Câteva zile petrecute în inima Munților, în stațiunea Sinaia, vor fi de ajuns pentru a vă relaxa și a vă încărca cu energie pozitivă. Pe lângă aer proaspăt și peisaje naturale dintre cele mai frumoase, în Sinaia, turiștii vor descoperi și o serie de locații extrem de fotogenice, perfecte pentru a realiza fotografii, care să atragă o mulțime de aprecieri pe Instagram. Castelul Peleș este fără doar și poate simbolul orașului Sinaia și credem noi că este imposibil să existe român care să nu fi văzut vreodată măcar o fotografie cu acest falnic castel. Piatra de temelie a castelului a fost pusă la 10/22 august 1875. Principele Carol a decis să-și ridice reședința de vară în apropiere de granița cu Imperiul Austro-Ungar, deoarece nutrea speranța că, în timp, România va putea redobândi Transilvania, iar atunci castelul s-ar fi situat în inima statului român. Castelul a fost inaugurat oficial la 7 octombrie 1883, timpul destinat construcție sale fiind atât de îndelungat și datorită faptului că în anul 1877, România a luat parte la Războiul Ruso-Turc, participare care i-a adus Independența de Stat. Și după inaugurarea sa, regele Carol i-a adus permanente modificări, astfel încât a ajuns să fie o reședință regală ce concura cu cele ale celor mai importante monarhii europene. Terasele italienești ce înconjoară Castelul sunt extrem de fotogenice, mai ales primăvara și vara, iar interiorul vă va impresiona prin sobrietate și minuțiozitatea cu care au fost executate toate decorațiunile.
Castelul Pelișor a fost reședința familiei princiare a României. Acesta a fost construit între anii 1889-1903, interioarele sale fiind decorate de către principesa Maria, despre care știe că avea un simț artistic destul de dezvoltat. Remarcabile sunt holul de onoare, care a fost îmbrăcat în lambriu de lemn stejar, și dormitorul de aur, care a fost decorat în întregime de către regina Maria, iar mobilierul a fost sculptat din lemn de tei aurit. Fațada castelului, în stil Art Nouveau, se potrivește de minune cu peisajul natural, astfel că fotografiile realizate nu au cum să fie decât foarte frumoase.
Înainte de construcția Castelului Peleș, principele Carol și principesa Maria își petreceau verile în chiliile Mănăstirii Sinaia, deoarece clima din București îi afecta sănătatea tinerii principese. După construcție Castelului, Mănăstirea Sinaia era vizitată de către toți oaspeții imperiali ai regelui Carol. Mănăstirea Sinaia datează din anul 1695, fiind ctitoria marelui spătar Mihai Cantacuzino. Vechiul complex monahal a fost construit astfel încât să găzduiască doar 12 monarhi, după modelul celor 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. Deși și biserica veche a Mănăstirii Sinaia merită vizitată, biserica nouă este mult mai somptuoasă și mai instagramabilă.
În topul celor mai instagramabile locuri de pe cuprinsul stațiunii Sinaia și-a câștigat un loc de frunte și Cazinoul Sinaia. Acesta este amplasat în nordul Parcului Dimitrie Ghica. Cazinoul a fost construit între anii 1912-1913, pe locul vilei prințului Dimitrie Ghica. Se crede că edificiul ar fi inspirat după Cazinoul din Monte Carlo, deoarece principalul său acționar a fost baronul de Marçai, cel care a fost și acționar al cazinoului francez. Deși are o arhitectură somptuoasă, Cazinoul Sinaia este mult mai micuț decât cel din Monte Carlo, iar în ceea ce privește stilul arhitectural, doar la interior se pot observa câteva similitudini.
Un alt edificiu instagramabil de pe cuprinsul Sinaiei este Centrul Cultural "Carmen Sylva". Centrul funcționează în clădirea primei școli din Sinaia. Edificiul public datează din anul 1898. Clădirea are un stil arhitectural destul de simplist, mai ales dacă facem comparație cu celelalte edificii prezentate mai sus, însă fațada sa și arcada de le intrare sunt destul de fotogenice. Centrul Cultural "Carmen Sylva" nu este atât de popular în rândul pasionaților de fotografie, iar acest lucru nu poate constitui decât un mare plus pentru dumneavoastră, deoarece veți putea realiza fotografii cu adevărat unice.
Încheiem topul celor mai instagramabile locații din Sinaia cu Parcul Dimitrie Ghica. De amenajare parcului s-a ocupat arhitectul peisagist Eder, iar parcul a fost inaugurat în anul 1881. Parcul se dorea a fi un loc de recreere, iar în prezent, pe cuprinsul său se desfășoară o serie de festivaluri din Sinaia. În centrul parcului este dispusă o fântână arteziană de mari dimensiuni, iar parcul este străbătut de numeroase alei, de-a lungul cărora sunt dispuse busturile unor personalități de seamă în cultura românească, precum Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nicolae Bălcescu și Dimitrie Ghica. Vă puteți bucura de o plimbare relaxantă pe aleile parcului, ocazie cu care puteți realiza și câteva fotografii drăguțe.