Stațiunea Slănic Moldova poate fi vizitată pe întreaga durată a anului, fiind o stațiune cu caracter permanent. Stațiunea este caracterizată de un climat temperat, de un aer deosebit de curat, precum și de prezența izvoarelor minerale, cunoscute la nivel internațional. Stațiunea Slănic Moldova a obținut în decursul existenței sale numeroase medalii la diverse expoziții internaționale, ceea ce i-a adus supranumele de "Perla Moldovei". Pe cuprinsul stațiunii există mai multe mofete, care folosesc în scop medical gazul natural mofetic de la izvoarele 3 și 11.
Cercetările științifice asupra izvoarelor minerale din Slănic Moldova indică faptul că apa de aici poate fi utilizată la cure interne și cure externe. În aceste scopuri, se folosesc apele minerale bicarbonate, apele sodice, apele minerale carbogazoase, apele hipotonice și apele hipertonice. La tratarea anumitor afecțiuni și la relaxarea turiștilor contribuie și microclimatul salin și gazul de mofetă.
În funcție de problemele de sănătate, turiștii vor putea să beneficieze de cure interne pe bază de apă minerală, aerosoli, inhalații de apă minerală și tratamente medicamentoase,precum și de băi cu apă minerală încălzită, hidroterapie, kinetoterapie, psihoterapie, meloterapie, mofetoterapie, electroterapie și gimnastică medicală.
În stațiunea Slănic Moldova se pot trata și ameliora anumite afecțiuni ale sistemului digestiv, precum gastritele cronice, ulcerele gastrice, afecțiunile de la nivelul duodenului, problemele hepatobiliare și alte afecțiuni digestive. De asemenea, cure în stațiunea Slănic Moldova se recomandă și persoanelor care se confruntă cu afecțiuni la nivelul rinichilor și căilor urinare, a celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, ginecologice, respiratorii și reumatismale. Prin intermediul curelor efectuate aici, se pot trata și afecțiunile de la nivelul sistemului nervos periferic, afecțiunile asociate, afecțiunile post-operatorii și nervozele astenice.
Înainte de a vă supune unei cure este indicat să consultați medicul, deoarece există și contra indicații legate de mofetoterapie. Astfel, este indicat să evite astfel de proceduri persoanele care au suferit recent un infarct miocardic, persoanele care suferă de hipertensiune în stadiu ridicat și cele care suferă de arteroscleroza cerebrală. Curele pe bază de gaz mofetic sunt contraindicate persoanelor care suferă de boli digestive, boli renale, afecțiuni respiratorii și altele.
Turiștii care plănuiesc un sejur în scopuri medicale în stațiunea Slănic Moldova vor putea să se cazeze în cadrul hotelurilor care dispun și de baze de tratament. În acest sens, agenția noastră vă recomandă: Hotel Perla și Hotel Venus. Turiștii care se vor caza la Hotel Coroana Moldovei și Hotel Dobru vor avea acces la tratament în cadrul Sanatoriului Balnear Slanic Moldova.