Oferte Cazare - City Break Iasi, Moldova, Romania la hoteluri de 3* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Iasi la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Iasi ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Iasi numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Iasi poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

City Break Iasi la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Moldova din Romania.

In Iasi sunt 7 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Iasi

Filtre City Break Iasi la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Iasi pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Iasi pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Iasi pentru anul 2025

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Astoria Iasi incepand cu 471.00 €
Plecare 5 Decembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Moldova incepand cu 579.00 €
Plecare 5 Decembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Iasi de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Descoperiți istoria și frumusețea orașului Iași, fostă capitală domnească

   Așa cum era de așteptat orașul Iași se bucură de o istorie bogată. În urma cercetărilor arheologice, în zona viilor din Copou au fost descoperite o serie de amfore romane. De asemenea, lângă Dealul Cetățuia au fost descoperite o serie de monede imperiale romane. În Valea Lupului, în apropiere de Antibiotice S.A. s-au descoperit monede sarmatice, obiecte de podoabă și vase dacice. Din perioada Evului Mediu timpuriu, mai precis din secolul al IV-lea, au fost descoperite 19 așezări ce prezentau urme de locuire, acestea fiind reprezentate de bordeie și colibe de suprafață. Din secolele VII-X, au fost scose la lumină locuințe rectangulare, dotate cu cuptoare în formă de potcoavă. În aceste locuințe au fost descoperite și unelte, veșminte și podoabe încadrate în cultura Dridu. Datând din secolele X-XI, s-a descoperit un tip de ceramică cu elemente de tehnică specifice zonei de nord a Moldovei. În opinia lui Gheorghe Ghibănescu, în anul 1238, invazia tătarilor a determinat exodul a circa 10.000 de alani din Moldova, aceștia stabilindu-se în zona în care astăzi este situat orașul Iași. Mai apoi, între anii 1299-1302, cea mai mare parte a alanilor au părăsit Moldova, stabilindu-se în Imperiul Bizantin. Astfel, s-a ajuns la concluzia că, în perioada antichității Iașii au fost o micuță așezare, care în perioada secolelor VII-X a evoluat, ajungând să fie un mic târg cu așezări dreptunghiulare. Se crede că orașul s-a dezvolt începând cu secolul al XIII-lea, odată cu venirea triburilor de alani. În decursul dezvoltării sale, orașul a fost ocupat și de pecenegi, cumani și tătari. Orașul Iași este menționat documentar pentru prima dată în anul 1408, într-un privilegiu comercial acordat negustorilor din Liov de către Alexandru Cel Bun, domnul Moldovei. Cu toate acestea, la vremea aceea în Iași exista deja o biserică armeană, ce datează din anul 1395, fapt ce îi determină pe cercetători să considere că orașul ar fi mai vechi cu cel puțin câteva decenii.

poza Descoperiți istoria și frumusețea orașului Iași, fostă capitală domnească

   În prima parte a Evului Mediu, curtea domnească era amplasată la Suceava, însă prevăzători, domnitorii moldoveni au construit curți domnești fortificate și la Hârlău, Cotnari, Vaslui și Iași. În anul 1954, Alexandru Lăpușneanul mută curtea domnească de la Suceava la Iași, ceea ce, bineînțeles, duce la dezvoltarea orașului. Încă din Evul Mediul, Iașiul erau un oraș cosmopolit, aspect ce reiese și din scrierile de călătorie a unui misionar catolic ce vizitează orașul în anul 1636, care observă că în Iași trăiesc numeroși armeni, unguri, polonezi, dar se întâlnesc și francezi și venețieni. Orașul cunoaște o importantă perioadă de înflorire în decursul domniei lui Alexandru cel Bun. În anul 1640, domnitorul a  pus bazele primei școli românești cu predare în limba română, înființând, totodată, și o tipografie la Biserica Trei Ierarhi. Prima carte tipărită din Moldova a apărut la Iași în anul 1643. Orașul Iași a fost victima unor numeroase incendii, în anul 1513 a fost incendiat de tătari, în 1538 de otomani, în 1650 de cazaci, iar în anul 1686 de către polonezi. Unul dintre cele mai dramatice episoade prin care a trecut orașul,  a fost incendiu provocat de cazaci în anul 1650.  Aceștia au atacat orașul, deoarece Vasile Lupu a refuzat să-și căsătorească fiica cu Timuș Hmelnițki, fiul lui Bogdan Hmelnițki, hatmanul cazacilor. Cronicarul Miron Costin scrie că au ars atunce tot orașu”. Un alt mare incendiu a avut loc în anul 1686, acesta fiind provocat de către polonezi. Populația orașului s-a refugiat în mănăstiri, singurele construcții fortificate de pe teritoriul orașului, însă, cu toate acestea, nu toți au reușit să scape de foc sau robie. Trebuie menționat faptul că, aproape toate clădirile de pe cuprinsul orașului erau construite din lemn, ceea ce face ca focul să se extindă cu o foarte mare rapiditate. În anul 1734, orașul Iași s-a confruntat cu o epidemie de ciumă. Epidemia l-a determinat pe Dimitrie Bosie să doneze locul de la Măgura Iașilor, pentru ca aici să fie înmormântate victimele maladiei.

