Orașul Brașov este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, care, pe lângă numeroasele sale obiective turistice, își încântă vizitatorii și cu o mulțime de locuri instagramabile. Prin urmare, fie că sunteți fotografi profesioniști, fie că doar cochetați cu aparatul foto, în Brașov veți descoperi locuri care să vă inspire și care să vă ajute să realizați sesiunile foto mult visate.
Unul dintre cele mai instagramabile locuri din Brașov este Piața Sfatului. Aceasta a reușit să-și conserve cu succes atmosfera specifică orașelor germane din alte vremuri. Este imposibil să vizitați orașul Brașov și să nu vă bucurați cel puțin de o plimbare prin piață. Piața Sfatului este inima orașului Brașov, iar clădirile istorice de pe cuprinsul său, fântâna arteziană, cafenelele și localurile cochete, precum și întreaga atmosferă de aici vă va face să nu regretați faptul că ați ales să începeți explorarea orașului de aici. Piața Sfatului datează din anul 1420. În trecut, pe cuprinsul acestei piețe se desfășurau târgurile negustorilor sași, unguri și români. Aceste târguri se desfășurau după un set de norme foarte bine stabilite, motiv pentru care în anul 1520, piața era atestată drept târg.
În topul celor mai fotogenice locații din Brașov se situează și Strada Sforii. Strada Sforii este una dintre cele mai înguste străzi din Europa, are o lungime de 80 de metri, iar lățimea sa maximă este de 135 metri. Strada Sforii datează din secolul al XIII-lea și asigură legătura între Poarta Schei și Piața Sfatului. În Evul Mediu, când cea mai mare parte a clădirilor erau construite din lemn, incendiile erau extrem de frecvente, astfel că Strada Sforii constituia și un pasaj de trecere pentru pompieri, pentru ca aceștia să se poată deplasa cât mai rapid spre eventualele incendii. Cuplurile de îndrăgostiți adoră să se fotografieze pe această stradă, iar mai apoi să încarce pozele pe rețelele de socializare (Facebook și Instagram). De altfel, Strada Sforii este un loc încărcat de romantism. Se crede că acum sute de ani, îndrăgostiții se retrăgeau aici pentru a se săruta. Se crede că cuplurile de îndrăgostiți care se sărută pe Strada Sforii vor rămâne pentru toată viața împreună.
Odată ajunși în Brașov, turiștii vor putea realiza poze deosebit de frumoase și la Poarta Ecaterinei. Poarta a fost construită în anul 1559, în scopul de a asigura accesul șcheilor în Cetatea Brașovului. În ciuda trecerii timpului, Poarta Ecaterinei a reușit să-și conserve aspectul original până în zilele noastre. Clădirea de formă pătrată are prevăzute 4 turnulețe, care reprezentau simbolul "Jus Gladil", ceea ce însemna că conducătorii brașoveni aveau drept de a pune în practică pedeapsa supremă. Poarta era prevăzută cu un pod mobil, care asigura trecerea peste șanțul cu apă. În anul 1828, Poarta Ecaterinei și-a pierdut rolul defensiv, fiind mai apoi utilizată pe post de depozit. Între anii 1971-1973 a fost restaurată, iar acum găzduiește diverse expoziții de artă și istorie.
Vă aflați în Brașov și vreți realizați câteva poze drăguțe, atunci puteți avea în vedere Bastionul Țesătorilor. Bastionul este amplasat la poalele muntelui Tâmpla, în Sud-Vestul orașului Brașov. Bastionul Țesătorilor a fost construit în două etape, intre anii 1421-1436 și 1570-1573. Odată cu evoluția tehnicii militare, bastionul și-a pierdut din importanță, iar în jurul anului 1800, a fost abandonat. În anul 1910, Bastionul Țesătorilor a fost restaurat, iar de atunci funcționează pe post de muzeu.
Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative atracții turistice de pe cuprinsul orașului Brașov. Lăcașul de cult a fost construit pe durata secolului al XV-lea, de către nemții stabiliți în Brașov. Biserica Neagră din Brașov este cea mai spectaculoasă biserică din România și una dintre cele mai impresionante biserici gotice din Estul Europei, motiv pentru care, credem noi, că merită să o fotografiați și dumneavoastră. În anul 1689, lăcașul de cult a fost victima un incendiu, iar zidurile sale au fost înnegrite de fum, motiv pentru care a primit acest nume. Biserica Neagră este cu adevărat spectaculoasă, atât văzută din exterior, cât și din interior, astfel că există șanse mici să nu vă creeze niciun fel de emoție.
Un alt lăcaș de cult din Brașov care merită fotografiat este Biserica "Sfânta Treime Grecească", cunoscută în rândul localnicilor drept Biserica Grecilor. Lăcașul de cult se face remarcat datorită arhitecturii sale distinctive și picturilor care împodobesc fața sa.
Turiștii care ajung în Brașov vor putea realiza fotografii extrem de frumoase și pe Aleea "După Ziduri", de unde veți putea admira o parte din zidul fortificat a Cetății Brașov. Aleea "După Ziduri" se prelungește până la Turnul Negru, o fortificație care datează din secolul al XV-lea. Cu un pic de imaginație, veți putea realiza fotografii cu adevărat instagramabile.
Cei care doresc să realizeze fotografii panoramice cu orașul Brașov trebuie doar să urce pe Muntele Tâmpa. Puteți străbate traseul până în cel mai înalt punct al orașului destul de ușor, fără a avea nevoie de o condiție fizică specială sau de echipament de drumeție. În cazul în care această idee nu vă surâde, dar doriți să admirați și să fotografiați orașul de sus, atunci puteți ajunge pe Tâmpa prin intermediul telegondolei.