibiului, Romania ­čîć 2023

Cazare - City Break Marginimea Sibiului 2023

M─ârginimea Sibiului este destina╚Ťia ideal─â pentru turi╚Ötii care viseaz─â la vacan╚Ťele de alt─âdat─â petrecute la bunici. Peste M─ârginimea Sibiului trecerea timpului ╚Öi modernitatea pare c─â nu ╚Öi-a pus amprenta. ├Än satele din aceast─â zon─â, ├«nc─â ve╚Ťi mai vedea vite ce sunt conduse la p─â╚Öune, c─âru╚Ťe, c├ómpuri muncite cu unelte tradi╚Ťionale ╚Öi paji╚Öti ├«nflorite. Pe uli╚Ťele satelor din M─ârginimea Sibiului ├«nc─â ve╚Ťi mai vedea copii care prefer─â s─â se joace ├«n loc s─â stea cu telefoanele ├«n m├ón─â. Regiunea M─ârginimea Sibiului are ├«n componen╚Ťa sa 18 localit─â╚Ťi ╚Öi anume: Boi╚Ťa, F├ónt├ónele, Gale╚Ö, Gura R├óului, Jina, Orlat, Pod, Poplaca, Poiana Sibiului, R─â╚Öinari, R├óu Sadului, Rod, Sadu, S─âli╚Öte, Sibiel, T─âlm─âcel, Vale ╚Öi Tili╚Öca. Aceste localit─â╚Ťi sunt situate la poalele Mun╚Ťilor Lotru ╚Öi Cindrel.

Citeste mai mult

Regiunea City Break Marginimea Sibiului 2023 face parte din Romania.

In regiunea Marginimea Sibiului sunt 122 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 30 de hoteluri de 4 stele, 81 de hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele.

Filtre City Break Marginimea Sibiului 2023

Filtreaza hotelurile din Marginimea Sibiului pe baza numarului de stele:

In Sibiu sunt 104 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 23 de hoteluri de 4 stele, 72 de hoteluri de 3 stele, 6 hoteluri de 2 stele.
In Deva sunt 8 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele.
In Gura Raului sunt 2 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, un hotel de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Marginimea Sibiului, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Redescoperi╚Ťi farmecul vie╚Ťii de alt─âdat─â ├«n timpul unui sejur ├«n M─ârginimea Sibiului

     M─ârginimea Sibiului este o zon─â ├«nc─ârcat─â de istorie, fiind locuit─â ├«nc─â din cele mai vechi timpuri, ├«nc├ót exist─â legende care vorbesc c─â ├«n urm─â cu mii de ani aici ar fi tr─âit uria╚Öi cum mai exist─â ast─âzi doar ├«n basme. ├Än secolele XIV-XV, locuitorii din M─ârginimea Sibiului s-au confruntat cu presiuni din partea coloni╚Ötilor sa╚Öi ╚Öi din partea regilor Ungariei, fapt ce i-a determinat s─â se refugieze ├«n mun╚Ťi, unde s-au ├«ndeletnicit cu p─âstoritul. Transhuman╚Ťa, iernatul oilor ├«n sat ╚Öi plecarea cu ele la p─â╚Öunat la ├«nceputul prim─âverii, a devenit parte integrant─â a vie╚Ťii locuitorilor din M─ârginimea Sibiului. Acest fenomen a f─âcut ca multe drumuri din M─ârginimea Sibiului s─â fie cunoscute ca drumurile oilor. De╚Öi au trecut sute de ani de atunci, aceast─â ocupa╚Ťie este ├«nc─â foarte des ├«nt├ólnit─â ├«n aceast─â zon─â a Rom├óniei, ├«nc├ót o s─â fie imposibil s─â nu da╚Ťi peste o turm─â de oi.