poza Descoperiți istoria și frumusețea orașului Iași, fostă capitală domnească

   În perioada 1565 – 1859, orașul Iași a fost capitala Moldovei, iar între anii 1859-1862, a fost, alături de București, capitala Principatelor Unitele ale Valahiei și Moldovei. În anul 1862, odată cu recunoșterea deplină a Unirii și a numelui de „România”, capitala țării se stabilește la București. Cu toate acestea, în secolul al XIX-lea, orașul se bucură de un statut privilegiat, regele Carol vizitând orașul de zeci de ori pe parcursul celor 48 de ani de domnie. În timpul Primul Război Mondial orașul Iași devine capitală de război. În toamna anului 1916, în contextul înfrângerilor succesive suferite de trupele române și a înaintării trupelor germane spre București, are loc retragerea guvernului și a unei mari părți a populației spre Iași. Retragerea spre Iași a debutat în octombrie 1916, prelungindu-se până în luna decembrie. În luna noiembrie au fost mutate la Iași, arhivele instituțiilor centrale, iar tezaurul Băncii Naționale a fost trimis în Rusia. La începutul lunii decembrie orașul era suprapopulat, aici ajungând atât autoritățile centrale, cât și un număr de 200.000 de refugiați. O parte a refugiaților a fost găzduită în casele particularilor, în pivnițe, poduri, lăcașuri de cult și școli. Însă, aceste spații s-au dovedit insuficiente, pentru restul construindu-se bărăci de lemn pe malul Bahluiului. Supraaglomerarea orașului a dus la apariția epidemiilor, cea mai cunoscută fiind cea de tifos. Populația s-a confruntat și cu o penurie de alimente, cu imposibilitatea de-ași găsi un spațiu de cazare și altele. Al Doilea Război Mondial a reprezentat o altă filă neagră din istoria orașului Iași, în primele zile de după intrarea României în război, declanșându-se pogromul împotriva populației de origine evreiască. Acesta s-a desfășurat între 27 și 29 iunie 1941, iar pe durata celor trei zile, în "trenurile morții", au fost uciși 13.266 de evrei. Drept mărturie a acestei atrocități stau cele două morminte comune ale victimelor pogromului, din Cimitirul Evreiesc din Păcurari, Iași.  De asemenea, în luna mai a anului 1944, în oraș s-au repurtat lupte grele între trupele româno-germane și Armata Roșie, în urma acestora mare parte din zona istorică a orașului fiind grav afectată. 

poza Descoperiți istoria și frumusețea orașului Iași, fostă capitală domnească

Mănăstirea Golia: mare minune și podoabă a orașului Iași

     Mănăstirea Golia datează din secolul al XVI-lea și a fost ctitorită de către marele logofăt Ioan Golia. Lăcașul de cult a fost refăcut în timpul domniei lui Vasile Lupu, lucrările fiind finalizate în anul 1660, în timpul lui Ștefăniță Vodă, fiul lui Vasile Lupu. În arhitectura lăcașului de cult se observă influențe leșești, grecești și moschicești. În stilul exterior al mănăstirii se observă elemente aparținând Renașterii târzii.

Citeste mai mult.

Cele mai instagramabile locuri din Iași

Un sejur în Iasi nu este doar un prilej de a vizita locuri noi, ci este și o ocazie de a vă face fotografii cât mai frumoase, care să fie o încântare pentru prietenii din lumea virtuală. Orașul Iasi se bucură de câteva locuri instagramabile, pe care vizitatorii săi nu trebuie să le rateze. Vizitați orașul Iași și nu știți ce obiective turistice puteți include pe lista dumneavoastră, noi ne-am gândit să vă înlesnim căutarea și să includem aici unele dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Menționăm faptul că ne-am limitat la prezentarea locurilor ce pot fi vizitate cu ușurință de către orice turist. 

Citeste mai mult.

Lista câtorva localuri care merită încercate în cazul în care vă aflați într-o călătorie în Iași

Ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai bune restaurante din Iași, astfel încât să-i ajutăm pe cei care doresc să viziteze orașul. În capitala Moldovei turiștii vor putea alege dintre restaurante cu specific mediteraneean, restaurante cu specific internațional sau restaurante al căror meniu se bazează pe preparate tradiționale.

Citeste mai mult.

Activități de agrement în apropierea orașului Iași

Pe durata sejurului petrecut în Iași veți putea să vă bucurați și de activități de agrement, acestea putând fi practicate în Zona de Agrement Ciric sau în Parcul de Agrement Hamak. Indiferent pentru care veți opta, o să aveți parte de relaxare și distracție. 

Citeste mai mult.

Alegeți dintre cele mai apreciate hoteluri din Iași și bucurați-vă de un sejur cât mai plăcut

 Pe teritoriul orașului Iași veți descoperi unități de cazare potrivite pentru toate bugetele și preferințele. Indiferent că ați ales să petreceți un sejur în orașul celor 7 coline sau că vă deplasați în interes de serviciu, veți găsi cu siguranță un hotel care să vă satisfacă cerințele.

Citeste mai mult.

Cele mai reprezentative obiective turistice ale orașului Iași

În cazul în care aveți în plan să petreceți un sejur în orașul Iași, cel mai important oraș al Moldovei și unul dintre cele mai vechi orașe ale României, atunci cu siguranță ați făcut o alegere bună, deoarece orașul oferă o multitudine de obiective turistice. Veți avea șansa să pășiți pe urmele lui Mihai Eminescu și veți descoperi locul în care Ion Creangă a scris Amintirile din copilărie.

Citeste mai mult.