Oferte Cazare - City Break Banat, Romania la hoteluri cu Pensiune completa 🌆 2024

Cazare - City Break Banat la hoteluri cu Pensiune completa 2024

Unitatile de cazare care ofera servicii de masa tip pensiune completa din Banat ofera oaspetilor sai un numar de trei mese (mic dejun, pranz si cina). De asemenea, unele unitati de cazare ofera turistilor si bauturi in timpul meselor. Mesele oferite in cadrul pensiunii / hotelului din Banat pot fi tip bufet sau à la carte. Pentru anumite hoteluri din Banat, pensiunea completa poate fi denumita si Full Board

Regiunea City Break Banat la hoteluri cu Pensiune completa 2024 face parte din Romania.

Vezi hoteluri Banat

Filtre City Break Banat la hoteluri cu Pensiune completa 2024

Filtreaza hotelurile din Banat pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Banat pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri cu regimul de masa Pensiune completa in Banat pentru anul 2024:

In Baile Herculane sunt un hotel cu Pensiune completa, din car.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Banat cu Pensiune completa, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Câteva motive pentru a vizita pitoreasca Regiune a Banatului

   Granițele naturale ale Banatului sunt marcate de cursurile râurilor Mureș și Tisa, de Dunăre și de Munții Poiana Ruscă și Munții Retezat. Pe teritoriul Regiunii Banat altitudinea crește succesiv de la Vest la Est. Astfel, debutează cu câmpii joase, urcând spre câmpii înalte, dealuri și în final, munți. Regiunea Banat este organizată în 5 județe: Timiș, Caraș-Severin, Arad, Mehedinți și Hunedoara. Cele mai importante orașe de pe cuprinsul acestei regiuni sunt: Timișoara, Reșița, Lugoj, Caransebeș, Oravița, Lipova, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Orșova. Solul Banatului este bogat în resurse naturale, în special, minereu de fier, lignit, plumb, mangan, aur, cupru, țiței, gaze naturale, nisip, sare și sulf. Drept urmare, industria acestei regiunii se bazează pe centre de procesare a fierului și oțelului, întâlnindu-se, de asemenea, și complexe industriale chimice și textile.

   Banatul este o regiune fermecătoare, cu numeroase atracții turistice, care abia așteaptă să fie descoperite. Pe cuprinsul Municipiului Reșița se întinde cel mai vechi centru siderurgic din țară, care se bucură de o vechime de circa 250 de ani. Orașul s-a dezvoltat în strânsă legătură cu producerea locomotivelor cu abur, multe dintre locomotivele dispărute ale României putând fi vizitate în cadrul Muzeului Locomotivelor cu Aburi. Pentru a afla mai multe despre obiceiurile de demult ale oamenilor de pe aceste meleaguri, vă recomandăm să vizitați Muzeul Banatului Montan. În cazul în care v-ați decis să organizați un sejur în Banat în timpul iernii, vă puteți îndrepta către Stațiunea Semenic, din Munții Semenic, județul Caraș-Severin. Stațiunea este situată la o altitudine de 1400 de metri, bucurându-se de o climă blândă, în timpul iernii temperaturile variind între -25ºC și 6 ºC, iar în timpul anotimpului cald temperaturile se situează între 10 ºC și 25 ºC. Timișoara este un oraș înțesat de clădiri emblematice, astfel încât, cu siguranță, nu vă veți putea plictisi în acest oraș. Aici, veți putea vizita Catedrala Metropolitană, Opera Națională, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Palatul Baroc, Castelul Huniade, Muzeul Satului Bănățean, Grădina Zoologică, diverse parcuri și multe altele. Ceva mai la Sud, la aproximativ 55 de kilometri de Timișoara, se află orașul Arad, orașul de reședință a municipiul omonim. La fel ca și în Timișoara, aici veți putea vizita numeroase obiective turistice, printre care: Cetatea Aradului, Teatru Clasic „Ioan Slavici”, clădiri impresionante din punct de vedere istoric și arhitectural, monumente, muzee și lăcașuri de cult. Orașul Lugoj este cunoscut pentru rolul pe care l-a jucat în decursul timpului în dezvoltarea învățământului, în mișcarea de eliberare socială și națională. În Lugoj, în anul 1848, a avut loc Adunarea Națională a românilor din Banat. Lugoj este al doilea centru urbanistic din Banat, după orașul Timișoara.

