Oferte Cazare - City Break Baile Herculane, Banat, Romania la hoteluri cu Pensiune completa 🌆 2024

Cazare - City Break Baile Herculane la hoteluri cu Pensiune completa 2024

Unitatile de cazare care ofera servicii de masa tip pensiune completa din Baile Herculane ofera oaspetilor sai un numar de trei mese (mic dejun, pranz si cina). De asemenea, unele unitati de cazare ofera turistilor si bauturi in timpul meselor. Mesele oferite in cadrul pensiunii / hotelului din Baile Herculane pot fi tip bufet sau à la carte. Pentru anumite hoteluri din Baile Herculane, pensiunea completa poate fi denumita si Full Board

City Break Baile Herculane la hoteluri cu Pensiune completa 2024 face parte din regiunea Banat din Romania.

Vezi hoteluri Baile Herculane

Filtre City Break Baile Herculane la hoteluri cu Pensiune completa 2024

Filtreaza hotelurile din Baile Herculane pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Baile Herculane pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri cu regimul de masa Pensiune completa in Baile Herculane pentru anul 2024:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Baile Herculane cu Pensiune completa, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Băile Herculane - Descoperiți cea mai veche stațiune balneară de pe teritoriul României

   Romanii erau atrași de puterile vindicative ale apelor de pe Valea Cernei. Ca dovadă a faptului că prezența romană a fost extrem de activă în zonă au rămas numeroase apeducte, băi, monede, statui și tabule votive ridicate drept semn de mulțumire zeilor. În preajma anului 150 d. Hr., zona era intens locuită și se bucura de o poziție strategică. După retragerea romanilor din timpul împăratului Aurelian, băile au decăzut treptat, mai ales, când zona a intrat sub ocupația otomanilor. 

  Istoria modernă a stațiunii debutează în anul 1718, o dată cu încheierea Păcii de la Passarovitz, când stațiunea a fost integrată Imperiului Austriac. Astfel, în anul 1736 au început lucrările de reconstrucție și modernizare a stațiunii, precum și a căilor de acces către aceasta. La reconstrucția stațiunii au fost folosiți grănicerii bănățeni aflați sub conducerea generalului Andreeas Hamilton, guvernatorul Banatului. Construcțiile din stațiunea Băile Herculane prezintă un stil arhitectural baroc cu influențe austriece. Stațiunea balneară avea la bază 3 izvoare termele și anume: Hercules, Higeea și Esculap. De-a lungul secolelor, stațiunea Băile Herculane a fost vizitată de numeroase personalități politice, printre care: împăratul Iosif al II-lea, împăratul Franz Joseph și împărăteasa Sissi. În anul 1852, Franz Joseph considera Băile Herculane ca fiind cea mai frumoasă stațiune din Europa. Stațiunea a fost vizitată și de către suveranul Carol I, de regele Alexandru I al Serbiei. Actualul Hotel Apollo i-a găzduit pe împăratul Francisc I și pe soția acestuia, Carolina. În anul 1862, a fost inaugurat hotelul Franz Joseph. Acesta prezenta o arhitectură în stil baroc ardelenesc, fiind bogat ornamentat, intrarea sa fiind flancată de statuile zeilor Esculap și Hygeea. Pe fața hotelului a fost dispusă o placă în amintirea vizitei făcute, în anul 1887, de Carol I și regina Elisabeta, împărătesei Sissi, care se  afla la cure. Trebuie precizat că în acea perioadă stațiunea era numită Mehadia. Împărăteasa Austro-Ungariei a petrecut la Băile Herculane 7 săptămâni, în acest scop fiindu-i ridicată Vila Elisabeta. Foișorul Elisabeta a fost construit într-o singură noapte, special pentru ca împărăteasa să poată lua prânzul într-un loc care să-i ofere priveliști spectaculoase.

poza Băile Herculane - Descoperiți cea mai veche stațiune balneară de pe teritoriul României

    După anul 1970, stațiunea a cunoscut o puternică dezvoltare, în această perioadă fiind construite cele mai importante hoteluri din stațiune, astfel încât stațiunea se bucura de un plus de 5000 de locuri de cazare. În această perioadă, mii de turiști din țară și din străinătate, veneau în stațiune pentru a se bucura de tratamente balneare. În anul 1999, termele din Băile Herculane au fost redate circuitului turistic, astfel încât turiștii au posibilitatea de a se bucura de aceleași tratamente balneare precum Marcus Aurelius Pius. Stațiunea s-a putut bucura de o istorie atât de îndelungată, deoarece proprietățile curative ale izvoarelor termele de pe teritoriul său. În timpul romanilor, aceste erau socotite un dar al zeilor. Stațiunea se bucură de o poziție geografică propice, având un climat de depresiune intramontană, cu influențe submediteraneene. Stațiunea s-a format în jurul izvoarelor minerale izotermale și hipertermale, cu temperaturi ce variază între 38-60ºC. Acestea sunt slab radioactive, hipotone și prezintă diferite compoziții chimice. În cadrul acestei stațiunii turiștii se vor putea bucura de cure balneare clasice, fizioterapie, electroterapie, masaje și acupunctură. De asemenea, turiștii care aleg să petreacă un sejur în această stațiune se vor putea bucura și de prezența a numeroase restaurante, baruri, terase și mijloace de divertisment. Stațiunea Băile Herculane oferă și posibilăți de drumeții și excursii, astfel încât turiștii pot alterna tratamentele cu relaxarea și petrecerea timpului în natură. Din stațiunea Băile Herculane pornesc numeroase trasee montane care duc către Parcul Național Damogled. Puteți opta pentru traseul Izvorul Munk-Grota cu Aburi-Grota Haiducilor, care are o intensitate medie și poate fi parcurs în circa oră și jumătate. În apropierea Grotei Haiducilor, veți putea admira Băile Imperiale Romane, un complex impresionant, decorat cu basoreliefuri în care este reprezentat Hercule. În încăperile băilor s-au păstrat două bazine de mari dimensiuni și două căzi. Băile au fost reconstruite în anul 1838, fiind amplasate pe locul fostelor stabilimente romane. În ultimii ani stațiunea a început să revină la viață, recăpătându-și farmecul de altădată. 

poza Băile Herculane - Descoperiți cea mai veche stațiune balneară de pe teritoriul României


Cele mai populare facilități de care dispun unitățile de cazare din stațiunea Băile Herculane

Opțiunile de cazare din stațiunea balneară Băile Herculane sunt destul de variate, turiștii putând alege dintre hoteluri de la patru stele la două stele. Ținând cont de specificul stațiunii, amintim faptul că marea majoritate a hotelurilor din această stațiune dispun de centre de tratament și centre spa proprii, la acestea adăugându-se multiple alte facilități.

Citeste mai mult.

Cele mai impresionante atracții turistice din apropierea stațiunii Băile Herculane

 Deși este cea mai veche stațiune balneară de pe teritoriul României și una dintre primele stațiuni balneare din lume, Băile Herculane nu reprezintă doar o destinație potrivită pentru cei care au nevoie de tratamente, turiștii vizitând stațiunea și pentru a se bucura de relaxare și drumeții.

Citeste mai mult.