Orașul Constanța poate fi vizitat atât în timpul sezonului estival, cât și în restul anului, fiind de fiecare dată la fel de fermecător. Pasionații de fotografie sau cei care iubesc să fie întotdeauna activi pe rețelele de socializate vor fi cu siguranță încântați să descopere cele mai fotogenice locuri din oraș. Dacă Marea Moschee sau Cazinoul sunt două locuri arhicunoscute, în cele ce urmează vă vom prezenta și alte locuri interesante, care s-ar putea să vă stârnească imaginația.
Cazinoul este un adevărat simbol al orașului și unul dintre cele mai fotogenice locuri din Constanța. Cazinoul a fost ridicat între anii 1904-1910, din dorința regelui Carol I. După modelul marilor cazinouri din Occident, Cazinoul din Constanța a fost construit în stil Art Nouveau. Edificiul a fost inaugurat la 15 august 1910, la eveniment luând parte și principele Ferdinand. În mod surprinzător, contemporanii nu au fost încântați de arhitectura sa. Astfel că, în martie 1910, Ziarul Conservatorul scria: "este o matahală împopoțonată cu tot felul de zorzoane". În epocă au existat și voci care spuneau că edificiul se aseamănă cu un dric, iar ferestrele sale aveau formă de mormânt. Cazinoul din Constanța a costat 1.300.000 lei și este și astăzi cea mai spectaculoasă clădire din oraș.
În topul celor mai instagramabile locații de pe cuprinsul orașului Constanța se situează și Casa cu Lei. Casa cu Lei a fost construită de către un armean pe nume Dicran Emirzian. Edificiul a fost construit în stilul renașterii italiene, dar prezintă și elemente neoclasice. La un moment dat, clădirea a fost închiriată lui Lazăr Munteanu, un magistrat pasionat de artă. Acesta a decis ca la parterul Casei cu Lei să expună o importantă colecție de artă, pe care trecătorii o puteau admira din stradă. Casa cu Lei a fost construită între anii 1895-1898, după planurile arhitectului român Dan Berindei. Odată ce veți vedea clădirea, nu vă va fi greu să va dați seama de ce este numită astfel, deoarece pe cele patru coloane ce susțin clădirea au fost dispuși patru lei sculptați. Prin somptuozitatea sa, este imposibil ca edificiul să nu vă scoată orice poză din anonimat.
Turiștilor, care aleg să călătorească în Constanța și nu știu ce locuri frumoase să viziteze, le recomandăm să aibă în vedere Piața Ovidiu. Aceasta este unul dintre cele mai emblematice locuri din oraș, iar pe lângă cafenele, restaurante și pub-urile de pe cuprinsul său, turiștii vor putea admira și statuia poetului Ovidiu. Până în anul 1947, Piața Ovidiu era numită Piața Independenței. Statuia lui Ovidiu, care tronează în centrul pieței, a fost ridicată în anul 1887 și a fost realizată de către celebrul sculptor italian Ettore Ferrari. Piața Ovidiu găzduiește și alte clădirii istorice, care se fac remarcate prin arhitectura lor. În acest sens, avem în vedere Casa Damidian, o casă care datează din anul 1894, care are o arhitecrtură în stil neoromânesc. Clădirea a fost recondiționată, astfel că o puteți integra în fotografiile dumneavoastră.
Odată ajunși în Piața Ovidiu, turiștii vor putea admira și fotografia și Casa Hrisicos. Imobilul este construit în stil neoclasic, cu accente Art Nouveau, după planurile arhitectului francez Louis Givert. Inițial Casa Hrisicos juca rol de hotel de prim rang, unde alegeau să ia masa personalități remarcabile ale epocii, precum I. L. Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Alexandru Vlahuță și Tache Ionescu. După Primul Război Mondial, Casa Hrisicos a găzduit sediul unei bănci. În prezent, edificiul și-a recăpătat farmecul de altădată și funcționează pe post de hotel. Cu un pic de răbdare și lumină bună, Casa Hrisicos vă va ajuta să realizați fotografii care să strângă o mulțime de aprecieri pe rețelele sociale.
Poze drăguțe veți putea realiza și în fața Muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța. Clădirirea în care funcționează muzeul a fost construită între anii 1912-1921, în scopul de a găzdui primăria orașului. În ceea ce privește arhitectura clădirii, remarcabil este stilul neoromânesc. Clădirea monumentală este o expresie a României Mari.
Încheiem topul celor mai instagramabile locuri din Constanța cu Marea Moschee, cunoscută și ca Moscheea Carol I. Moscheea a fost construită între anii 1910-1913, în semn de recunoștință la adresa comunității musulmane din Dobrogea. Lăcașul de cult musulman a fost inaugurat la 31 mai 1913, în prezența familiei regale a României. Pictura murală ce îmbracă interiorul moscheii este cu totul deosebită. De asemenea, moscheea găzduiește și un imens covor oriental, care are o vechime mai mare de 200 de ani.