Oferte Cazare - Munte Durau, Moldova, Romania 🌄 2024

Cazare - Munte Durau 2024

   Durău este o stațiune montană, amplasată la aproximativ 70 kilometri distanță de orașul Piatra-Neamț și la circa 6 kilometri de comuna Ceahlău. Stațiunea se desfășoară la o altitudine de 780 – 800 metri, la poalele masivului Ceahlăul. Stațiunea Durău nu este vizitată doar de către turiștii care doresc să schieze sau să se bucure de zăpadă, ci este recomandată și celor aflați în căutare de odihnă și tratament. Aici se pot ameliora și trata nevrozele astenice, stările de slăbiciune, anemie și surmenajul fizic și psihic. Factorii naturali joacă o mare importanță în acest sens, aerul fiind curat, lipsit de praf și alergeni, și ozonat. 

Citeste mai mult

Munte Durau 2024 face parte din regiunea Moldova din Romania.

In Durau sunt 7 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, 4 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.

Filtre Munte Durau 2024

Filtreaza hotelurile din Durau pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Durau, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Durău, oaza de liniște de la poalele Munților Ceahlău

   De-a lungul timpului în jurul masivului Ceahlău s-au țesut legende dintre cele mai spectaculoase, la acest lucru contribuind formele ciudate ale stâncilor, care au alimentat fantezia localnicilor, dar și a turiștilor. Legenda Vârfului Toaca vorbește despre un neam de uriași care trăiau în trecut pe aceste meleaguri. O molimă i-ar fi ucis pe toți, reușind să scape doar o fată și un băiat, care pentru a atrage atenția locuitorilor din vale au construit câte un turn, se crede că turnul construit de băiat este Vârful Toaca, iar cel construit de fata, Vârful Panaghia. Legenda Turnului lui Budu și Ana este învăluită în romantism. Budu era oștean al domnitorului Alexandru cel Bun, care, în ciuda statutului său, s-a îndrăgostit de fiica domnitorului, domnița Ana. Deși dragostea era împărtășită, era cât se poate de imposibilă, fapt pentru care domnița a apelat la o vrăjitoare, care i-a transformat pe cei doi în stânci. La fel de spectaculoasă este și Legenda Stanilelor din Ceahlău. Cei mai în vârstă bătrâni ai locului povestesc cum că pe aceste meleaguri ai fi poposit un cioban sărac, care s-a îndrăgostit de fiica celui mai bogat baci din zonă. Tatăl fetei s-a împotrivit relației dintre cei doi, iar de supărare tânărul cioban s-a aruncat de pe cele mai înalte stânci ale Ceahlăului, acestea purtându-i în prezent numele. O legendă care povestește despre două destine frânte în mod tragic este și Legenda Polițelor cu Crini. Conform legendei, Vasile, un vânător iscusit din zonă, și-ar fi convins soția să urce pe munte pentru a prinde un pui de capră. Cei doi soți au pierit în prăpastie, asta fiind pedeapsa primită pentru că au îndrăznit să urce pe Polița cu Crini. Legenda Pietrei Teiului, cunoscută și ca Piatra Dracului, amintește despre stânca solitară de la intersecția drumurilor ce vin dinspre Moldova și Transilvania. Se crede că stânca ar fi ajuns aici în urma unui pariu pus între Dumnezeu și Diavol.

poza Sejur în Durău, oaza de liniște de la poalele Munților Ceahlău

   Și despre Piatra Lăcrimată din Ceahlău au existat câteva legende, însă acestea s-au stins odată ce bătrânii care le știau s-au stins din viață. Legenda Pietrei Ciobanului amintește de un neam de ciobani fermecați de frumusețea acestor ținuturi. Atât de mult le-a plăcut locul încât s-au hotărât să se așeze aici și să-și crească turmele. Cel mai viteaz cioban fermecase pe toată lumea cu iscusința și năzbâtiile lui. La moartea sa, toate vietățile muntelui s-au adunat și l-au jelit timp de mai multe zile, pentru ca acesta să rămână mereu în amintirea Ceahlăului, locul unde își aduna oile a fost botezat Pietrele Ciobanului. Impresionante și neclare sunt și Legendele Dochiei. Cea mai cunoscută legendă vorbește despre o bătrână ciobăniță, care și-a pus pe ea 12 cojoace și a urcat pe munte cu turma sa. Încălzindu-se, a renunțat pe rând la cojoace, însă deodată s-a pornit un ger, care a transformat-o pe ciobăniță în stâncă. O altă legendă spune că Baba Dochia ar fi fost mama lui Dragobete, care nu a ascultat și s-a căsătorit cu o fată care nu era pe placul mamei sale. Pentru a se descotorosi de nora nedorită, baba ar fi trimis-o la râu să spele un ghem de lână neagră, spunându-i în mod expres să nu se întoarcă acasă până când lâna nu ajungea albă.  Văzând că nu reușește să albească lâna, nora i-a cerut ajutorul lui Dumnezeu, acesta dăruindu-i o floare roșie cu care lâna s-a albit numaidecât. La vederea florii, baba Dochia a crezut că a venit primăvara și a pornit cu turmele spre munte. Numai ce a ajuns baba pe munte că s-a și pornit  un ger năprasnic care a înghețat-o tot cu oile sale. Deturnatele, stâncile cu diferitele înfățișări de pe Ceahlău, s-ar fi format în urma unei nopți, încărcată cu fulgere și trăsnete, care s-a abătut asupra Ceahlăului. O ultimă legendă vorbește despre un cioban bătrân care a venit pe Ceahlău pentru a-și paște turma. Baciului i-ar fi plăcut ca atunci când turma păștea el să doinească din fluier, astfel stâncile lângă care doinea au fost numite Claile lui Miron

poza Sejur în Durău, oaza de liniște de la poalele Munților Ceahlău

   Turiștii care vor vizita stațiunea Durău vor descoperi și o bisericuță pictată de către pictorul Nicolae Tonitza. La 5 kilometri de Cascada Duruitoarea, turiștii vor putea vizita Mănăstirea Durău, mănăstire ce datează din secolele XIX-XX. Lăcașul de cult ar fi fost atestat încă din anul 1779, însă după ceva timp ar fi fost părăsit. Prin urmare, la începutul anului 1802, mitropolitul Veniamin Costachi a transformat lăcașul de cult în schit pentru călugări. Biserica de lemn s-a deteriorat în timp, ceea ce a dus ca între anii 1832-1835 să se construiască o biserică zidită. Noii construcții i-a fost adăugat și un turn clopotniță. Biserica a fost târnosită de către mitropolitul Veniamin Costachi. Partea cea mai impresionantă a acestui lăcaș de cult este catapeteasma. Aceasta a fost sculptată în lemn de tei, iar apoi poleită cu aur. De tot acest proces s-a ocupat un pictor din Constantinopol. În acest lăcaș de cult este găzduită și o icoană în argint a Maicii Domnului. Icoana datează din secolul al XVIII-lea și se crede că este făcătoare de minuni. 

poza Sejur în Durău, oaza de liniște de la poalele Munților Ceahlău