Cele mai importante obiective turistice pe care le puteți vizita în orașul Brașov

  Așezat în centrul țării, Brașovul este un oraș înțesat de obiective turistice, astfel încât ne-am gândit că ar fi folositor să vă prezentăm succint cele mai importante obiective turistice ale orașului și sperăm să vă inspirăm astfel încât să vizitați o mare parte a acestora. Începem periplul nostru prin Brașov cu o vizită la Bastionul Țesătorilor, unul dintre cele mai spectaculoase mai bine conservate construcții defensive din oraș. Acesta a fost construit între anii 1421-1432 și a fost consolidat între anii 1570-1573, având rolul de a proteja sudul fortificațiilor de sub Muntele Tâmpla. Bastionul este construit după un plan poligonal neregulat, adaptat terenului. Fortificația este străpunsă din loc în loc de ferestre de tragere simple și de burdufuri de aruncare. Accesul în bastion este protejat de o portă cu turn, iar spre Tâmpla au fost construite două turnuri de observație de dimensiuni mici. În anul 1800, în curtea interioară s-au pus bazele unei săli pentru nunți și alte evenimente, iar în anul 1950, în această sală a fost organizat Muzeul Fortificațiilor Țării Bârsei. De-a lungul timpului bastionul a cunoscut diferite perioade de reconsolidare, ultimele lucrări de reconstrucție au fost realizate în anul 2004. În prezent, veți putea admira o valoroasă colecție de arme medievale și o machetă în care este reprezentată fortificația așa cu se prezenta ea pe durata secolul al XV-lea. Bastionul Graft sau Bastionul Poartă a fost construit între anii 1515- 1521, fiind întreținut de breasla șelarilor. Acesta era amplasat în centrul zidului de nord-vest al cetății și trebuia să facă legătura între cetate și Turnul Alb.  Bastionul are plan dreptunghiular, un pasaj boltit și două nivele de apărare, prevăzute cu ferestre de tragere și guri de aruncare. Între anii 2004-2005, bastionul a fost reconsolidat și amenajat ca muzeu, în această perioadă fiind amenajată și o scară de acces spre Turnul Alb. Pe dealul Cetățuia veți putea vizita fortificația Cetățuia. Conform documentelor, fortificația datează din anul 1529, când aceasta a ajutat la respingerea unui atac a lui Petre Rareș. Cetățuia a jucat un important rol defensiv și în perioada în care Transilvania s-a aflat sub dominație habsburgică. Între anii 1553-1554 fortificației îi sunt prevăzute turnuri de artilerie, valuri de pământ și șanțuri de apărare. Între anii 1625-1630, este construită cetatea exterioară din cărămidă. Pe durata secolului al XIX-lea, Cetățuia a funcționat pe post de închisoare, iar între anii 1955-1975 a fost depozit al arhivelor statului. Începând cu anul 1981 este complex turistic cu specific medieval. Un loc din Brașov pe care nu puteți să-l ratați e Strada Sforii. Lățimea acestei străzi variază între 111 și 135, fiind menționată pentru prima dată în documente în secolul al XVII-lea. În Evul Mediu strada reprezenta spațiul dintre două grupuri urbanistice a câte zece case. Strada Sforii a fost reconsolidată în anul 2003.

 Transilvania Brasov poza

  Turnul Alb din Brașov a fost construit între anii 1460-1496, iar, în ciuda trecerii timpului, impresionează prin masivitatea și arhitectura sa. În trecu, acesta era apărat de către breasla arămarilor și cositorarilor. De-a lungul zidurilor sale se pot observa și astăzi metereze, balcoane și guri pentru smoală. Zidul este dispus la o distanță de 59 de metri de zidurile cetății, comunicând cu acesta prin intermediul unui pod mobil. Turnul avea 5 etaje și era cea mai înaltă fortificație de pe teritoriul Brașovului. O construcție populară a orașului Brașov este și Poarta Șchei. Aceasta a fost construită între anii 1827-1828, pentru a ajuta la fluidizarea circulației între Cetatea Brașovului și Suburbia de Sus. Acest edificiu a fost construit în stil neoclasic și prezintă o deschidere centrală pentru autovehicule și două laterale, destinate pietonilor. Poarta a fost construită de către meșterul Joseph Jani și restaurată în repetate rânduri, cele mai recente lucrări de consolidare fiind realizate în anul 2004. Poarta Ecaterinei este singura construcție care se mai păstrează din fortificațiile de sud-vest ale orașului Brașov. Construcția este realizată pe plan pătrat, iar acoperișul său este mărginit de patru turnulețe, care reprezentau autoritatea Magistratului asupra locuitorilor orașului. Pe fața construcției, deasupra accesului veți putea observa, sculptată în piatră,  stema orașului Brașov, numele judelui Johannes Benkner și anul construcției-1599.

