Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța - un loc perfect pentru a admira flora și fauna din zona Dobrogei

    Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța se bucură de o tradiție instituțională ce depășește o jumătate de secol de existență și dispune de o bază materială și o structură multidisciplinară. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este un reper al municipiului Constanța și o adevărată atracție pentru turiștii care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc.  În cadrul complexului sunt amplasate mai multe spații, cu domenii distincte și anume: Acvariul, inaugurat în anul 1958 și reamenajat în anul 2007, când a luat o înfățișare modernă, Centrul de Echitație, Delfinariul, Microrezervația, Expoziția Păsărilor Exotice și Planetariul.  Parcul Complexului Muzeal este o zonă ideală pentru a practica diferite activități de agrement. Parcul este frumos amenajat cu alei pietruite și bănci, arbori și diverse aranjamente vegetale, acestea formând o grădină dendrologică, pe cuprinsul căruia viețuiesc diverse specii autohtone și alohtone. Parcul dispune și de un micuț lac, înconjurat de sălcii și vegetație palustră.

    Delfinariu din Constanța a fost inaugurat la 1 iunie 1972, fiind primul delfinariu de pe teritoriul României, și, la acel timp, primul din Europa de Sud-Est. Delfinariu este compus dintr-o piscină și un bazin acoperit, unde se organizează demonstrații la care iau parte simpaticele mamifere acvatice. În apele Mării Negre viețuiesc trei specii de delfini, anume: marsuinul, afalinul și delfinul comun. În bazinele Delfinariului din Constanța s-au aflat delfini din toate cele trei specii. Inițial spectacolele era organizate cu delfini comuni și marsuini, iar în urmă cu circa 20 de ani au fost aduși și delfini afalini sau delfini mari, așa cum mai este cunoscută această specie. Sala Delfinariului putea găzdui în trecut 600 de locuri, însă, după ultima renovare, s-a extins astfel încât acum poate găzdui până la 1300 de persoane. Spectacolele sunt organizate cu doi delfini, Ni Ni și Chen Chen. Pe lângă spectacolele obișnuite, în cadrul Delfinariului sunt organizate și evenimente mai importante, precum: Zilele Mării Negre, Săptămâna Delfinului și alte activități realizate în parteneriat cu școli, licee și diverse ONG-uri.

 Litoralul Romanesc Constanta poza

    Acvariul este o altă atracție  a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Acvariul este amplasat vis-a-vis de Cazinou, fiind inaugurat la 1 mai 1958. Acesta a fost pentru o lungă perioadă de timp singura instituție de acest gen din România. Clădirea în care este amplasat Acvariul, a fost construit la începutul secolului XX, fiind o anexă a Cazinoului, în cadrul căreia a funcționat un restaurant. În cadrul Acvariului veți putea vizualiza diferite expoziții permanente de floră și faună acvatică, dar și expoziții temporare cu diverse tematici. În decursul timpului, în cadrul Acvariului din Constanța au viețuit peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine din diverse zone geografice. Acvariul este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici. Cele mai interesante viețuitoare pe care le puteți admira în Secția Marină sunt sturionii. În cadrul secției Dulcicole sunt prezente diverse specii de pești și nevertebrate, care viețuiesc în apă dulce, precum lacurile de pe litoralul românesc și în apele din Delta Dunării. Secția Pești exotici este cea mai interesantă pentru vizitatori, aici putând admira vietăți din diferite ecosisteme marine și dulcicole, de pe 3 continente: America, Africa și Asia. Veți putea admira pești pirania, pești îngeri, pești cuțit, pisica de Amazon, peștele leu și diferite specii de murena. Această secțiune va fi o adevărată încântare pentru copii, deoarece pot admira numeroase specii de pești viu colorați.

    Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța cuprinde și o Microrezervație, care a fost înființată în anul 1985. Microrezervația se întinde pe o suprafață de circa 12 hectare și a fost gândită în scopul de a familiariza turiștii cu flora și fauna Dobrogei. Veți putea admira avifauna acvatică, precum pelicani, lebede, rațe și gâște sălbatice. De asemenea, pe cuprinsul Microrezervație viețuiesc și specii de rare, pe cale de dispariție. Turiștii pot vizita și Expoziția Păsări Exotice, adăugată în circuitul complexului în anul 1982. Expoziția se întinde pe o suprafață de 300 de metri pătrați și cuprinde voliere mari, cu compartimente pentru hrană, cuibărit, zbor și repaus. Turiștii vor putea admira specii de păsări din Asia, Europa, Africa, Australia, America de Sud și Noua Guinee. Printre cele mai cunoscute specii de păsări se numără: Perușul Rosella, Papagalul Nobil, Papagalul Jaco, Marele Alexander, Micul Alexander, Pasărea Paradisului și altele. Iubitorii de animale se vor putea bucura și de echitație în centrul specializat cu o suprafață de 3000 de metri pătrați. Aici puteți alege dintre 14 rase diferite de cai, precum rasa olandeză, rasa freziană, norvegiană, cai arabi, cai românești de sport, ponei și altele. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța are în componența sa și un Planetariu, înființat în anul 1969, fiind cel mai vechi obiectiv de acest gen de pe cuprinsul României. Veți putea descoperi o parte din misterele nebănuite ale universului, admirând constelații, planete, stele, meteori și galaxii. În cadrul Planetariului veți putea admira și o expoziție astronomică.

 Litoralul Romanesc Constanta poza

 

 

 

 

Cele mai instagramabile locuri din Constanța

    Orașul Constanța poate fi vizitat atât în timpul sezonului estival, cât și în restul anului, fiind de fiecare dată la fel de fermecător. Pasionații de fotografie sau cei care iubesc să fie întotdeauna activi pe rețelele de socializate vor fi cu siguranță încântați să descopere cele mai fotogenice locuri din oraș. Dacă Marea Moschee sau Cazinoul sunt două locuri arhicunoscute, în cele ce urmează vă vom prezenta și alte locuri interesante, care s-ar putea să vă stârnească imaginația. 

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai apreciate restaurante din Constanța

Pentru a se bucura de un concediu plăcut în Constanța, pe lângă vremea frumoasă și o unitate de cazare care să le asigure confortul necesar, turiștii trebuie să aibă la îndemână și câteva variante de localuri în care să servească masa. În acest scop, ne-am gândit să întocmim un top cu cele mai apreciate restaurante de pe cuprinsul orașului.

Citeste mai mult.

Alegeți dintre hotelurile din Constanța și bucurați-vă de multiple facilități

 Indiferent că doriți să petreceți un sejur în cuplu sau că optați pentru un sejur în familie, facilitățile oferite de hotelurile din Constanța vă vor face șederea mai plăcută și mai confortabilă, astfel încât dumneavoastră să vă puteți relaxa și detașa de grijile cotidiene. În cele ce urmează vă vom prezenta pe scurt unitățile de cazare care dispun de cele mai multe facilități, pentru ca dumneavoastră să alegeți ceea ce vi se potrivește mai bine.

Citeste mai mult.

Cazinoul din Constanța - un simbol al stilului Art Nouveau

Cazinoul din Constanța este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului, fiind o adevărată emblemă veche de peste 130 de ani. Cazinoul este o clădire impunătoare, care a fost martoră a perioadelor de glorie ale orașului. Acesta este situat pe faleza orașului, în apropiere de Bulevardul Regina Elisabeta. Bazele acestei clădiri s-au pus, odată cu trecerea Dobrogei sub administrație Românească, ce a avut loc după Războiul de Independență din 1877-1878.

Citeste mai mult.