În timpul concediului în stațiunea Slănic Moldova, turiștii vor putea să petreacă timp în natură, beneficiind astfel de aerul pur și bogat în ioni negativi, care contribuie la menținerea stării de bine. În partea de sud-vest a stațiunii Slănic Moldova este amplasat Parcul Central, care se întinde pe o suprafață de 4, 16 hectare. Nu se cunosc prea multe date despre istoria parcului, însă se știe că a fost amenajat între anii 1947-1966. Parcul este foarte mine întreținut, pe cuprinsul său existând alei umbroase, pe care o să vă facă mare plăcere să vă plimbați în zilele călduroase de vară, dar nu numai, bănci, unde să vă așezați ca să vă trageți sufletul, tot felul de copaci care mai de care mai falnici și flori multicolore. În centrul parcului este dispus un foișor care imită stilul arhitectural al cazinoului din stațiune. În timpul verii, întreaga stațiune se animă, orchestra intonând arii dintre cele mai cunoscute, astfel încât turiștii să se simtă cât mai bine cu putință. Parcul este unul dintre cele mai fermecătoare locații din stațiune, fiind înfrumusețat de existența unor fântâni arteziene și a busturilor dedicate celor mai importante personalități culturale românești. Cei mici se vor putea distra la locul de joacă pentru copii, iar adulții vor avea acces nelimitat la internet WiFi. În apropierea parcului este organizată o alee mărginită de busturile celor mai cunoscuți scriitori români. Pe teritoriul parcului este amplasată și o bisericuță ortodoxă, care este înconjurată de brazi falnici. În timpul verii veți putea achiziționa înghețată și băuturi răcoritoare de la chioșcurile din parc. Turiștii străini care au vizitat stațiunea Slănic Moldova s-au arătat plăcut impresionați de frumusețea și curățenia Parcului Central.
În anul 2016, în apropierea parcului, primăria din Slănic Moldova a organizat un patinoar pentru a încuraja locuitorii să facă mișcare. Date fiind temperaturile scăzute, în vara anului 2020, pe cuprinsul Parcului Central din stațiunea Slănic Moldova a fost amplasat un patinoar de vară, care evident că reprezintă o atracție deosebită pentru turiști.
Dacă în prima parte a articolului nostru am văzut unde își pot petrece timpul turiștii care vizitează stațiunea Slănic Moldova când vremea este caldă, este esențial să menționăm că stațiunea oferă atracții și pentru cei care aleg să o viziteze în timpul iernii. Avem în vedere în acest sens pârtia Nemira, amplasată la intrarea în stațiune. Pârtia este orientată spre nord, cel mai înalt punct de plecare fiind situat la 724, 54 metri. Pârtia Nemira măsoară 1414 metri lungime, iar lățime medie măsoară 38 metri. Pârtia prezintă o diferență de nivel de 240 metri, panta medie fiind de 17 %. Date fiind caracteristicele sale, Nemira este are un grad de dificultate ușor, fapt ce o face extrem de populară în rândul turiștilor de toate vârstele.