 Transilvania Brasov poza

   În timpul sejurului în Brașov veți putea vizita și numeroase muzee și case memoriale. În piața centrală veți descoperi Muzeul de Istorie, situat în Casa Sfatului. La parter veți putea admira elemente caracteristice stilului gotic, iar etajul și turnul combină elemente renascentiste și baroce. Credem că este interesat să vizitați Prima Școală Românească din Brașov. Aceasta a fost construită în anul 1495, aici fiind tipărite de diaconul  Coresi 17 titluri în română și slavonă. Școala se prezintă, acum, sub forma unui muzeu, unde puteți admira Sala de clasă „Anton Pann”, Sala „Diaconul Coresi”, Sala „Cartea şi cărturarii braşoveni”, „Sala cu vatră” şi Sala „Cartea, factor de unitate naţională”. Muzeul de artă din Brașov vă va impresiona atât prin arhitectura sa exterioară, cât și prin exponatele sale. Aici sunt găzduite expoziții temporare și sunt organizate tot felul de evenimente culturale. Muzeul se bucură și de o expoziție permanentă, Galeria Națională, în cadrul căreia sunt reunite lucrări reprezentative pentru arta plastică modernă de pe teritoriul României. În cadrul Muzeului de Etnografie din Brașov veți putea admira exponate din sud-estul Transilvaniei, obiecte utilizate în viața de zi cu zi de către comunitățile rurale din zona Bran, Țara Oltului, Rupea și Țara Bârsei.  În același registru, puteți vizita și Muzeul din Casa Junilor. Muzeul și-a propus să pună în valoare o importantă parte a moștenirii culturale brașovene și ardelene. Prin urmare, aici sunt expuse publicului larg costume naționale, obiecte de patrimoniu și documente. De asemenea, puteți include în programul dumneavoastră și o oprire la Casa Memorială George Barițiu, clădirea datează din secolul al XIX-lea și aici și-a trăit 11 ani din viață ziaristul și omul politic transilvănean. Tot în Brașov este situată și Casa Johannes Honterus, umanist transilvănean care a trăit între anii 1498-1549 și este cunoscut pentru tratatele sale de istorie, atlasele geografice și manualele școlare.

 Transilvania Brasov poza

Cele mai instagramabile locuri din Brașov

Orașul Brașov este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, care, pe lângă numeroasele sale obiective turistice, își încântă vizitatorii și cu o mulțime de locuri instagramabile. Prin urmare, fie că sunteți fotografi profesioniști, fie că doar cochetați cu aparatul foto, în Brașov veți descoperi locuri care să vă inspire și care să vă ajute să realizați sesiunile foto mult visate. 

Citeste mai mult.

Hoteluri cu piscină interioară încălzită din Brașov și împrejurimi

Tot mai mulți turiști își doresc să combine un sejur de ski cu momente de relaxare și răsfăț, în întâmpinarea acestora vin unitățile de cazare care dispun de piscine interioare încălzite. Dacă pe pârtiile din jurul orașului Brașov vă puteți bucura de schiat, după puteți desfășura și numeroase activități apres-ski. Ce poate fi mai plăcut ca după o zi petrecută pe pârtie să vă relaxați la piscina hotelului în care sunteți cazați.

Citeste mai mult.

Câteva localuri în care să luați masa în timpul sejurului în Brașov

După ce v-ați plimbat pe străduțele din centrul vechi ale Brașovului, admirând multitudinea de porumbei, cu siguranță că veți dori să vă bucurați de o masă delicioasă. În cele ce urmează o să vă prezentăm câteva localuri care impresionează datorită preparatelor, a atmosferei sau a priveliștilor. Astfel, fie că alegeți să vizitați orașul Brașov în timpul ierni, fie că optați pentru un sejur estival în Brașov, trebuie să treceți în revistă aceste localuri.

Citeste mai mult.

Alegeți să vă bucurați de distracție și relaxare în cadrul Complexului Paradisul Acvatic din Brașov

  Paradisul Acvatic este un complex de agrement destinat relaxării și practicării de activități sportive. Complexul funcționează începând cu anul 2007 și prezintă două zone: o zonă situată în aer liber, cu o suprafață de 12.000 metri pătrați, și o zonă interioară, potrivită pentru desfășurarea de activități în timpul sezonului rece

Citeste mai mult.

Facilitățile sportive și de agrement oferite de unitățile de cazare din Brașov vor face din sejurul dumneavoastră o experiență dintre cele mai plăcute

 O vacanță în Brașov poate reprezenta o ocazie potrivită pentru a începe să practicați un sport sau pentru a descoperi noi sporturi, care vă vor ajuta să duceți un stil de viață sănătos. Pe lângă faptul că sportul ajută metabolismul, acesta ajută și secreția de endorfine, creând practicanților o stare de bine. Hotelieri din Brașov s-au gândit la această nevoie a dumneavoastră, majoritatea unităților de cazare oferindu-vă numeroase facilități sportive și de agrement.

Citeste mai mult.

Descoperiți spectaculoasele lăcașuri de cult de pe teritoriul orașului Brașov

Fiind un oraș multietnic, pe cuprinsul căruia au viețuit mai multe religii și confesiuni, în Brașov veți descoperi  impresionante lăcașuri de cult ortodoxe, catolice, protestante, dar și sinagogi destinate mozaicilor. Acestea sunt reprezentative pentru diverse stiluri arhitecturale și au vechimi de sute de ani. Prin urmare, o să fie o experiență plăcută și educativă să vizitați o parte dintre ele și să vă îmbogățiți informațiile în ceea ce privește istoria și arhitectura ecleziastică.

Citeste mai mult.