    Locuitorii din M─ârginimea Sibiului p─âstreaz─â cu sfin╚Ťenie datinile ╚Öi obiceiurile, ├«n zon─â exist├ónd numero╚Öi me╚Öte╚Öugari, care duc mai departe tradi╚Ťiile. Oamenii din localit─â╚Ťile din M─ârginimea Sibiului ├«╚Öi c├ó╚Ötig─â existen╚Ťa activ├ónd ├«n diverse sectoare economice, ocup├óndu-se cu cre╚Öterea animalelor, agricultur─â, practicarea me╚Öte╚Öugurilor, ├«n special al ol─âritului. Localnicii din zon─â poart─â ├«nc─â portul popular, brodat ├«n alb ╚Öi negru, pe care ├«l ├«mbrac─â, mai cu seam─â, ├«n zilele de s─ârb─âtoare. Ocup├óndu-se cu oieritul, m─ârgineni s-au specializat ├«n prelucrarea pieilor ╚Öi a l├ónii, astfel fructific├ónd tot ce s-a putut de la bl├ónde mamifere pe care le ├«ngrijeau cu at├óta drag.

poza Redescoperi╚Ťi farmecul vie╚Ťii de alt─âdat─â ├«n timpul unui sejur ├«n M─ârginimea Sibiului

   M─ârginimea Sibiului nu este doar o zon─â ├«nc─ârcat─â de tradi╚Ťii, ci o zon─â cu peisaje care v─â vor ├«nc├ónta privirile ╚Öi cu atrac╚Ťii turistice pe care se merit─â s─â le vizita╚Ťi m─âcar o dat─â ├«n via╚Ť─â. Astfel, ├«n timpul sejurului petrecut aici ve╚Ťi avea ocazia de a vizita bisericu╚Ťe de lemn cu sute de ani vechime, muzee dintre cele mai interesante ╚Öi case memoriale. ├Än una din zilele petrecute ├«n M─ârginimea Sibiului, pute╚Ťi trece pragul Muzeului de icoane pe sticl─â Pr. Zosim Oancea din Sibiel, unde ve╚Ťi putea admira o colec╚Ťie impresionant─â de icoane pe sticl─â. Tehnica a c─âp─âtat popularitate ├«n Transilvania dup─â anul 1699, c├ónd regiunea a fost anexat─â de c─âtre Imperiul Habsburgic. Cele mai multe icoane au fost pictate ├«ntre anii 1750-1800, tehnica pict─ârii icoanelor pe acest material sting├óndu-se ├«n perioada interbelic─â. Ideea ├«nfiin╚Ť─ârii unui astfel de muzeu i-a apar╚Ťinut preotului Zosim Oancea, iar construc╚Ťia muzeului a ├«nceput ├«n anul 1969. ├Än prezent, ├«n cadrul muzeului sunt expuse peste 600 de icoane. Muzeul S─âtesc R─â╚Öinari cuprinde ├«n colec╚Ťiile sale piese de ceramic─â cu sute de ani vechime, mobilier pictat manual ╚Öi alte obiecte utilizate ├«n via╚Ťa cotidian─â a locuitorilor de alt─âdat─â din M─ârginimea Sibiului. Muzeul a fost ├«nfiin╚Ťat ├«n anul 1952 ╚Öi func╚Ťioneaz─â ├«n casa lui Constantin Barcianu. ├Än satul Gale╚Ö turi╚Ötii vor descoperi un muzeu ce p─âstreaz─â o impresionat─â colec╚Ťie de costume populare din zona M─ârginimii Sibiului. Un alt muzeu pe care ├«l pute╚Ťi include pe lista dumneavoastr─â este Muzeul Parohiei Ortodoxe din S─âli╚Öte. ├Än cadrul acestui muzeu sunt expuse diverse obiecte utilizate la celebrarea serviciului divin ╚Öi c─âr╚Ťi de cult. M─ârginimea Sibiului este o destina╚Ťie tot mai popular─â ├«n r├óndul amatorilor de turism rural. Hotelierii au ╚Ťinut cont de dorin╚Ťele turi╚Ötilor ╚Öi au construit ├«n zon─â numeroase pensiuni, astfel ├«nc├ót vizitatorii s─â poat─â s─â se bucure de ospitalitatea locuitorilor din satele de aici, de natur─â ╚Öi de tradi╚Ťiile at├ót de bine conservate.

poza Redescoperi╚Ťi farmecul vie╚Ťii de alt─âdat─â ├«n timpul unui sejur ├«n M─ârginimea Sibiului