Optați pentru turism balnear și curativ în stațiunea Vatra Dornei

  Stațiunea Vatra Dornei este supranumită și Perla Bucovinei, fiind o importantă stațiune balneo-climaterică. Stațiunea este situată la o altitudine de 800 de metri, în Depresiunea Dornelor, la confluența Bistriței cu Dorna. Stațiunea este mărginită de Munții Călimani, Giumalău, Rarău, Munții Bistriței, Bargau și Suhard, bucurându-se de un climat subalpin. Stațiunea Vatra Dornei era cunoscută încă din secolul al XIX-lea, datorită peisajelor sale nemaipomenit de frumoase, a climatului submontan, a aerului ozonat, a ospitalității locuitorilor, însă era o stațiune populară și pentru tratamentul diferitelor afecțiuni. În prezent,  stațiunea Vatra Dornei este o stațiune apreciată de către turiștii de toate vârstele, fiind recomandată persoanelor care doresc să-și fortifice sănătatea. Aceștia se vor putea relaxa într-un bioclimat tonic stimulent cu beneficii complexe asupra sistemului nervos. Turiștii pot profita de prezența  izvoarelor cu apă minerală carbogazoasă,a izvoarelor termale, bicarbonate, calcice, sulfuroase, feruginoase și magnezice, care pot ajuta la refacerea sănătății. De asemenea, în Vatra Dornei există și mofete naturale cu săruri de mare cu o mare concentrație de CO2, precum și nămol de turbă, prezent în zona Poiana Stampei. În zona Iacobeni sunt prezente mai multe izvoare sulfuroase. În stațiunea Vatra Dornei se poate practica cu succes climatoterapia, deoarece aerul este extrem de pur, lipsit de praf și particule alergenice, fiind, în schimb, bogat în aerosoli rășinoși. Variațiunile moderate ale temperaturii și presiunii atmosferice, constituie un climat benefic pentru tratarea afecțiunilor sistemului nervos. O cură în această stațiune poate fi benefică și persoanelor cu probleme cardiovasculare ( a celor care au trecut printr-un infarct miocardic, a celor care se află în fază post-covalescentă, a celor care suferă de cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și aortică compensată,  insuficiență valvulară, hipertensiune arterială, varice, nevroză cardiacă, artiopatii periferice cauzate de arterocleroză, boala lui Raynaud. Totodată, în stațiunea Vatra Dornei își pot ameliora simptomele și suferinzii de boli reumatismale degenerative și diartritice, precum spondiloze cervicale, lombare și dorsale, artroză, poliartroză, tendinită, tendimiozită și periatrită scapulohumerală.  De asemenea, factorii naturali prezenți în această stațiune pot îmbunătăți și starea de sănătate a celor care trec prin stări post-traumatice, a celor care au suferit intervenții ale mușchilor, a diferitelor oase, a articulațiilor sau a celor care s-au confruntat cu luxații, entorse și diferite fracturi.

 Bucovina Vatra Dornei poza

   După cum am menționat și mai sus, în stațiunea Vatra Dornei se pot trata și anumite afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic, precum: parezele ușoare, sechele minore polionevrotice, sechele după semipareză și parapareză. Și persoanele care suferă de afecțiuni endocrinice pot recurge la cure în această stațiune. Astfel, factorii climatici  de aici pot ameliora tulburările prepubertate, tulburările tiroidiene benigne și boala Basedow. În Vatra Dornei se pot ameliora și probleme ginecologice, bolile respiratorii, tulburările nervoase și tulburările metabolice și cele ale sistemului digestiv. Persoanele care nu suferă sau care încă nu știu că suferă de anumite afecțiuni pot beneficia de profilaxie. Mediul fiind benefic persoanelor care se confruntă cu surmenaj fizic și intelectual, cu tulburări funcționale pe fond nervos, a celor care duc un stil de viață sedentar, a celor care activează în medii afectate de noxe sau a celor care au suferit anumite microtraumatisme. Aceștia vor beneficia de aeroterapie, antrenamente, kinetoterapie, hidroterapie în bazine cu apă carbogazoasă, băi de plante medicinale, electroterapie și masaje. An de an, aproximativ 50.000 își refac sănătatea în această stațiune, iar alte zeci de mii de turiști vizitează stațiunea Vatra Dornei în dorința de a se relaxa.

 Bucovina Vatra Dornei poza

Obiective turistice din stațiunea Vatra Dornei

Dezvoltarea stațiunii Vatra Dornei are la bază o legendă al cărui protagonist a fost Dragoș Vodă. Legenda spune că domnitorul Moldovei ar fi venit pe aceste meleaguri pentru a vâna, dar s-a îndrăgostit nebunește de o fată pe nume Dorina, pe care a ucis-o din greșeală.

Citeste mai mult.

Pârtii de schi din stațiunea Vatra Dornei

 Vatra Dornei este una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane ale României, beneficiind și de o bază balneoclimaterică, care, bineînțeles, atrage un număr cu atât mai mare de turiști. Dacă alegeți să vizitați stațiunea pe parcursul iernii, vă veți putea bucura de sporturi pe zăpadă și de prezența unui patinoar. De asemenea, în stațiune veți descoperi și câteva obiective turistice, care vor face ca sejurul dumneavoastră să fie cu atât mai animat.

Citeste mai mult.

Profitați de multiplele facilități oferite de unitățile de cazare din stațiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este o stațiune montană în care vă puteți bucura de zăpadă și de sporturi de iarnă, o stațiune potrivită pentru a petrece un sejur relaxant și odihnitor, însă este și o stațiune balneară, fiind frecventată de cei care doresc să-și amelioreze anumite probleme de sănătate. De asemenea, în stațiune Vatra Dornei se pot organiza și diverse întâlniri de afaceri, team building-uri și conferințe. Prin urmare, veți descoperi unități de cazare variate, astfel încât să se potrivească cerințelor și nevoilor tuturor turiștilor.

Citeste mai mult.