poza Câteva motive pentru a vizita pitoreasca Regiune a Banatului

   În Banat puteți vizita și Recașul și cramele sale celebre. Viile din această zonă au fost menționate documentar pentru prima dată în anul 1447, într-un act în care se menționa că Banul Severinului, Mihail de Ciorna, a cumpărat viile de la Ioan și Ecaterina Magyar, în schimbul a 32 de florini de aur. În Banat sunt situate și Băile Herculane, o stațiune care în prezent se află în continuă stare de degradare. Ajunși aici veți putea admira unele dintre cele mai frumoase gări de pe teritoriul României. De asemenea, se merită să vizitați cazinoul, podurile de pe râul Cerna, precum și piața și statuia lui Hercules. Istoria stațiunii debutează în anul 102 d. Hr., iar în perioada modernă s-a bucurat de un prestigiu deosebit, împăratul Franz Josef spunând despre ea că este “cea mai frumoasă stațiune de pe continent”.  Turiștii care iubesc natura și aventura pot vizita cătunele Ineleț, Prisacina, Dobroaia și Scărișoara. Aceste cătune sunt cunoscute și sub denumirea de Paradisul din Munții Cernei, iar pentru a ajunge să le vizitați trebuie să escaladați scările din lemn construite acum 50 de ani. Pe teritoriul Regiunii Banat veți putea vizita și localitatea Svinița, tărâmul smochinelor. Aceasta este o localitate populată în mare parte de etnici sârbi, aici, în fiecare duminică a lunii august, fiind organizat Festivalul Smochinelor. Se crede că smochinele au fost aduse pe aceste meleaguri acum circa 300 de ani, din Insula Ada-Kaleh. În Svinița puteți vizita și Muzeul Etnografic, unde veți putea admira obiecte utilizate în trecut în viața de zi cu zi a locuitorilor. Este cunoscut faptul că Banatul este un tărâm multietnic și multiconfesional. Astfel, veți putea vizita „Ținutul Cehesc din Banat”, reprezentat de satele locuite de cehi, din zona Clisurii Dunării. 

poza Câteva motive pentru a vizita pitoreasca Regiune a Banatului

  Păstrând registru, vă amintim și despre Liendelfeld, satul părăsit. Acest sat a luat ființă în anul 1828, fiind întemeiat de către coloniștii germani veniți pe aceste tărâmuri din Boemia. În aceeași perioadă coloniștii au pus și bazele satelor Buchin, Brebu Nou și Poiana. Până în anul 1960, în Liendelfeld funcționa o școală și o casă comunitară, satul fiind racordat la electricitate și apă. Locuitorii său au ales să se mute în Caraș-Severin, Buchin și Brebu Nou. În anul 1998, a încetat din viață ultimul său locuitor, Paul Schwirzenbeck. De atunci, satul este complet părăsit. Charlottenburg este un sat unic, aspect ce se datorează formei sale circulare. În mijlocul satului este dispusă o fântână cu apă potabilă, fântâna fiind înconjurată de duzi. Apoi, sunt dispuse circular gospodăriile locuitorilor. În grădini, se pot observa plantații de vie. Interesant este faptul că locuințele sunt dispuse într-o simetrie perfectă, toate având aceeași înălțime și aceeași distanță între ele. Datorită arhitecturii sale unice în zona Banatului, satul și-a câștigat statutul de monument istoric.  

  Nițchidorf este locul natal al scriitoarei Hertha Muller, laureată la premiul Nobel pentru literatură. Satul a luat ființă între anii 1784-1786, pe durata celui de-al treilea val de colonizare a Banatului. Inițial au fost construite 200 de locuințe, destinate șvabilor. Contele Cristofor Niczky a fost cel responsabil de colonizarea satului, tot el alegându-i și numele, Nitzkyidorf, care se traduce ca satul lui Niczky. În rândul românilor satul era cunoscut însă ca Nichișoara, numele actual fiind preluat după forma romanizată a numelui oficial. Timp de aproximativ 200 de ani a fost locuit aproape în exclusivitate de către populație de originie germană și confesiune catolică. Astfel, pe cuprinsul satului se remarcă Biserica Romano-Catolică, construită în anul 1825. De asemenea, în sat a funcționat și o moară, care a ars în anul 1930. Componența etnică a satului nu s-a schimbat nici după Primul Război Mondial, când această parte a Banatului a intrat în componența României Mari. Abia după Al Doilea Război Mondial populația de etnie germană a început să emigreze, procesul accelerându-se spre sfârșitul anilor ´80 și începutul anilor ´90. În prezent satul este populat în mare majoritate de către români, în 2002, numărând doar 18 șvabi. 

poza Câteva motive pentru a vizita pitoreasca Regiune a Banatului