Pe durata sejurului în Sinaia veți fi cu siguranță încântați de peisajele impresionante și de activitățile relaxante pe care le puteți desfășura. Escapade Adventure Park este un loc distractiv atât pentru adulți, cât și pentru copii, prin urmare, este o locație nemaipomenită pentru cei care își petrec sejurul în familie. Parcul de distracții vă pune la dispoziție numeroase activități outdoor, extrem de interesante și care vă vor ajuta să vă dezvoltați abilități precum: concentrarea, orientarea și menţinerea echilibrului. Aveți oportunitatea de a alege dintre: Copacul Maimuțelor; Jeep Safari- Self Driving; Paint Ball; Tir cu Arcul; Trasure Hunt; Tiroliană; Trasee de Cățărare; Traseu Militar; Peretele Escaladă și altele. Acestea vor constitui, cu siguranță, o metodă bună de-a vă petrece timpul și vă vor pune sângele în mișcare, umplându-vă de energie pozitivă. Parcul este dispus în Cartierul Cumpătu din Sinaia, în apropiere de Hotelul Piatra Șoimului. Parcul este potrivit pentru familiile cu copii mai mari sau pentru adolescenţi, pentru aceştia fiind organizate şi diverse tabere. Credem că e imposibil să vizitați stațiunea Sinaia fără a face un popas la Castelul Peleș. Acesta este emblema orașului, cel mai important obiectiv turistic al Sinaiei, dar și una dintre cele mai impresionante monumente arhitectonice de pe teritoriul României. Bazele acestui castel au fost puse în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind gândit și utilizat drept reședință de vară a monarhiei românești. Cea ce-i impresionează pe vizitatori este arhitectura neo-renascentistă, de inspirație germană. Interiorul este pe măsura grandorii sale, fiind decorat cu vitralii, mobilier și arme din secolul al XV-lea, opere de artă și altele.
Un alt obiectiv turistic deosebit de important este Mănăstirea Sinaia. Aceasta este cea mai veche construcție de pe teritoriul stațiunii, datând din secolul al XVII-lea. Lăcașul de cult este construit într-un cadru montan deosebit de frumos, care pur și simplu îți va tăia răsuflarea. Construcția în stil brâncovenesc se completează atât de armonios cu peisajul înconjurător, încât ați fi tentați să credeți că a existat aici dintotdeauna. Mănăstirea este supranumită Catedrala Carpaților și a fost construită de marele spătar Mihai Cantacuzino. La început, în cadrul mănăstirii viețuiau 12 călugări, după modelul celor 12 apostoli, însă, în timp, numărul acestora a crescut. Pe cuprinsul ansamblului mănăstiresc există și o serie de clădiri mai noi, construite între anii 1842-1846. De-a lungul timpului, mănăstirea a fost distrusă parțial de invaziile turcești și austriece. Mănăstirea nu este doar o oază de spiritualitate, ci și un adevărat muzeu de artă românească și este vizitată anual de mii de turiști.
Dacă vă petreceți vacanța alături de copii, vă sugerăm să vizitați Muzeul Trenulețelor. Acesta este amplasat în apropiere de Gara din Sinaia și a fost inaugurat în anul 2009. În cadrul său sunt expuse machete reprezentând gări din Elveția și Italia, realizate de Alberto Drera. În prima gară regală din Sinaia, veți putea admira un număr de 150 de vagoane, 70 de locomotive și 300 de metri de linie ferată. Machetele sunt minuțios realizate, astfel încât vor reprezenta o încântare și pentru copii, dar și pentru adulți. Alberto Drera a reprodus gări, depouri, tuneluri, viaducte, pasarele și trenulețe, care străbat cadre înfrumusețate de pomi, munți și clădiri. Din machete nu lipsesc nici oamenii, veți observa călători care așteaptă pe peron, oameni care se îndreaptă spre tren, schiori pe pârtie, muncitori care lucrează la diverse construcții, accidente, pompieri în acțiune și chiar și un mire cu o mireasă. Pe pajiștile din apropierea gărilor sunt prezente animale la păscut, iar pentru ca totul să fie cât mai aproape de realitate, au fost dispuse și semafoare și felinare. O atracție a expoziției este celebrul Orient Expres. Cei mici vor fi cu siguranță încântați să se distreze în spațiile de joacă amenajate în Parcul Dimitrie Ghica. Aici vor putea alege dintre numeroasele tobogane gonflabile sau se vor putea bălăci în mini piscină. Tot pentru familiile cu copii, dar nu numai, recomandăm plimbările cu trenulețul turistic.
Pe lângă numeroasele obiective turistice, în Sinaia vă puteți bucura și de drumeții, pe parcursul cărora să descoperiți frumusețile Munților Bucegi. Puteți alege dintre numeroase trasee, cu diferite grade de dificultate, astfel încât se potrivesc și celor care nu se bucură de cea mai bună rezistență și condiție fizică. Cei care doresc să ajungă pe culmile montane fără să depună niciun fel de efort fizic, pot apela la telecabină sau telegondolă, care îi va urca de la cota 1400 la cota 2100. Odată ajunși la înălțimea dorită, aceștia își vor putea încânta privirile cu peisaje spectaculoase.